sâmbătă, 6 aprilie 2013

CNA își propune să reglementeze "nivelul tăriei sunetului"

CNA a anuntat printr-un comunicat oficial, prin internediul Biroului de presă, că luni 8 aprilie 2013, ora 10.00, la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului, va avea loc prima întâlnire a Grupului de lucru LOUDNESS, constituit la iniţiativa CNA din reprezentanţi ai radiodifuzorilor, distribuitorilor prin cablu, studiourilor de producţie şi ai mediului universitar.

Grupul de lucru îşi propune elaborarea Standardului pentru Nivelul Tăriei Sunetului, prin care se va asigura o normalizare, prin uniformizare, a tăriei sunetului în programele de radio şi de televiziune.

Mai pe româneste, CNA vrea sa avem pe toate canalele acelasi nivel de sunet, sa nu mai se sperie telespectatorul când intră publicitatatea sau unele promo-uri. De asemenea, probabil se va lua o decizie ca nivelul sunetului sa fie identic pe toate canalele de televiziune. Aceasta va afecta deopotriva atat televiziunile in sine, cât si operatorii de televiziune prin cablu, satelit, tv prin protocol IP etc, care vor fi nevoiti sa adauge diverse dispozitive de limitare sau amplificare a sunetului ( de exemplu compresor limiter ). Dar probabil că exista astfel de compresoare in toate studiourile de televiziune, insa la unele televiziuni promourile si publicitatea sunt excluse de la o asemenea tratație acustică, pentru a atrage atentia.


Un comentariu despre subiectul „CNA își propune să reglementeze "nivelul tăriei sunetului"”:
Chic Mario

Foarte bine ar face CNA-ul! Sunt cateva canale pe digi care pur si simplu zbiara, iar pe langa faptul ca te sperie cand treci peste ele, ma gandesc ca, daca ajungi din neatentie pe un astfel de canal si ai volumul ceva mai ridicat, exista marea posibilitate sa iti bulesti aparatura (si aici nu ma refer neaparat la cele care intra dolby)!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile