duminică, 10 martie 2013

Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP

Am primit diverse intrebări în ultimul timp. Chiar dacă unele par retorice pentru avansații in recepția televiziunii prin satelit, am decis sa le răspundem.

Sunt pasionați la început de drum care caută astfel de răspunsuri.

De asemenea, oricine are intrebari legale despre receptia prin satelit, puteti sa le adresati mai jos la comentarii si vom incerca sa le raspundem ( noi sau alti cititori cu mai mare experiență), în functie de timpul disponibil si de informatiile de care dispunem.

1. "Daca risaiverul nu este conectat la lnb se vede ceva la tv ?"

Raspunsul este ca nu veti receptiona programe de televiziune sau radio prin satelit, fără un LNB conectat. Este o componenta esentiala a sistemului de receptie. Cu siguranță veti vedea la televizor meniurile receiverului, daca receiverul este functionabil, alimentat cu energie electrica si corect conectat la televizor. De asemenea, este preferabil sa definiti in scris receptorul de satelit ca receiver, set-top-box sau receptor.

2. "De ce nu merg programele libere cu receiver digi ?"

Din cauza ca la ultimele update-uri ale receptoarelor de satelit Digi Tv, pe care si dvs probabil ca le-ati efectuat, s-a retras posibiliatea de a receptiona alte programe decat cele ale operatorul RCS-RDS.

3. "Cum sparg parola de la programele digi ?"

Programele Digi Tv sunt criptate in sistemul de codare Nagra 3, un algoritm complex si nu o simplă parola ca la email, care odata introdusa iti ofera acces pe termen nelimitat la programele Digi Tv. De asemenea, vizionarea programelor fără subscriptie legală nu reprezinta linia etică a blogului nostru, deci nu vă putem răspunde la aceasta intrebare.

4. "DDTV nu mai merge la digi tv. De ce ?"

DDTV nu mai este transmis prin satelit ( cel putin in aceasta perioada de catre operatorul RCS-RDS ).

5. "Nu gasesc canale analogice pe astra 19,2 est. Cum fac sa le gasesc?"

Pe Astra 19,2 est nu mai sunt transmise canale analogice.

6. "Pe ce satelit este dolce ?"

Fostul Dolce Tv ( acum Romtelecom ) este transmis in acest moment pe satelitul Hellas Sat la 39 grade Est.

7. "Cum prind programe 3D la Digi?"

Momentan Digi Tv nu transmite prin satelit programe 3D. Au existat ( si probabil ) mai există cateva teste pentru UTV in 3D prin tv prin protocol IP, dar incă nu pe satelit.


754 de comentarii despre subiectul „Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
Comentariile 1 – 200 din 754 comentarii   Comentarii mai noi >   Cele mai noi comentarii >>
Catalin

am si eu o intrebare
cum prin hd la digi tv ?

Administrator

Domnule Catalin, daca va referiti la Digi Tv prin satelit, RCS-RDS transmite un pachet de cateva programe HD pentru Ungaria. Pentru Romania sunt doar zvonuri deocamdata, dar e posibil sa se lanseze un astfel de pachet de programe HD prin satelit dedicat românilor.

Sunt aici pe blog cateva articole dedicate subiectului, de exemplu aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/01/digi-tv-va-avea-programe-hd-prin-satelit.html

Dar nu este transmis prin Digi Tv un pachet de programe HD dedicat românilor, in acest moment.

pieptea

La televiziunea prin satelit fostul dolce, actual romtelecom sau digi tv prin satelit este posibila tehnic vorbind inlocuirea reciverului cu card ci sau aceasta se poate doar la tv cablu gen upc?

Administrator

Domnule Pieptea, 100% este posibil tehnic daca televizorul are tunner DVB-S sau DVB-S2 si slot CI, dar operatorii respectivi nu au aceasta politică de distributie si receptie a programelor oferite, probabil din motive de securitate sau alte motive. De asemenea, 100% este teoretic posibil ca respectiva cartela sa functioneze si pe orice alt receiver de satelit compatibil, nu doar pe receiverele imperecheate cu cartela si care sunt oferite de operatorii respectivi, dar iarasi nu se doreste aceasta politica operationala.

claudyu

Catalin, în curand va fi si programe hd romanesti la Digi [ ai rabdare ]

Damian

Care este frecventa de receptie al programului fan tv bulgaria ?

Dark

Damian, Fan Tv Bulgaria e transmis necodat doar pe Hellas Sat 2 (39.0°E, satelitul unde e si Romtelecom, fostul Dolce Tv) - Frecventa 12565 Orizontal SR 30000 FEC 7/8, DVB-S

Mai e transmis codat si ai nevoie de receiver MPEG4 ( HD ) si abonament, pe Intelsat 12 (IS-12) (45.0°E) 11550.00 Vertical DVB-S2 8PSK SR 30000 3/4.

Deci incearca prima varianta.

nycku

salutare.am o intrebate legata de digital terestru.am o antena terestra tip plasa pe verticala cu 4 xuri in fata si cu o placa de de amplificare a semnalului de 32 db ,alimentata din casa de la priza. inrebarea mea este. pot sa o folosesc la receptionarea semnalului digital terestru? s-au trebuie sa cumpar o antena speciala de digital terestru. multumesc

Laurentiu

nycku, se poate folosi orice antena terestra, chiar si cu elementi clasica.

Recomandabil este sa fie acordata ca si constructie si buclă pe frecventa receptionata si sa nu folositi, daca e semnal suficient, nici un fel de amplificare electronica, intrucat poate fi introdus zgomot pe semnal si se pierde calitatea digitala a semnalului, chiar daca semnalul e mai amplificat.

Dar teoretic functioneaza orice antena terestra, nu exista una speciala pentru digital sau analogic ori HD. Sunt comune si nelegate de standardul de compresie a semnalului.

Puteti folosi si o antena cu receptie de banda larga ( cum probabil e a dumneavoastra ), dar rezultatele depind de puterea semnalului in zona unde va aflati. Dar puteti incerca si chiar poate obtine rezultate foare bune si cu aceasta.

Unknown

Cum revin la vechiul update de la digi tv satelit??

Dark

Danut Cosconel, nu se poate reveni la vechiul firmware la receiverele Digi Satelit, odata ce ai facut update ( adica nu se poate face downgrade, cel putin nu acasa, ei probabil pot la service la RCS-RDS ).

Mai bine asteapta sa faca un nou update si sa readauge ce au scos ( probabil esti nemultumit de imposibilitatea receptionarii altor programe necodate de la alti operatori, cu respectivul receiver ).

Citeste mai multe la comentariile de la acest articol:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/11/update-software-receiver-digi-tv.html

Anonim

Digi Tv e si pe 7 est pentru Turcia ?!

Anonim

Vad ca au si Taraf tar HD 1 si 2 !!

Laurentiu

Pe Eutelsat 7A (7.0°E) este Digitürk, un alt DTH care nu are legatură cu RCS-RDS.

Taraftar 1 HD si Taraftar 2 HD sunt programe generaliste, care difuzeaza si meciuri de fotbal parcă, nu au legatură cu Taraf Tv din Romania.

Taraf este intradevăr un cuvânt turcesc care inseamna "petrecere, party, chef", deci Taraf Tv Romania ar putea fi tradus ca Party Tv...

Dar Taraftar inseamna "ventilator", deci ar fi televiziunea "care te racorește" cu meciuri, stiri, filme:)

lol... :)

Anonim

cum prind Mynele Tv la satelit ?!

Laurentiu

Mynele Tv este transmis pe satelitul Thor 6 0.8° Vest, pe frecventa 11977.00 Polarizare Orizontala, DVB-S QPSK SR 28000 FEC 7/8 NID:4369 TID:7 Necodat

Anonim

Buna ziua!
Locuiesc in strainatate si am un receiver Orbitech Skysat 3s+ luat de aici si antena fixata pe Thor/Intelsat 1W.
intrebarea mea este de ce nu pot sa prind canalele romanesti?

Va multumesc

Zamba

In ce sens nu le prindeti ?

Nu aveti semnal si nu le gaseste la scanare?

Sau le gaseste la scanare, dar nu apare imaginea si sunetul ? In aceasta a doua situatie trebuie sa stiti ca majoritatea canalelor romanesti de pe Thor/Intelsat 1W sunt codate.

Marinel

Pe Intrlsat 10-02 unde este digi au mai ramas libere doar kanald;realitatea;rtv;tvsudest; minele; inedit tv; Utv; Mooz Dance hd si sd; si mai sunt 5 programe dim Republica Moldova in limba Romana si Rusa si mai sunt doua religioase,si cred ca mai este unul de muzica,cele mai multe le gasesti pe 16*est,cum te uiti la antena din fata in partea dreapta si mai sus un pic,daca te mai pot ajuta o fac cu placere ca stiu ce inseamna sa fi afara si sa nu vezi tv Romanesti.

Marinel

Revin ca am uitat mai sunt Money.ro;Money Channel; si Transilvania Live. Bafta

Anonim

Cum prind Dolce Sport online?

Anonim

ziceti ma cu prind Dolce Sport On line ???

Administrator

Nu va putem recomanda decat varianta oficiala. V-am raspuns aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/dolce-sport-on-line-dolce-sport-1-dolce.html

Adrian C

Pentru Dolce sport online se poate face un abonanet, numai daca esti abonat la telefon,si este in jur de 6 EURO pt.6 luni.Cu multa caldura MA

Anonim

Am pierdut telecomana la receiverul de cablu digital Himax Digi+C ce pot sa fac ??!

Laurentiu

Mergi la sediu la RCS-RDS si de acolo sau de la sediul de service din orasul tau ( te vor indruma cei de la casieria RCS-RDS daca nu stii unde e), vei cumpara alta. Nu cred ca telecomanda pentru Humax SD de cablu digital costa forte mult, probabil cativa zeci de lei, maxim 100 RON.

Asta daca au pe stoc.

Daca nu exista pe stoc, poti sa iti iei o telecomanda universala compatibila.

Adrian C

Gasesti telecomanda la TehnicB, cea de Huhax satelit functioneaza si la cel de cablu (Humax Digi+C) am eu si o folosesc si are pretul undeva la 8 ron. Intra pe TehnicB si o gasesti.

Adrian C

ANONIM AM 2 TELECOMENZI DE HUMAX ITI OFER UNA FARA PERTENTII MATERIALE,ACUM AM GASITO PE a2a,ASTEPT UN SEMN, EU SUNT DIN BUC.ACUM VEDETI DE CE ZIC SA AVEM UN NUME CA SA PUTEM STI CU CINE DISCUTAM IN SCRIS, CRED CA NU DERANJAZA PE NIMENI. ASTEPT UN SEMN DACA AI NEVOIE SI SUBLINIEZ FARA PRETENTII MATERIALE. SANATATE PENTRU TOTI.

Administrator

Adrian C, foarte frumos din partea ta, dar cred ca respectivul cititor a intrat intamplator pe aici si nu cred ca mai revine. De obicei scriu in mod anonim cititorii care sunt doar in trecere si nu doresc sa faca parte permanent din comunitate.

Dar e un gest demn de lauda, felicitarile noastre !

Adrian C

Admin este alegerea lor,eu multumesc pt.apreciere si va multumesc sincer pt.ajutorul dat pana acum si sunt recunoscator; tie lui LUCIAN, lui ANONIM si lui ANONIM, ca am facut si eu citiva pasi in ale satelitului si sunt tare bucuros. Cu respect pt toti.

Adrian C

Scuze LAURENTIU NU LUCIAN.!!!!

Anonim

de ce romtelecom nu mai poate adauga canale hd pe satelit?

Anonim

si inca ceva
unde gasesc mtv ro in format hd ?

Dark

Anonim, DHT-ul romanesc al Romtelecom ( fostul Dolce Tv ) poate sa adauge cate canale HD doreste pe satelitul Hellas Sat, iar cand nu mai sunt transpondere libere poate sa migreze si spre alt satelit, folosindu-se mai multe LNB-uri la antena sau LNB-uri duble. Insa e problema cu costurile de retransmisie prin satelit, care sunt foarte mari pentru televiziunile HD.

De asemenea, MTV Romania nu are o varianta HD. Sunt alte televiziuni MTV din strainatate care transmit codat prin satelit in format HD, dar varianta romaneasca nu este HD.

Anonim

din cate cunosc eu R0M.mu este nici unde liber,doar pe 19est sunt MTV hd libere.

Anonim

sau gasesti moozz dance hd pe intelsat 1002 1w

Adrian C

Sal. Am si eu o intrebare;daca dai setarile din fabrica, poate reveni si softul din fabrica ? ca eu am dat din neatentie si nu stiu ce soft a avut dar tp-urile adaugate de mine au disparut. Este vorba de un aparat Clarke-Tech hd C+ acum,vad ca are versiuniile; S/W= 2.09p; H/W= 1.00; Boot= 1.00; CH= H001 + STD001. Eu stiu ca nu se poate face Downgrade. Respect

Dark

Pai si inainte ce versiuni erau ?

Orice resetare la setarile de fabrica sterge setarile si tot ce ai adaugat tu si revine la setarile de fabrica ale ultimului firmware instalat. Nu revine la softul original care a fost instalat cand a fost fabricat receptorul, ci revine la setarile originale ale ULTIMULUI SOFT instalat de tine sau de altii. revenirea la setarile de fabrica se refera deci la resetarea setarilor softului, nu a softului ( deci nu stergerea softului nou si nici rescrierea softului vechi ).

Sa stii ca la unele receivere care au soft original se poate face downgrade, nu e neaparat cum e la cele de la Digi sau alti operatori, care au software custom al operatorilor si care au blocat intentionat aceasta posibilitate.. Nu stiu modelul tau daca are astfel de posibilitati, dar in orice caz nu se face revenirea la softul anterior printr-o simpla resetare la setarile de fabrica.

Adrian C

SAL. nu stiu ce versiune am avut sau daca sa schimbat,de aceea am dat Informatii Sistem mai sus,si sunt bulversat din caza ca a sters toate TP-urile introduse manual de mine + numele de sateliti.Aparatul este un Clarke-Tech 7100st hd+c terestru si satelit,am intrat pe pagina lor si vad doua feluri de soft,unul 2.09 si altul 2,29,si din cate am citi eu acest aparat este unul si acelas, cu 5000+c ter,+sat. Astept un ajutor ca sunt depasit. RESPECT

Adrian C

AM UITAT SA VA ZIC CA EU SUNT PASIONAT DE SATELITI CAM DE 20 DE ZILE ATAT AM PUTUT INVATA IN ACESTE ZILE. CU MULTUMIRI PT INTELEGERE.

Anonim

Pai daca ai dat Factory Reset, e normal sa se intample ce s-a intamplat, asa fac toate receiverele, de la orice producator.... Nu ai decat sa o iei de la capat cu munca si pe viitor sa fii mai atent...

Administrator

Adrian C, ne bucuram ca am reusit sa te determinam sa imbratisezi acest hobby al receptiei prin satelit.

Tocmai acesta este scopul principal al blogului nostru.

Vei avea multe satisfactii, dar si ... "aventuri", cum a fost resetarea de mai sus. :)

Nu te grabi sa inveti fortat.

Cand ti se pare ca nu stii ceva, citeste aici pe blog sau pe diverse forumuri si foloseste cu incredere Google.

Niciodata nu asculta doar de o parere ( dar totusi testeaz-o daca e singura solutie, necombatata clar si daca nu presupune riscul de a deteriora aparatura de receptie ).

Adrian C

Da ADMIN,asa este dar sunt chiar bucuros ca invat multe din greseli, astazi dupa ce am reparat ce am stricat, am montat doua antene cu cate 4 LNB-URI,cu disecq 1/8 m-am conversat cu DARK pe tema unor programe ce nu au semnal si acum inteleg de ce spuneai ca sunt multi care trec pe acest blog ca sa treaca, sa fie un anonim trecut pe aici, nu sa socializeze sau sa ajute,vezi comentariu anonimului cu Factory Reset pe mine unul ma deranjat.Cu respect pentru cei ce au nume.

Administrator

Adrian, cel mai important e daca noul hobby iti aduce satisfactii si iti deschide noi orizonturi ale informatiei.

Prin satelit intelegi mai indeaproape culturi si lumi noi, vezi programe de televiziune de care altii nici nu au auzit...

Adrian C

Salut toata lumea, doresc sa stiti ca astazi am reusit sa prind satelitul BADR 4 cu antena de de la BOOM si nu stiu de unde sa cumpar uma de 120cm si mai subtire la bani.

Zamba

Felicitari pentru reusita. Antene de 120 cm de OȚEL gasesti până la maxim 150 RON. Second hand gasesti cred ca pe la 50-100 RON... De aluminiu sunt mult mai scumpe.

Daca imi permite adminul, uite am gasit si niste linkuri pe net ( nu cunosc firmele respective, dar poti sa incerci):

http://telesatelit.ro/antene-satelit.html
http://www.telectronics.ro/antene_satelit_buc.php

Adrian C

ZAMBA multumesc nult voi incerca, am gasit si eu un magazin.Respect

Nijutzu82

Imi poate zice cineva cine fabrica reciver-ele DolceTV HD si HD interactiv? Am noul telefon SS4 si are o aplicație destul de interesanta cea de telecomanda. Pt tv imi merge dar la reciver-ul dolce nu stiu cum sa setez. Ms anticipat

Anonim

Dolce interactiv parca e receiver Pirelli P.VU2600S-RT .

Cosmin

Nu te mai chinui, pentru televizor merge fiindca are televizorul asa ceva in soft dedicat pentru comunicare.

Dar receiverele nu comunica cu telefonul tau, cel putin nu cele de la operatori precum Dolce sau Digi.

Opreste netul la televizor si vei vedea ca nu mai merge telecomanda respectiva pe Android. Asa si la receivere, nu comunica pe net cu alte dispozitive decat cele acreditate de receiver si intre acelea sigur nu e telefonul tau.

Ar fi o gaura de securitate pe care nu si-o permit. Poate alte receivere la liber, nu cele luate de la operatori romani.

Unknown

Buna,am un decodor DIGI DIGITAL TV BOX DIGI+C cu cartela,sunt interesata daca functioneaza in italia?

Romanian Dreambox Info

Este receptor pentru cablu, il poti folosi doar pentru cablu si atat, in Italia nu prea ai cablu, ai mai mult televiziune terestra si satelit, in concluzie: nu ai ce face cu el in Italia.

Calin Martinescu

Buna Ziua.ma intereseaza daca pot sa receptionez aici in Romania canale tv din Africa de Sud?

Anonim

Nu poti, mai bine cauta-le online.

Anonim

Buna.Se poate prinde dolce din franta?

Laurentiu

Se receptioneaza in Franta exact ca si in Romania. Dovada este in linkul de mai jos, unde este prezentata acoperirea satelitului Hellasat unde transmite Romtelecom DTH ( nu se mai numeste Dolce Tv ):

http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Hellas-Sat-2-F2.html

Anonim

merci laur!

toader din cluj

cine doreste sa cumpere antena si decodor de focus le dau ieftin

Unknown

Pinä acum prindeam prin DigiTv receiver (Samsung) si canale germane pe satelitul ASTRA.Dupä ce azi am fäcut actualizarea de software,nu m-ai pot prinde nici un canal pe Astra.Am inteles bine,cä nu m-ai pot prinde decit canalele care sint transmise de DIGI ßvä multumesc pentru räspunsuri si vä doresc tuturor o duminicä pläcutä,Sile

Administrator

Da, dupa update functioneaza pe receptorul de la Digi Tv numai canalele operatorului Digi Tv de pe satelitul de la 0,8 grade vest. Nu se poate face downgrade la firmware anterior. Imi pare rau ca nu ati gasit mai repede site-ul nostru si sa fi citit aceasta si sa evitati astfel update-ul...

Unknown

Vä multumesc foarte mult pentru räspunsul Dumneavoasträ,vä doresc o zi pläcutä,cu respect,Sile

Anonim

criptate necriptate ce inseamna

detrax

Canale criptate = canale codate, care nu sunt la liber, care folosesc un sistem de acces conditionat ( Nagravison, Conax, Viaccess etc ), la care nu ai acces decat pe baza unei cartele ( platite sau nu ) sau receptor dedicat pentru decodare ( de exemplu sistemul de criptare Power Vu )

Canale necriptate = canale gratuite, la liber, FTA ( free to air ), necodate, pe care le poti receptiona prin satelit sau in alta parte fara abonament si fara cartela.

Anonim

parola rds super one ?? ca imic ere parola ca e criptat aia de 4 cifre

detrax

Pe langa faptul ca Superone e criptat la RCS-RDS, in cazul in care ai abonament la acel canal si ai uitat parola de la receiver, o poti reseta si sa vezi Superone ( dar sa ai abonament activ bineinteles, ca dupa introducerea parolei, receiverul sa poata decripta acest canal criptat ) :)

Parola o resetezi cum se explica in linkurile de mai jos, in functie de ce model de receiver ai:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/12/cum-se-reseteaza-parola-la-receptorul.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/08/cum-se-reseteaza-parola-la-humax-digic.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/02/resetare-parola-kaon-na1000hd-digi-tv.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/04/meniu-secret-humax-digic-hd-receiverul.html

Anonim

Receptionez doi sateliti pe antena DIGI TV, al lor si Hotbird.Pina la un moment dat prindeam pe Hotbird, Arte TV fara probleme, dar acum am doar sonor.M-am mai uitat pe internet si inteleg ca acum transmit in MPEG 4 si asta ar putea fi motivul.Am receptor Hyundai HSS 1160NA si TV LCD LG 32 LG 2100(pe cablu prind canalele digitale fara setbox).As putea prinde canalul respectiv cu sculele pe care le am si sint eu fraier sau imi trebuie alt receiver?Multumesc

Laurentiu

Intradevar, e o chestie mai ciudata. Desi e transmis in DVB-S ( care este folosit de obicei pentru canale MPEG 2), Arte a decis sa foloseasca MPEG 4.

MPEG 4 poti receptiona doar cu receivere HD ( care receptioneaza atat DVB-S2 si DVB-S, cât si MPEG2 si MPEG4) , iar receptorul de la Digi TV nu e compatibil decat MPEG 2.

Daca iti vei cumpara un receptor HD ieftin ( cateva milioane lei vechi ), vei receptiona pe langa varianta SD a Arte ( cea pe care o receptionai anterior ) si varianta Arte HD.

Anonim

sal!se poate prinde orange tv in UK,irl?

DTH Fan

Nu e semmnal Orange Tv in Irlanda, nu are acoperire satelitul acolo.

Anonim

Buna ziua. Se poate prinde ORANGE TV in italia?

DTH Fan

Se poate receptiona Orange Tv in Italia exact ca si in Romania.

Vezi harta acoperirii semnalului Orange Tv in Europa, in articolul de aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/05/orange-tv-dth-grila-oficiala-de-programe.html

Problema va fi noul satelit, care va inlocui satelitul actual prin care emite Orange Tv, si prin care receptia in Italia e posibil sa presupuna in acel moment antene ceva mai mari decat cele standard de la Orange Tv, in situatia in care va fi ales primul fascicul.

Dar daca va fi ales al doilea fascicul, receptia in mare parte din Italia ( partea centrala si nordică ) va fi imposibilă in acel moment, iar in sud va necesita antene mai mari de 1 metru, chiar de 1,5 metri mai spre sud-vestul Italiei. Asadar, daca va fi ales cel de-al doilea fascicul din articolul al cărui link vi l-am precizat, doar in "câlcâiul cizmei" de pe harta Italiei va fi posbila receptia mai usor in acel moment, aproximativ cu antena ca in România.

Anonim

Multumesc mult ptr raspuns. Deci ar fi bine sa mai astept...

Anonim

Receiverele Dolce HD pot fi conectate si la alti sateliti (gen intelsat si altele)?

alexe

Din cate stiu, softul de la receivere Dolce este conceput sa nu permita receptia altor canale necodate de pe alti sateliti.

Dan

Am renuntat la abonamentul Dolce din 2011 si am ramas cu antena si set box-ul.Stiu ca set box-ul nu se mai poate folosi fara abonament,asa ca intrebarea mea este:Pot vedea programe la liber(in special cele romanesti) cu antena fixata pe Hellas 39* E (asa cum a fost fixata de Dolce) cu un alt STB(de ex:AMIKO HD 8840),sau trebuie reglata antena pe alt satelit?
Merci

Laurentiu

Da , poti vedea canale la liber cu alt receiver de satelit HD ( dar nu cel de la Dolce ).

Dar pe satelitul unde este Dolce nu prea sunt canale la liber, asa ca trebuie sa orientezi antena catre un alt satelit, de exemplu Astra 19,2 grade est, unde sunt sute de canale SD necodate si zeci de canele HD necodate. Pe Hellas Sat 2 39 Est ( unde este Dolce TV, actualul Romtelecom DTH ) nu sunt multe canale la liber, doar vreo 10-12.

Canalele necodate pe Hellas Sat 2 ( Dolce ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&sat=76&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Canalele necodate de pe Astra 19,2 grade est:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Video aici cu canale de pe Astra 19,2 grade est necodate:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/video-televiziuni-gratuite-prin.html

Nick

Cartela pentru dolce tv poate fi compatibila cu un receiver Amiko 8900 SHD

Nick

Era intrebare mai sus :)

Anonim

Nu este compatibil smartcardul cu alt receiver decat cele oficiale Dolce, sunt imperecheate receiverul si cartela, asa le ofera Romtelecom. Doar Focus Sat si Freesat permit alte receivere.

Nick

pe site-ul romtelecom la oferta pachete intreaba daca vrei receiver de la ei cu plata sau chirie lunara sau daca folosesti echipamentul tau,
de aia esti anonim anonimule care esti tu anonim ca habar n-ai ce vorbesti

Anonim

În ce film ? Ia da-mi si mie linkul.

Nick

http://www.romtelecom.ro/configurator/index/services/cck/1/idas/0/technology/0/?___SID=U

si incerci sa simulezi un pachet,pana ajungi la alegerea tipului de decodor

sper sa te descurci, cu toate ca ma indoiesc

Anonim

Indoieste-te linistit de ce stii tu. Îti garantez ca nu este permis la Romtelecom să folosesti alte receptoare decat cele dedicate ale companiei. Daca nu crezi, pune mâna pe telefon si intreaba-i daca iti imperecheaza cardul cu echipamentul detinut de tine, de exemplu un receiver HD Dreambox. Imperecherea e o masura de securitate.

Anonim

In linkul specificat de tine scrie la un moment dat, cand ajungi la alegerea tipului de decodor, la a patra optiune ( primele 3 sunt receiverele specifice Romtelecom ):

"Am deja serviciul de televiziune.
Păstrez receiverul existent."

Adica esti deja abonat la un pachet si ai unul dintre cele 3 receivere Romtelecom, Până la acel pas doar ai efectuat modificari ale pachetului existent, pe care il vei folosi cu receiverul Dolce existent de la pachetul anterior si nu un receiver oarecare al tău, sa spunem Amiko, Dreambox sau ce mai visezi tu. .:)

Spune multumesc pentru traducerea pe care ti-am facut-o si astept scuzele de rigoare. :)

Nick

eu doar voiam sa stiu, nu sa fac pe desteptul, oricum am aflat raspunsul, vezi in link http://www.youtube.com/watch?v=wWIfJkx54JA&hd=1

Anonim

Ma bucur ca te-ai lamurit, Din raspunsurile tale mie mi s-a parut clar ca ma contrazici ironic. In fine...
Deci nu functioneaza cu alt receiver decat cele oficiale Dolce, ca sa stie si altii: "NU mai merge. A functionat de la sfarsitul anului 2011, atunci am facut si postarea asta.", scrie la un comentariu din linkul postat de tine de pe Youtube.

Unknown

Buna seara ! Acum cateva zile am incercat sa imi fac un abonament la RDS pentru a lua un receiver Digi fiindca vroiam sa il am in italia , am vrut sa fac abonamentul fara instalare , adica le'am spus sa imi dea receiverul ca stiu sa instalez eu parabolica , mi'au spus ca nu se poate si mi s'a spus ca pot lua un receiver gratuit deoarece matusa mea avea la acea adresa contract cu ei , a doua zi am fost cu matusa mea la digi , am facut din pachet de baza , pachet full , si acum am ajuns in italia , si surpiza .. Receiverul nu functioneaza ... Este vorba de humax digi+c ... Din cate am inteles aceste decodoare nu merg prin antena parabolica ci doar prin cablu ... As dori sa stiu si eu exista vreo solutie sa pot prinde posturi romanesti cu el ??? astept un raspuns , va multumesc mult !

Anonim

Daca sigur e DVB-C ( adica DVB-Cablu ) atunci e receiver pentru cablu, nu poate receptiona deloc canale de satelit ( nici de la Digi TV si nici de la altii ). Iti trebuie abonament la Digi Tv cu receiver de satelit ( DVB-S) pentru a receptiona canale pentru satelit de la RCS-RDS Digi TV in alta tara unde nu e tras cablu RCS, dar e semnal de la satelit. Nu v-au spus cei de la RCS ca nu il puteti folosi in Italia la antena satelit ?? Le-ati specificat ca il veti folosi la antena de satelit? Daca ar avea RCS cablu in Italia, ar merge, altfel nu veti receptiona posturi romanesti ( cu exceptia slabei sanse sa fiti abonat la vreun operator italian care transmite canale digitale si necodate prin cablu romanesti ).

Unknown

Multumesc mult pentru raspuns!

Anonim

la romtelecom este contract ? adica vreau sa fie televizorul la rds si rcs, nu stiu cum sa explic, contract este? ca nu stiu .

va multumesc

cristi

Atat Romtelecom, cat si RCS-RDS incheie abonamente doar pe baza de contract, pe perioada determinata ( de exemplu 1 an sau 2 ani ).

Anonim

smart cam digi merge si in italia

Anonim

CAM-ul RCS-RDS functioneaza decat pentru televiziunea digitala PRIN CABLU, nu si pentru cea prin Satelit ( Digi Tv ). Cum RCS-RDS Romania nu are retele de televiziune PRIN CABLU in Italia, rezultă că nu functioneaza CAM-ul RCS-RDS in Italia.

Anonim

cum pot prinde programele digi la liber??care sunt frecventele?un raspuns va rog...multumesc

Anonim

Uite aici toate canalele Digi Tv si frecventele prin care emit:

http://www.lyngsat.com/packages/digi.html

Cele care au litera F la coloana "Enc, system" sunt necriptate ( adica vreo 5 canale tv si cateva de radio ). Restul sunt criptate.

Unknown

pe ce satelit transmite acum Kanal D necodat?

Unknown

kanal d m-ai transmite necodat pe vreun satelit?

DTH Fan

În acest moment Kanal D Romania nu mai transmite necriptat pe nici un satelit.
Ai aici lista din care se observa aceasta:

http://ro.kingofsat.net/find.php?question=kanal+d+romania&Submit=Zap

Anonim

am o antena de 80cm si nu prind toate canalele de pe eutelsat 16 grade est ex: favorit... Locuiesc în suceava

gean

Probabil nu ai bine reglata antena, iar unele frecvente cu semnal mai slab nu le receptionezi. Vezi daca ai si datele de receptie corect setate. Unele canale ( nu si Favorit Tv ) necesita receiver HD, care sa poata receptiona sistemul DVB-S2 si / sau compresia MPEG4. Alte canale sunt criptate, nu toate canalele sunt necodate ( nu toate sunt la liber ). Aici toate frecventele la canalele necriptate de pe Eutelsat 16A de la 16 grade est:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=16E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

de ce nu mai recunoaste rec digi frecventele de pe thor

DTH Fan

Din cauză că la receiverele Digi Tv de satelit, la cele mai noi updateuri de firmware, RCS-RDS a blocat receptia altor canale decat cele din grila Digi Tv.

Anonim

Buna seara . Am si eu o intrebare . Functioneaza dolce in spania? Si ce trebuie sa fac ca sa am semnal la parabolica

Anonim

Se receptioneaza Romtelecom DTH ( fostul Dolce Tv ) in Spania. Trebuie sa iti faci abonament la o reprezentanta din Romania pe o adresa din Romania, sa iti iei echipamentul ( cel putin receiverul cu cartela, daca ai antena deja si LNB corespunzator ) si sa chemi un instalator sa iti orienteze antena pe Hellas Sat 2 de la 39 grade est, ca banuiesc ca nu vei reusi singur, din moment ce nu stii acoperirea semnalului si satelitul....

Anonim

am o intrebare scurta nu prea ma pricep si de aia intreb: daca imi iau din tara un reciver digi functioneaza in germania?

Anonim

Functioneaza oriunde ai semnal,

Anonim

mersi

Anonim

stie careva de ce nu mai merge money channel, cam de o luna nu il mai pot receptiona am semnal dar nu merge

Anonim

Buna. Am de o luna dolce hd si l-am adus in germania. M-amtot chinuit cu antena in brate sa caut hellas dar nu am nici macar o liniuta de semnal si ma gandesc ca trebuie sa schimb in setari ceva sau la fregventa ca mi-am cumparat chiar si satfinder si orientarea este pe hellas dar nimic. Habar nu am ce sa mai incerc sa fie alceva?

Delsat

Antena nu se regleaza cu ea in brate, nu vei prinde nimic niciodata. La reglarea antenei de satelit o eroare de cativa milimetri e deja prea mult. O fixezi pe suport si strangi suruburile atat cat sa permita miscarea cate un milimetru pe secunda in sus si apoi in jos, consecutiv, dar sa ramana fixa cand iei mana de pe ea, precum si rotirea stanga dreapta a antenei pe suport cu viteza de maxim cativa milimetri pe secunda, miscare pe care o faci manual si dupa o metoda sistematica ( pe care o preferi ), dar care dupa cateva ore sa acopere tot cerul. In tot timpul acesta dai scanare si privesti televizorul daca a gasit canale. Dupa ce ai receptionat canale, opresti scanarea si privesti nivelul de calitate si semnal, facand mici retusuri stanga dreapta sau sus jos ( milimetri ). Apoi strangi suruburile definitiv si tare, verificand daca se pierde semnalul ( cand strangi suruburile , antena se poate deregla din cauza rotirii suruburilor, care angreneaza si suportul).

Aici ai frecventele de la Dolce Tv Romtelecom de pe Hellas Sat 39 grade est:

http://ro.kingofsat.net/pack-dolcetv.php

Pentru cineva care a mai reglat antene, e munca de cateva zeci de minute, fara si nici un dispoztiv ajutator. Dar tu, daca nu ai mai reglat antene de la zero, poti sa te chinui si o luna si sa nu reusesti, dar poti sa ai norocul sa o reglezi si in 10 minute. Foloseste-te si de o busola daca tot ai timp de pierdut, precum si de informatiile privind unghiurile de orientare geometrica a antenei, in functie de locatie si satelit, urmand linkurile spre calculatoare elevatie si azimut de aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/01/calculator-pentru-unghiul-de-azimut-si.html

De asemenea, poti să te ajuți de aplicatia de reglare a antenei pentru telefoane mobile smart de aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/satellite-director-aplicatie-pentru.html

Poti utiliza si datele de reglare unghiuri de aici, in functie de locatie, dar sunt putin imprecise ( valabile exact doar pentru Berlin ):

http://www.hellas-sat.net/en/pointing_parameters.html

Sfatul meu e sa apelezi la un instalator sau la altcineva care se pricepe bine la montat antene satelit, care va instala antena in maxim o ora, poate chiar mai putin. Orientarea antenei presupune reglare la milimetru. Chiar daca dai scanare continua la programe pe frecvente corecte, in timp ce reglezi antena, chiar si cativa milimetri stanga-dreapta sau sus-jos in neconcordanta cu pozitia reala va duce la lipsa de semnal.

Anonim

se memoreaza o frecventa cu semnalul puternic si dai si cauta si vei gasi

Unknown

Cine poate sa-mi spuna pe eutelsat 16 am semnal doar pe Antena stars, antena 2, euforia. si gsp semnalul este bun,dar pe kanal D si restul canalelor romanesti nimic

detrax

Pai ai folosit la scanare frecventele corecte de aici ?

http://ro.kingofsat.net/pos-16E.php

Vezi ca unele canale ( cele DVB-S2 ) se receptioneaza doar cu receiver HD, iar unele televiziuni ( cum ar fi Kanal D ) sunt criptate.

Semnalul de pe frecventa unde e B1 Tv e mult mai mare decat cel de pe frecventa cu Antenele, deci ar trebui sa iti apara la scanare si sa il receptionezi, daca ai receiver compatibil DVB-S2 ( HD ).

De asemenea, si Kanal D, care e transmis criptat, are frecventa cu semnal ceva mai mare decat cea cu Antenele.

Unknown

Multumes, dar nu mai inteleg nimic.Inseamna ca daca am semnal la antene ar trebuie logic sa am semnal la celeante programe. La mine la antena am trei sateliti thor,hotbird si deamu eutelsat 16.Poate ca sunt din R.Moldova nu am semnal la celelante canale

detrax

Nu are legatura ca esti din Republica Moldova. Semnalul Eutelsat 16A e la fel si in Romania si in Republica Moldova. Si da, daca ai semnal la Antene, trebuie sa ai si la celelalte. Ai verificat frecventele daca le-ai introdus corect ?

Unknown

Da sunt corecte, am si scanat toate frecventele si nimic,doar la 2 frecvente am semnal de pe Eutelsat astea cu antenele si a doua ceva straine în rest nimic. Bine,ms nu vreau sa deranjez

detrax

Nu e nici un deranj. E cam greu sa depanezi asa de la distanta si mai ales daca nu stii toate datele si echipamentul ( de exemplu daca ai receiver HD DVB-S2, daca ai LNB "Universal", daca LNB-ul functioneaza OK pe altii sateliti etc )

Anonim

Buna Risaiver box Rdss se poate folosi si pe Upc am dela rdss DECODOR HUMAX

Anonim

STIE CINEVA?

Anonim

La UPC Romania nu se poate folosi receiver de la RCS-RDS.

Anonim

Buna ziua!

Exista vreun echipament care sa-mi asigure receptia de canale romanesti in Angola, Africa?

Anonim

Prin satelit nu e nici o sansa, dar vad ca ai internet. Asta e singurul echipament: vizionarea canalelor prin internet ( daca ai viteza suficienta ), eventual nu doar printr-un pc, laptop sau tableta, ci si printr-un sistem smart tv conectat la internet ( de testat Seenow daca functioneaza, prin ramura canalelor din categoria gratuita Freezone).

Anonim

Multumesc pentru raspuns, doar ca internetul este foarte scump si foarte prost. Ramane solutia sa-mi iau un provider de internet prin satelit din RO si atunci pot aplica solutia Dvs.

Anonim

Nici aceea nu e o solutie buna, ca e foarte scump intenetul prin satelit si e limitat ( are viteza mare cativa GB doar ).

Anonim

Buna ...am o nelamurire ! Eu sunt in germania si am tv prin antena la dolce iar alta pers la digi.Am obs ca atunci cand ploua mai tare isi pierde semnalul ceea ce este normal .Pers care are la digi a afirmat ca ei nu.i merge semnalul datorita vremii care a fost in romania cu cod rosu nici decum ca ar fi de la vremea din germania.Eu stiu ca antenele functioneaza prin anumite unde ,semnal sau frecventa .Imi puteti explica si mie cum sta treaba ?

Anonim

Problema e de la receptie, nu de la transmisia ( deci nu de la uplinkul semnalului catre satelit ) din Romania sau de unde este realizat acesta. In Romania nu au fost probleme, semnalul a fost urcat cu bine la satelit. Problema e din cauza intemperiilor din Germania. Că nu a mai ajuns cum trebuie prin Germania, asta poate avea multe cauze, printre care si ploaie torentiala, zapada pusa serios pe antena de receptie, antena subdimensioata față de necesarul minim pentru nivelul semnalului din locatia receptiei, antena dereglată din pozitia corectă etc.

Constantin

Atenuarea semnalului cauzată de ploaie, la diferite intensități ale acesteia, poate duce la disparitia receptiei. Vezi ca e un grafic la baza articolului din linkul de mai jos, se vede clar ca la receptie apar problemele, in functie de cat de puternice sunt intemperiile, Canalele sunt transmise de la satelit inapoi spre abonati pe frecvente de 10-12 Ghz, Deci se observa ca la o ploaie torentiala poate atenua semnalul cu 6-10 db, ceea ce inseamna ca de exemplu daca normal antena prinde pe vreme frumoasa 45 db, la o ploaie de asta torentiala poate scadea semnalul la receptie la 35-38 db si nu se mai poate receptiona nimic Cum spune si anonim de mai sus, problema e in Germania ( ploaie, ninsoare puternica, antena dereglata sau prea mica etc ):

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/09/cat-de-util-este-un-lnb-in-banda-ka.html

Unknown

Cum as putea receptiona canale care sunt transmise cu sistemul: DVB-S2 / MPEG-4, adica ce echipament imi trebuie?

Administrator

Ai nevoie de receiver de satelit HD cumparat dintr-un magazin online ( dar nu receiver din acela pe care le ofera operatorii DTH din Romania, din cauza ca multe sunt blocate pe receptia doar a canalelor operatorului respectiv). Deci ai nevoie de un receiver HD care are tuner DVB-S2 si e compatibil cu MPEG 4, la care conectezi LNB-ul de la antena de satelit.
De asemenea, poti si cu televizor direct ( fara receiver ) care are tuner DVB-S2 ( de exemplu LG LM620S ) si alte modele cu S, la care conectezi LNB-ul de la antena de satelit.
Sau poti receptiona si pe PC, conectand LNB-ul de la antena de de satelit la un tuner HD DVB-S2 ( de exemplu tunerul SkyStar HD 2 ).

Unknown

Mai am o intrebare! Canalele care le receptionam pe dvb s, mpeg-2 o sa le pot receptiona si pe dvb s2, mpeg-4?

Administrator

Da, receiverul HD DVB-S2 receptioneaza si canalele DVB-S MPEG2, dar si canalele DVB-S MPEG4, DVB-S2 MPEG2, DVB-S2 MPEG4, indiferent ca sunt SD sau HD. Receptioneaza chiar și pe cele 3D.

Unknown

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Anonim

pot lua al3 reseiver pe contractul meu

cris

Pai nu ai spus operatorul de servicii tv la care esti abonat si serviciile la care esti abonat, pentru care vrei sa iei al treilea receiver....

Anonim

se mai poate instala un abonat dolce pe aceeasi antena fara acvceptul primului abonat?va rog raspuns urgent <am probleme cu semnalul

DTH Fan

Nu prea inteleg ce vrei sa intrebi. Exprima-te mai detaliat. Vrei sa intrebi daca te poti lega la antena altui abonat, vecin cu tine, fara sa facă respectivul vecin cerere la operatorul Romtelecom ? Daca doresti asta, se poate, dar trebuie sa schimbi LNB-ul la antena respectiva, sa pui unul Twin, ca sa puteti folosi frecventele si polarizarile independent. De exemplu il pot cumpara pe acesta:

http://www.receptoaredigitale.ro/lnb-twin-inverto-red-extend.html

Anonim

mutumesc.problema este ca un operator dolce a instalat pe antena mea un alt abonat iar eu de 4 zile nu mai am semnal si cand am, televizorul mi se muta singur pe alt post. Ma intereseaza daca sunt obligat de o lege interiora dolce sa las un alt abonat pe antena pe care am contract ,cu toate ca in contractul meu nu am clauza asta.

DTH Fan

Trebuie sa ai antena ta, din simplu motiv ca nu se poate tehnic altfel cu LNB-ul normal simplu. Doar daca puneti LNB Twin ( LNB cu doua iesiri separate ) functioneaza corect cu o singura antena, altfel schimbarile de canale la tine influenteaza receptia la celalalt abonat si invers, schimbarile lui afecteaza receptia ta. Nici unul dintre voi nu veti avea receptie corecta cu LNB simplu pe aceeasi antena. Deci ai nevoie ori doua antene separate care au cu LNB simplu, ori antena comuna cu LNB Twin cu doua iesiri.
Nu cred ca au ordine interne sa faca asa ceva, mai degraba a fost un instalator care habar nu avea de meseria sa. O astfel de instalare comuna o puteti de exemplu decide doar voi, abonatii, de comun acord, de exemplu, daca nu vreti sa stricati aspectul cladirii in care locuiti, montand doar o singura antena in loc de doua, dar cu LNB Twin.

Anonim

Salut. daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o prob..pana acum 2 zile prindeam pe eutelsat ,etno giga etc.FTA toate find pe aceeasi frec.acum nu reusesc sa le mai prind desi pe kingofsat nu sau modificat coordonatele de transmisie. celelalte programe dvb-s2 care mai sunt imi merg normal doar trinitas nu am reusit sa-l receptionez niciodata cred da di cauza faptului ca are un SR foarte mic

Anonim

Am impresia ca a scazut semnalul pe multe frecvente de pe Eutlesat 16 est, eu nu mai am semnal pe mai multe frecvente, iar cum frecventa aia cu Etno era si asa cu semnal pretentios....Ai si antena mica, sub 1 metru, tot ca mine ?

Anonim

Da e antena de digi

Anonim

am si eu o intrebare...stie cineva daca exista decodor HD Rcs-Rds pentru satelit(pentru Spania)???

Anonim

Exista doar pentru Digi Tv RCS-RDS Ungaria. Pentru Digi Tv RCS-RDS Romania nu exista in oferta.

Anonim

Buna ziua, as vrea sa stiu daca orange tv are semnal in Italia, sunt confuz, parerile sunt impartite, unii zic da altii nu, as dori un raspuns corect si repede.

Anonim

Are orange tv semnal si in Italia?

Anonim

Buna ziua ! Am un decodor Humax de la Digi si nu pot vedea nici un posturi decat dupa intelsat 1002
Ce pot face sa pot vedea posturi transmise si pe alti sateliti ?
Va multumesc

Anonim

Receiverele Humax de la Digi Tv satelit au fost blocate sa nu mai poti viziona alte canale decat cele ale Digi Tv, printr-un update de software mai vechi.

Ionut

Buna ziua! Am pachetul Digi cu antena si receiver, as dori sa prind insa ceva posturi straine care transmit meciuri de fotbal, cum mai toate din Europa am vazut ca sunt criptate, nepricepandu-ma, as vrea sa ma orientez spre cele FTA. Am vazut ca postul SportsTV de pe turksat transmite meciurile de fotbal din SUA si este FTA. As doris a va intreb ce trebuie sa fac pentru a putea vedea acest post. Din cate am citit pe forumuri am ajuns la concluzia ca trebuie sa schimb receiverul si sa repozitionez antena, este doar asta sau mai trebuie si altceva? Astept sfatul dumneavoastra. Va multumesc.

Anonim

Exact acesta este raspunsul: receptor nou si antena reorientata. Ai nevoie sa iti cumperi un receiver HD dintr-un magazin online, fiindca receiverele SD sunt deja depasite si nu receptioneaza unele canale SD, fiindca respectivele canale sunt transmise prin modulatie HD ( chiar daca ele nu sunt canale HD ). Apoi trebuie sa iti repozitionezi antena. Sunt multe firme care vand receivere HD in Romania pe net, destul de ieftine. De exempu aceasta:

http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=ae87faa4ffe11e38432b5aae9a30f0c0

http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=5620709b522a64a6d4f336d8a2ab7dcb

Aceste receivere receptioneaza orice canal HD sau SD de pe orice satelit de la care ai semnal, plus ca unele mai sunt si playere video pentru filme HD sau poti naviga online cu ele.

Daca vrei sa prinzi mai multi sateliti, iti poti cumpara suplimentar, pe langa receiverul HD, si un sistem de rotire HH, care te ajuta sa vizionezi peste 15 sateliti la alegere ( invartind antena automat la comutarea din telecomanda reciverului ) si mii de programe gratuite straine, inclusiv zeci de canale HD gratuite

http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=f9b50466050fa242f580f7e09b014ba7

Bineinteles, ti-am dat ca exemplu acest magazin, fiindca e primul care mi-a venit in minte. Poti sa alegi si altele, cauti pe net, acum ca stii ce trebuie sa cumperi.

Scuze la admin, sper sa nu considere exemplificarea mea ca publicitate.

Ionut

Multumesc frumos pentru raspuns, am sa caut un receptor HD, pentru pretentiile mele nu cred ca imi trebuie unul scump. Trebuie sa am grija la anumite caracteristici ale receptorului sau conteaza doar sa fie HD?

Anonim

Cele scumpe sunt si mai complicat de lucrat cu ele, au Linux de obicei. Bineinteles, ofera mai multe functionalitati, nu doar receptie simpla, dar mult mai complicate si nerecomandabile pentru incepatori. De asemenea, receptoarele mai scumpe au procesoare mai puternice, pentru a fata fata acestor functii, dar si tunere mai de calitate ( dar diferenta nu e mare fata de tunerele de la receptoarele mai ieftine ). Dar daca esti interesat doar de receptia canalelor HD si SD gratuite, un receptor HD pe la 200-300 lei e suficient. Sa nu te orientezi pe variante de acelea extra mini, cu dimensiuni reduse, sa iti iei unul cu carcasa normala ca dimensiuni.

Anonim

salut, am o intrebare, de ce nu pot gasi semnalu pe satelitul eutelsat 36e? Ajutatima va rog.

Anonim

Nu prea ai ce sa vezi pe acel satelit. Doar cateva canale de prin Armenia sunt necriptate si alte programe ciudate si cu content foarte slab. Restul de 95 % din canale sunt criptate si sunt trasmise pe fascicule nereceptionabile in Europa, ci doar pentru Africa. Uite aici frecventele:

http://en.kingofsat.net/pos-36E.php

Apoi coreleaza cu aria de acoperire si vezi daca frecventa respectiva e receptionabila in Romania:

http://www.eutelsat.com/en/satellites/the-fleet/EUTELSAT-36A-downlink-coverage.html

http://www.eutelsat.com/en/satellites/the-fleet/EUTELSAT-36B-downlink-coverage.html

Uite, aici vezi valorile de pozitionare a antenei ( alegi localitatea si pozitia orbitala dorita ) si dai GO:

http://www.dishpointer.com/

cristina

buna ziua, am si eu o itnrebare legata de pozitionarea antenei digi. sotul meu a pozitionat antena, lnb, pe intelsat10-02, semnal 72 %, calitate 98 %. si cand incercam canalele apare la fiecare mesajul canalul nu functioneaza. si la mynele(care e liber) e acelasi lucru. ce ar fi de facut? multumesc anticipat

Anonim

Pai in primul rand nu ai spus daca esti abonata la Focus Sat sau la Digi TV RCS-RDS sau daca ai un receiver cumparat dintr-un magazin dedicat particular si ce fel de receiver folosesti si cu ce firmware. Oricum, daca ai acele valori la calitate si semnal, antena e reglata bine, la receiver e problema. Astept detalii ca sa iti pot raspunde.

cristina

sunt abonata la digi tv. receiver-ul este cumparat de la magazin dedicat particular si pe el scrie digi tv sat (presupun ca asa este marca)... mare bataie de cap... este posibil sa nu fie cartela activa... pentru ca la un moment dat( cu acelasi nivel de semnal 72 si calitate 98) am prins digi sport. apoi am incercat sa mai miscam putin ca sa prindem semnal mai bun, a scazut la 10, iar a urcat la 72 si apoi nu a mai mers nici un program. nici digi sport, nici mynele, nimic,nimic ( cu semnal 72,calitate 98)...

Anonim

Daca receiverul nu este unul acreditat si cumparat de la RCS-RDS, nu va functiona decriptarea canalelor, fiindca RCS-RDS nu permite folosirea cartelelor in alte receivere. Ei vor sa imperecheze cartela doar cu receptoarele cumparate de la RCS RDS Romania. Deci daca nu e un receptor vandut initial de RCS-RDS, nu va decripta niciodata canalele, ati dat banii degeaba pe el, din pacate. Il puteti folosi sa receptionati diverse canale gratuite de pe diversi sateliti.

Undeva la jumatatea paginii de mai jos vei vedea toate modelele de receivere care sunt acceptate ( si doar daca sunt cumparate de la ei, de la RCS ):

http://www.rcs-rds.ro/asistenta-tehnica/echipamente?t=tvsatelit

viorel

Buna ziua, sunt nou pe aici. Am un receiver de la digi hss-1160na fara cartela fara antena si lnb. Ce pot face cu el? am vrut sa-l vand dar nu se mai vinde. Acum am trecut pe romtlc dolce . Pe asta l-am cumparat de la digi. Multumesc de ajutor.

Anonim

Dacă nu i-a facut update in 2012-2014, va permite si scanarea altor canale digitale SD de pe alti sateliti si vei putea receptiona in total vreo mie de canale cu el, de pe diversi sateliti, sau cateva zeci/sute de pe un singur satelit, cu o antena care costa vreo 50 RON si un LNB de 20 RON. Daca ai facut update in ultimul an, e piesa de muzeu, nu mai prinde decat canalele Digi Tv RCS-RDS, e blocat pentru ele doar.

viorel

Da multumesc. Cand a fost ultimul update? Asta are ultimul update in 24.02.2012

Anonim

Nu mai stiu sigur cand a fost introdusa restrictia, dar sansele sunt foarte mari sa fi scapat daca nu ai mai facut update de la inceputul lui 2012.

Fiindca ai antena pe Hellas Sat ( Dolce Tv Romtelecom), poti sa scoti cablu de antena din receiverul Dolce si sa il bagi in receiverul Digi Tv, apoi conectezi receiverul Digi Tv prin cablu Euroscart sau cablu RCA la tv si apoi dai o scanare pe frecventa:

Frecventa 12688, Polarizare verticala, SR 30000, FEC 7/8.

Va trebui sa prinzi Etno Tv, Taraf Tv si Nasul Tv. Daca prinzi cel putin unul dintre aceste canale cu receiverul de la Digi Tv, a scapat si il poti folosi la ce ti-am spus, Daca nu, asta e...

viorel

Mare domn. Multumesc mult. Cu respect.

Anonim

Vreau sa instalez un receiver orange in germania. Care ar fii frecventa?

Anonim

Ai aici toate frecventele Orange Tv Romania:

http://ro.kingofsat.net/pack-orangeromania.php

Anonim

Bun, si eu ce sa inteleg din tabelu' asta? Germania nefiind inclusa, ca nu pot prinde pe nici o frecventa?

Anonim

Prietene, faci misto ? Ai cerut frecventele prin care emite Orange TV, ti le-am dat. Acelea sunt frecventele prin care emite prin satelit DTH-ul Orange Tv. In toata Europa sunt aceleasi frecvente pentru Orange Tv, Nu sunt frecvente diferite pentru fiecare tara in parte. Adica DTH-ul Orange Tv Romania nu emite pe o frecventa pentru Germania, pe alta pentru Romania sau pe alta pentru Italia. Toate frecventele acelea sunt pentru toata Europa, unde este arie de acoperire.

Anonim

Nu m'a intelege gresit, nu fac misto, doar ca pe Astra 1G, 31.5E, cu acest receiver de la orange, in Germania am prins doar canale Arabesti, am incercat si pe eutelsat, la fel...

Anonim

Ok, dar eu ti-am dat un raspuns corect, si tu mi-a raspuns apoi in scarbă la efortul meu, ca si cum raspunsul meu nu era util, desi fusese oferit raspunsul exact la intrebarea pe care ai adresat-o. In fine....

Dar sper ca ai inteles ca frecventa unui canal de pe un anumit satelit este comună pentru intreaga arie de acoperire a semnalului frecventei respective si nu difera de la o țară la alta. Nu are legatura frecventa cu locul unde incerci sa o receptionezi, ca nu e televiziune digitala cu emitatoare terestre.

Ca nu ai reusit tu sa receptionezi, e alta problema. Poate daca locuiesti in partea de vest a Germaniei, poate nu e semnal la Orange Tv, cu antena ta de la Orange, care e mai mica decat trebuie ( fiind destinata Romaniei, nu Germaniei ).

In partea vestica a Germaniei ai nevoie de antena de 70 - 80 cm reglata perfect (aia de la Orange e prea mica, nu ai ce sa reglezi sa obtii mai mult semnal cu ea). Uite aici semnalul:

http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-1G-Western-Europe.html

De asemenea, peste o saptamană se lanseaza alt satelit in locul celui folosit acum de Orange, care e posibil sa nu aibă aproape deloc semnal in Germania, in functie de care fascicul va fi folosit de Orange Tv:

https://sat.ses.com/webservice/images/12073329

https://sat.ses.com/webservice/images/12073249

Anonim

M'ai inteles gresit, nu m'a pricep foarte bine, e prima oara cand trebuie sa m'a interesez cum trebuie sa procedez, sa instalez un receiver. Locuiesc in Germania, mai exact in Nord-Vest, tin sa mentionez ca nu folosesc antena primita cu receiveru' de la orange, ci o alta antena, intradevar nu foarte mare, Am reusit sa prind 100% semnal si 80% calitate pe Astra1G 35.5E, doar ca tot ce am reusit sa receptionez au fost canale Arabesti, in situatia asta..pot afla cumva daca zona este cuprinsa in raza de acoperire a celor de la orange? Pentru a face rost de o antena mai mare...

detrax

1. Esti sigur ca ai orientat antena spre satelitul Astra 31,5 grade Est si nu cumva ai orientat-o pe altul? Eu cred ca NU ai gasit satelitul Astra de la 31,5 grade est. Tu ai receptionat alt satelit invecinat. Exista sateliti invecinati cu programe arabesti. Ce canale ai prins? Spune numele lor si iti spun ce satelit ai gasit. Frecventele Astra 1G de la 31,5 grade est le gasesti si aici: http://www.lyngsat.com/Astra-1G.html . Dupa cum observi, pe Astra 1G NU EXISTĂ CANALE ARĂBESTI. Deci cred ca NU AI ORIENTAT ANTENA spre ASTRA 1G de la 31,5 grade est, desi tu ai crezut asta.
2. Aria de acoperire Astra 1G este in pozele din linkurile pe care ti le-a dat anonim mai sus. Vezi exact unde esti pozitionat in Germania pe harta respectiva, observa ce valoarea a semnalului e specificata pe harta asupra locatiei respective si vezi apoi mai jos, sub respectiva poza, ce diamentru minim corespunzator ai nevoie la antena, in functie de valoarea semnalului, observat anterior. Dar, repet, tu nu ai orientat bine antena, ai prins alt satelit. Te rog sa imi oferi raspunsuri la intrebarile pe care ti le-am adresat, pentru a te putea ajuta mai departe.

Anonim

Am selectat la tv satelitul Astra 31.5E, apoi cu un aparat de semnal, am invartit antena pana am prins!
Numele canalelor nu stiu sa tii le zic acum, n'am fost atent, doar ca astazi voi incerca din nou, iar daca nu reusesc si se intampla la fel iti voi spune si canalele

Anonim

Am incercat din nou ieri, doar ca pe langa programele arabesti pe care le receptionam, acum am prins inca niste programe poloneze. Nu stiu ce sa zic...sa nu fii prins Astra 1G 31.5E...am cautat mult...programele arabesti...Arabiyca nush cum, dubai 1,2...daca ajuta la ceva...

DTH Fan

Pai ajuta, daca dai numele EXACT al acelor canale receptionate. Altfel, nu ajuta la nimic Trebuie sa fii si tu atent si interesat, nu doar cei care iti raspund. Nu exista canalele Arabyca. Daca dai numele exact al canalelor, iti spun si eu ce satelit ai gasit. Mai mult ca sigur nu ai gasit satelitul Astra 31,5 est.

Daca ai gasit unul dintre canalele Dubai TV, Dubai Sports Channel, One TV, Dubai Racing, Dubai Sports Bundesliga, Dubai Sports 4 etc, esti pe satelitul Badr de la 26 grade est si nu pe Astra 1G la 31,5 grade est.

Iti recomand sa apelezi la un instalator, care iti va regla antena in 10 minute.

Anonim

Am un receiver Digi. De vreo saptamana anumite canale gen Didi film, Kanal d,Romania tv,Digi sport1 intra greu, cam dupa vrun minut. In tot acest timp semnalul e 10 la suta.Apoi totul e ok.80 si 98 la suta. Multumesc

Anonim

Poate sa fie vreun contact inperfect la cablul care face conexiunea cu antena, vreo mufa dezlipita in interiorul receiverului sau LNB-ului sau chiar ceva electronic defect la LNB sau receptor.. Te sfatuiesc sa verifici conexiunile de la cablul LNB-ul antenei si de la intrarea in receptor, sa misti usor de ele sa vezi daca isi revine sau se pierde semnalul... Daca nu are influenta, atunci mergi cu receiverul la service.

Anonim

Multumesc.

Anonim

buna seara, pot sa intreb aici daca digi tv are semnal in nimes mai exact in saint-gilles.....astept raspuns!va multumesc!

beny

E semnal in toata Franta si Belgia la Digi Tv RCS-RDS, pe satelitii actuali prin care se transmite acest DTH romanesc.

Unknown

Buna ..daca ma pute-ti ajuta si pe mine cu niste informatii...sunt sofer pe tir...umblu si stau in toata europa...ce ar fi mai indicat si mai bun echipament, abonament de televiziune??? as prefera digi sau orange...se prinde oriunde???la antena ce diametru imi trebuie minim in europa ca sa am semnal ??? am vazut ca sunt antene cu ventuze pentru prindere...exista posibilitate ca antena sa fie automata???adica ...sa nu pierd eu vremea cu reglatu...nici nu ma prea pricep....sau alt sistem pentru receptionare de satelit, fara a necesita reglaj manual.

Administrator

Uite aici raspunsul:

http://www.hdsatelit.ro/2014/02/antene-satelit-pentru-mijloace-de.html

Anonim

Buna ziua, va rog ajutati-ma ca innebunesc...:)
Mi-am facut in tara un abonament tv prin satelit la Dolce. Am tot kit-ul de instalare dar nu reusesc sa receptionez posturile tv. Am fost ajutat de un coleg care si-a montat singur antena fara mari probleme. Ne-am ajutat de site-uri precum Satfinder. Am reusit sa ajungem la putere semnal 70-80 % dar nimic la calitate semnal. Care ar putea fi cauzele?
- este posibil sa fie intrerupt cablul ?
- este posibil sa nu functioneze LNB-ul?
- mai am un dubiu ( antena este pozitionata la 1 metru distanta de o antena digital terestra si chiar sub aceasta...este posibil sa se creeze o interferenta semnal, un bruiaj? Practic prin pozitionarea antenei satelit receptia semnalului se intersecteaza cu antena digital terestru.
Atat timp cat am putere semnal de 70- 80 % este posibil ca LNB-UL sau cablul sa fie intrerupt? Eu ma gandesc ca nu puteam sa ajung la asemenea semnal daca unul din astea doua nu functionau.
Mentionez ca receiverul l-am probat pe antena colegul meu si functioneaza deci o eventuala problema a acestuia am eliminat-o.
Astept cu mare interes un raspuns din partea dvs.Multumesc anticipat

DTH Fan

Daca ai semnal si nu ai calitate, pot fi doua cauze principale, pe care trebuie sa le verifici in ordinea urmatoare:

1. Nu ai LNB-ul reglat bine. Roteste-l in in mici etape in jurul axei "orizontale", urmărind incontinuu daca va creste sau va scadea calitatea semnalului
2. E posibil sa fii orientat antena pe alt satelit, care foloseste frecvente similare cu cele ale Dolce TV, dar transmise dintr-o pozitie orbitala invecinata, si asta te induce in eroare.

Oarecum, nu e exclusă nici o a treia cauza, sa fie LNB-ul defect, desi foarte putin probabilă

Anonim

Insa faptul ca prin pozitionarea ei, traiectoria receptiei semnalului se intersecteaza cu o antena digital terestru nu poate influienta in niciun caz receptia? Este adevarat?
Iar cablul nu poate fi intrerupt atat timp cat primesc semnal ca doar acesta prin cablu se transmite.
Incep sa ma minunez si eu de intrebarile pe care vi le adresez dar avand in vedere cati "specialisti" m-au indrumat am ajuns la concluzia ca m-au derutat complet.
Va multumesc pentru raspuns, o seara linistita va doresc!

DTH Fan

Pai daca antena terestra e in fata antenei de satelit, pe directia de receptie satelit-antena, normal ca o influenteaza. Si un copac influenteaza receptia, orice obstacol influenteaza, daca se intersecteaza cu traiectoria de receptie ( linie dreapta satelit - antena ). Numai ca asta influenteaza nivelul semnalului, nu nivelul calitatii.

1. Ai incercat cu LNB-ul, sa il rotesti ?
2. Esti sigur ca nu ai receptionat alt satelit ?

Sunt sfaturile pe care ti le-am dat, iar daca tu crezi ca nu sunt demne de aplicat, atunci scuza-ma.

Anonim

Nu, nu ma intelegeti gresit, sfaturile dvs sunt foarte pertinente iar cand am vorbit de "specialisti" nu m-am referit in niciun caz la dvs ci la colegii mei italieni care isi dau cu parerea.
Azi nu sunt acasa insa cu prima ocazie o sa aplic sfaturile dvs.
Tinand cont ca la calitate semnal n-am observat nici macar odata un 5%, ma face sa cred ca nu sunt pe satelitul care-mi trebuie desi am pus-o pe directie, cu azimut si elevatie toate conform site-ului Satfinder si bineinteles locatia unde ma aflu. Intr-un final o sa incerc si amplasarea intr-un alt loc desi sunt destul de limitat din acest punct de vedere.
Va multumesc inca o data DTH Fan!

Anonim

salut exista vreun receptor digital HD via satelit cu lector de card care sa citeasca cardul DIGI TV fara sa fie nevoie de imperecherea aparatului cu cardul? daca da ce modele sunt? multumesc

Anonim

Nu exista un astfel de receiver care sa permita functionarea smartcardului Digi Tv Satelit RCS-RDS fara imperechere. Cu imperechere are Digi TV Romania receivere HD de satelit. Doar ca nu sunt canale HD deocamdata la Digi TV Romania, tot SD vei receptiona.

Anonim

salut dar sunt diferente de calitate a imagini intre aparatele astea vechi si astea cu HD (chiar daca receptionez SD) te intreb pt ca am un Samsung 46d8000 si cu aparatul care il am momentan se vad pixeli, si ma gandeam ca se poate vedea mai bine cu asta HD chiar daca se receptioneaza SD sper sa ma fi explicat bine, multumesc ,intreaba acelasi din data de 3 aprilie 2014

Anonim

Normal ca sunt diferente. Televizoarele moderne 2012-2014 au metode mai sofisticate de reducere a zgomotului si a pixelației MPEG. Pot sa spun ca am un televizor LED LG din 2013, gama medie spre varf, si imaginea e de 2-3 ori mai clara pe aceleasi canale SD sau filme, față de cum se văd rulate pe alt televizor LG LCD din 2009, pe care il detin. Pe cel vechi se vad intr-o veselie macroblocuri, iar pe cel nou, pe acelasi canal, acestia sunt aproape inesizabile sau nu mai apar deloc.

Anonim

scuze nu cred ca m-am explicat corect , intrebam de decodorul DIGI vechi daca reproduce la fel ca decodorul DIGI HD (tinand cont ca semnalul ajunge SD) De exemplu daca solicit la cei de la DIGITV un receptor dasta HD se supune ca ar terebui sa se vada mai bine?. Si inca ceva DIGI 24, B1TV sunt HD si chiar se vad brici in schimb PRIMA ,REALITATEA, KISSTV si altele se vad cu pixeli (cu aparatu asta vechi)

Anonim

La receiverul asta HD de la RCS nu se aplica ce am spus eu mai sus despre televizoarele model nou. Ca receiverele astea nu au tehnologiile care sunt in televzioarele smart. Se va vedea mai bine.. meniul si poate o imbunatatire de maxim 5% a imaginii. Nu e acelasi lucru cu imbunatatirile pe care le face un televizor foarte modern. Acest receiver nu face astfel de reconstruire inteligenta a imaginii canalelor cu bitrate scazut, cum e cazul celor enumerate de tine. Nici celelalte enumerate de tine nu sunt HD pe satelit ( doar sigla apare scris pe ea ca e HD, desi canalul nu este transmis HD prin satelit ), dar sunt la bitrate mai mare, de aceea se vad mai bine.

Anonim

Maine o sa cumpar un decodor, zic vanzatorii: destept, este marca QVIART UNIC si ca ar fi compatibil cu orcie tip de card, te anunt daca am triumfat

Anonim

sunt in strainatete si miam cumparat din tara o antena focus.am incercat ca caut singur satelitul si am gasit.prinde semnal calitate 80 70...este bine?(am stat cu ea in mana si a mers),dar problema cea mare este ca pentru montarea ei trebuie sa mai cobor vreo 2/3 metri,si in fata am niste copaci care abia acum le dau frunze la vreo 30 / 40 metri,iar pozitia antenei sar intersecta cu acestia.(pozitia oalei).as putea avea probleme sau copacii sunt departe?

Anonim

Cum privesti dintre centrul antenei reglate, pe o axa imaginara care trece prin LNB, daca vezi exact pe acea directie copacii ca se intersecteaza, e problema.

MRG

se formeaza unghi de 90 de grade?

MRG

nu inteleg,de unde sa privesc....

Anonim

din spatele LNB-ului privesti.. unghiul de cam de 45 de grade fata de orizontala...

Laurentiu

Folosește o aplicatie pentru telefoane cu Android, care iti arata pe cer pozitia satelitilor, si vezi unde e Thor 0,8 grade Vest ( satelitul prin care emite Focus Sat ). De exemplu, poti utiliza aplicatia aceasta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/satellite-director-aplicatie-pentru.html

MRG

am folosit http://www.dishpointer.com/ satelitul 4.3 w thor 3 si mia gasit la o distanta de 50 m un obstacol de 27 m inaltime.acum folosesc aceasta metoda(este in desfasurare) si dak sageata din aplicatia telefonului oare sa nu capteze ?

MRG

aplicatia Satellite director pentru a gasi satelitul.lam gasit.dar eu dupa cum am spus in primul comentariu >sunt in strainatete si miam cumparat din tara o antena focus.am incercat ca caut singur satelitul si am gasit.prinde semnal calitate 80 70...este bine?(am stat cu ea in mana si a mers),dar problema cea mare este ca pentru montarea ei trebuie sa mai cobor vreo 2/3 metri,si in fata am niste copaci care abia acum le dau frunze la vreo 30 / 40 metri,iar pozitia antenei sar intersecta cu acestia.<
aceasta aplicatie indica pozitia satelitului,iar eu dak as cobora mai jos,si aceasta aplicatie ar da de obstacole,ar trebuie sa nu gaseasca semnal,corect?de mai jos inca nu am incercat sa caut satelitul ca trebuie sa apelez la vecinul si este neamt.astia sunt mai pretentiozi si nu vor sa fie deranjati.

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 1 – 200 din 754 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile