miercuri, 10 aprilie 2013

CNA recomandă îndepărtarea mediocrităţilor de pe ecran

CNA a anuntat intr-un comunicat oficial pentru presă că din cauza preluării unor şabloane de emisiuni din străinătate (de exemplu: reality-show-uri) de către unii radiodifuzori, CNA a identificat „formele fără fond” ale unor programe audiovizuale care promovează „vedete” fabricate după reţete occidentale. Nu se mai promovează cultura, ci brandul prostului gust.

Având ca scop responsabilizarea şi regenerarea audiovizualului românesc, CNA recomandă radiodifuzorilor îndepărtarea mediocrităţilor şi a violenţei de pe ecran, precum şi promovarea unor programe care să definească identitatea noastră culturală şi să-i ajute pe copii să crească armonios cu ei înşişi şi societatea în care trăiesc.

De la lansarea numărului de telefon TelVerde: 0.800.888.555, Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit peste 4.500 de apeluri telefonice.

Aşa cum reiese din monitorizarea mesajelor, pe de o parte, se constată responsabilizarea publicului telespectator prin susţinerea petiţiei online şi semnalarea cazurilor de încălcare a protecţiei copilului în domeniul audiovizualului, iar pe de altă parte reiese atitudinea analitică şi critică a unor minori privind conţinutul programelor audiovizuale. În cadrul campaniei ,,Violenţa în şcoli iese de pe TV” din cadrul „Săptămânei Altfel” (perioada 1-5 aprilie 2013), mai mulţi elevi şi liceeni ne-au relatat faptul că se uită la anumite emisiuni de divertisment şi de ştiri pentru a mai vedea cât de jos poate decădea audiovizualul de dragul audienţei.

O altă semnalare a celor care au apelat TelVerde este necesitatea de a vedea pe ecranul televizoarelor şi modele pozitive care să nu ofenseze inteligenţa publicului telespectator. Astfel, o mamă a 2 copii, consideră că televiziunile ar trebui să vină și cu exemple pozitive, că nu trebuie să se lase pe baza publicului, ci trebuie să educe, să informeze, să distreze, dar nu cu orice preț. De asemenea, este ofensată și de faptul că oamenii de televiziune vorbesc „prost” românește.


Un comentariu despre subiectul „CNA recomandă îndepărtarea mediocrităţilor de pe ecran”:
Anonim

NU se spune nimic de controale la cablisti unde isi bat joc de oameni schimba programele cum vor ei si pe deasupra se vede si prost!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile