sâmbătă, 23 martie 2013

Un nou DTH pentru Georgia

Eutelsat a anunțat într-un comunicat că a semnat un acord cu JSC Global Contact Consulting, deschizând calea pentru lansarea unei noi platforme DTH în Georgia.

SC Global Contact Consulting a incheiat un contract de inchiriere pe mai multi ani pentru capacitati ale satelitului Eutelsat 36B de la pozitia orbitala 35.9°E, folosind fasciculul widebeam care oferă acoperire nu doar pentru Georgia și țările din jur, dar si pentru Europa de Vest.

SC Global Contact Consulting va lansa un serviciu DTH incepand chiar cu luna aceasta, care va consta inițial din patru canale FTA ( necodate ). Apoi acest DTH va fi extins treptat cu televiziuni georgiene și internaționale.

SC Global Contact Consulting are in plan sa instaleze pentru doritori, chiar dinaintea lansarii noului DTH, cateva mii de antene in Georgia, orientate catre Eutelsat 36B, pentru a accelera accesul la noua platforma DTH.

Zurab Bazlidze de la JSC Global Contact Consulting a declarat: "Satelitul EUTELSAT 36B este alegera perfecta pentru noul nostru DTH. Acest satelit combină puterea de care avem nevoie pentru DTH cu acoperirea excepțională a regiunilor alese de noi ca piață. Serviciul și sprijinul acordat de către Eutelsat va accelera succesul acestei noi inițiative DTH pentru Georgia."

Jean-Francois Leprince-Ringuet de la Eutelsat a adăugat: "Îi urăm bun venit lui JSC Global Contact Consulting pe puternicul satelit EUTELSAT 36B, care oferă oportunități serioase de expansiune. Difuzarea noului DTH este din partea noastră deja pregătită si va aduce Georgia intr-o nouă eră a televiziunii prin satelit. Dorim să transformăm colaborarea cu noul nostru partener într-o relație de lungă durată. "

In functie de fasciculul ales, exista mari sanse ca noul DTH sa fie receptionabil si din Romania. Oricum, mai mult ca sigur va fi ales fasciculul Eurasia, care are acoperire buna in Georgia si in statele Europei vestice, dar teoretic si pentru România.  Pentru cine nu a sesizat încă, Georgia este vecina noastra de peste Marea Neagră, iar semnalul va fi aproximativ asemănator, dacă va fi ales acest fascicul Eurasia pentru transmisia noului DTH.

Pe Eutelsat 36B transmit acum diverse televiziuni din fosta URSS, inclusiv renumitele DTH-uri Tricolor Tv sau NTV Plus.


Niciun comentariu despre subiectul „Un nou DTH pentru Georgia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile