vineri, 22 martie 2013

Un nou tip de spam - Copy-paste comentarii de pe alte site-uri

Recent am descoperit un nou tip de spam pe site-uri. Stiu ca nu are asa mare legatura cu satelitii, ci doar cu internetul, dar am zis ca trebuie sa il anunt, mai ales ca probabil multi dintre dvs. aveti site-uri.

Dar ce fac acesti roboti evoluati de spam ?

Se folosesc de motoarele de cautare.

Prima dată robotul identifica articolul țintă de spamat, apoi se foloseste de motoarele de cautare si cauta comentarii scrise de cititori reali la alte articole cu subiect asemanator, de pe alte site-uri.

Copiaza comentariul de acolo si il posteaza la tine pe site, iar daca ai o căsuță unde sa puna linkul, sub numele postatorului pun link la site-ul lor( cel mai frecvent către pagina lor de Facebook), castigand trafic de la tine si promovare, dar aduncand si continut copiat la tine pe site, ceea ce nu prea face bine la SEO. Țintă favorita sunt website-urile create pe platforma Wordpress si Blogger, dar nu numai.

La prima vedere ai impresia ca de fapt chiar a postat un cititor real pe site si nu un robot, pentru ca textul are mare legatura cu subiectul articolului tau.

Cum poti sa identifici acest nou tip de spam:

- o oarecare discrepanță logica in comentariu față de comentariile anterioare.
- uneori robotul copiaza si expresii de genul "Mihai spunea:..."
- dati copy la comentariul suspect si apoi dati paste pe google si veti vedea ca sunt de fapt de la alte articole copiate, fiind 100% identice cu alte comentarii de la alte website-uri.

Si eventual pui si un captcha mai bun, dar cu care risti sa pierzi din comentatorii reali, uneori fiind greu descifrabil codul captcha.

Sper ca v-a fost utila atentionarea despre acest nou tip de roboti de spam evoluat.


Un comentariu despre subiectul „Un nou tip de spam - Copy-paste comentarii de pe alte site-uri”:
Anonim

Daaa, ai dreptate ! Acum m-am prins si eu ! Ce ideea le-a venit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile