joi, 14 martie 2013

W1, un nou DTH pe satelitul Thor (1 grad Vest)

Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) a semnat un acord de transmisie prin satelit cu Neterra pentru a lansa un nou DTH pentru Bulgaria, denumit "W1" ( o fi inspirat de "West 1" sau "DTH-ul de la 1 grad West ?" :) )

Neterra, care este un operator de telecomunicatii bulgar infiintat acum 17 ani ( în 1996 ), a contractat deja două transpondere pe satelitul Thor 6, situat la 1 grad vest și intenționează să ofere o platformă de televiziune cu plată.

Se așteaptă ca operatorul să se lanseze în următoarele câteva luni, pentru inceput cu un numar mai restrans de canale,  iar mai tarziu ( probabil va mai inchiria si alte transpordere ) sa difuzeze 60 de canale tv pentru piața bulgară. Apoi oferta va fi si mai mult extinsă, incat va include servicii HD locale și internaționale.

Se pare ca transpordere pe care ar fi putut sa le inchirieze Digi Tv sau Focus Sat ( in aceasi pozitie orbitala ) au un concurent la prețul de închiriere, respectiv oferta bulgarilor.

Comentand dspre noua platforma, Lars Janois, director comercial TSBc, a declarat: "1 grad vest este acum o poziție recunoscută pentru difuzarea prin satelit a programelor de televiziune din Europa centrala si estică și ajunge la mai mult de 17 de milioane de abonati din întreaga Europă. Asistăm la o extindere a televiziunii cu plată în această regiune și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Neterra în dezvoltarea proiectului lor DTH pentru piața bulgară. "

Neven Dilkov, CEO al Neterra, a adăugat: "Neterra are mai mult de 17 de ani de experiență în furnizarea de servicii de radiodifuziune și este cunoscută în Bulgaria. Noul nostru serviciu DTH din Bulgaria va contine in grilă un pachet de canale premium de calitate, ceea ce va oferi o experiență superioară telespectatorului."

Piața DTH din Bulgaria este în prezent acaparată in special de platforma Vivacom TV și de Bulsatcom.


2 comentarii despre subiectul „W1, un nou DTH pe satelitul Thor (1 grad Vest)”:
claudyu

poate vom avea mai multe programe FTA

Anonim

FreeSat se mai stie ceva de el !!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile