sâmbătă, 6 aprilie 2013

Digi+C Humax update firmware RMCNA 1.00.21 - Aranjare listă canale

RCS-RDS a facut update la receiverul Digi+C Humax la versiune nouă de firmware, respectiv RMCNA 1.00.21 ( de la softul vechi RMCNA 1.00.12 ).

Humax Digi+C este receiverul SD ( nu cel HD ) pentru televiziune digitala prin cablu.

Intrucat mai multi cititori ai HD Satelit au remarcat ca dupa update ( pe care RCS-RDS l-a activat din martie 2013 pentru receptorul Humax Digi+C ) au disparut anumite functii cum ar fi stergerea de canale din lista, rearanjarea canalelor din lista de programe, considerând ca acest update RMCNA 1.00.21 este mai slab ca vechiul RMCNA 1.00.12 sau ca este o eroare in noul soft, din cauză s-au pierdut anumite functii utile.

Asadar, am decis sa facem si noi update, pentru a studia daca observatiile cititorilor sunt reale si ce solutie alternativă există pentru editarea listei de canale.

Tot procesul de update soft a durat 10 minute ( cu update firmware si rescanare lista de canale ).

Pentru inceput sa vedem softul RMCNA 1.00.12 inainte de update ( versiunea hardware NEO REV 1.0 se va păstra si dupa update), care are data de lansare 20 decembrie 2010.



Update firmware RMCNA 1.00.21


Sa incepem procesul de update la Humax Digi+C, către versiunea RMCNA 1.00.21.

1. Intrăm in meniu si alegem "Instalare".

2. Apoi se va cere introducerea parolei. Daca nu ati schimbat-o, este "0000". Daca ati schimbat-o, introduceti parola care o aveti setata. Daca ati uitat parola, folositi metoda de aici pentru a o recupera.

3. Apoi alegeti "Actualizare software"

4. Apoi alegeti "Actualizare automata".

5. Va incepe căutarea noului software in reteaua RCS-RDS la care sunteti conectati.

6. Daca in reteaua dvs. este transmis noul software RMCNA 1.00.21, acesta va fi descoperit si afisat intr-un mesaj.

7. Apasati pe "Da" pentru a incepe procesul de update. In acest moment va aparea din nou cautarea prin procedeu OTA a noului fimrware ( desi denumirea OTA a procedeului este improprie oarecum ).

8. Se porneste automat  Humax DIGI+C Loader versiunea b 1.20 si incepe download-ul noului firmware via OTA prin reteaua RCS-RDS. Din acest moment incep etapele update-ul la firmware RMCNA 1.00.21

9. Suntem aproape de finalul download-ului. Sub nici un motiv nu opriti receiverul sau alimentarea cu energie a acestuia până nu se termina toate etapele update-ului ( download, stergere, scriere, verificare firmware). Daca opriti alimentarea, riscati sa va transformati receiverul intr-un obiect numai bun de aruncat la gunoi.

10.  Dupa finalizarea downloadului, incepe stergerea vechiului firmware. Dupa finalizarea stergerii, nu mai exista nici un firmware in receiver, aceasta etapa 10 si etapa urmatoare 11 fiind momentele de risc maxim.

11. Dupa finalizarea stergerii vechiului firmware RMCNA 1.00.12, incepe scrierea noului firmware RMCNA 1.00.21.

12. Dupa finalizarea scrierii firmware-lui, se va face o verificare daca noul firmware a fost scris corect.

In caz de erori, probabil se va reveni la punctul 7 sau 8. Daca primiti eroare, in nici un caz nu opriti receiverul, ci urmati posibilele instructiuni. Dar sa speram ca nu vor exista astfel de probleme. In testul nostru nu au aparut erori.

13. Dacă totul e in regula la verificare, receiverul se va restarta automat.

14. Dupa restart va porni ca de obicei Loader-ul receptorului.

15. Dupa ce loaderul a terminat de incarcat recentul firmware instalat în receptorul, va apare urmatorul anunț: " Unele canale pot fi modificate de către radiodifuzor ".

16. Se face apoi actualizarea listei de canale.

Dupa acest procedeu, la noi s-a restartat automat receiverul si s-au repetat automat pasii 14 si 16.

17. Noul software RMCNA 1.00.21 este acum instalat. Apare automat lista de canale. Grafica este identica, exact ca la vechiul firmware RMCNA 1.00.12.

18. Sa vedem ce este afisat la informatiile despre noul firmware: RMCNA 1.00.21 (data de software 25 octombrie 2012 ).

19. Dupa update, noi am dat si o resetare la setarile de fabrică si am rescanat canalale, pentru a fi sigur ca toate noile modificari ale update-ului sunt active.

Aici am incheiat tutorial despre update-ul.



Aranjare listă canale
la receptorul Digi+C Humax,
dacă are update firmware RMCNA 1.00.21

Sa vedem si noile posibilitati de editare a listei de canale la Digi+C Humax cu update firmware RMCNA 1.00.21.

Intradevăr, nu mai exista posibilitatile de editare si stergere canale. Ce putem face ?

Am gasit o solutie de compromis, folosind lista de canale favorite. Urmând tutorialul de mai jos, canalele din lista de favorite vor putea fi schimbate si din butoanele P+ / P- de pe telecomanda.

 1. Accesam meniul si alegem editare canale.

2.  Alegem editare canale favorite.

3. Alegem grupul favorit de canale pe care il vom folosi. Sunt 5 grupuri diferite pentru mai multi membri ai familiei.

4. Selectam canalele pe care dorim sa le adaugam in lista proprie de canale favorite.

5. Apoi apasam pe semnul Play ( triunghiul echilateral ) din mijloc si canalele selectate vor fi adaugate in lista dvs. de favorite. Aici e important sa le adaugati in ordinea in care doriti sa apara, cate unul pe rand, nu mai multe in acelasi timp cum am selectat noi. Aceasta va ajuta sa schimbati ordinea canalelor. Bineinteles, ordinea canalelor din grupul dvs. de canale favorite poate fi modificata si ulterior, selectand canalul dorit din panelul din dreapta, apasand apoi butonul cu doua sageti de sub semnul cu mâna si mutand apoi canalul in lista de favorite, in pozitia dorita din lista dvs de programe favorite. 

6. Eventual alegeti si un nume personalizat pentru grupul personal de canale favorite ( recomandabil doar cateva caractere, eventual numele dvs). Pentru aceasta folosim editorul de text care se selecteaza apăsând pe semnul grafic cu creion.

Scrieti numele listei de favorite, apoi apasati OK.

9. Vi se va cere o confirmare a salvarii listei dvs. de canale favorite, selectati si confirmati cu OK.

10.  Accesati din nou ( din meniul receiverului ) optiunea "Editare canale".

11. Apoi alegeti "Mod modificare canal".

12. Apoi selectati ( bifați ) optiunea "În lista de canale curentă" si apoi iesiti din meniul receiverului cu tasta "Back" sau "Exit" de pe telecomandă. Nu este necesara nici o reconfirmare.

14. Opriti receiverul de pe telecomanda si reporniti-l, pentru a fi sigur ca se salveaza noua dvs. lista de canale favorite. Dupa repornire, accesati lista de canale in mod obisnuit, si apoi din tasta dreapta alegeti Favorit si apoi grupul dvs de canale favorite.

15. Vor aparea doar canalale selectate de catre dvs, in ordinea in care le-ati adaugat.

16. Dati OK pe un canal si apoi incercati sa schimbati canalele din butoanele CH+ / CH - de pe telecomanda receptorului. Veti observa ca se schimba doar intre televiziunile pe care le aveti in lista de favorite, in ordinea in care le-ati adaugat in lista.

Asadar, ce a facut RCS-RDS prin acest update? Nu a blocat posibilitatea telespectatorului de a aranja canalele preferate intr-o ordine dorita, ci doar a tranferat aceasta posibilitate de la lista principala la mai multe liste secundare, pentru mai multi utilzatori. De asemenea, nici posibilitatea stergerii canalelor nedorite nu a eliminat-o, ci a tranferat-o tot la functia de favorite, prin posibilitatea neincluderii respetivelor canale de catre dvs. in lista personala de programe favorite.

Bineinteles, RCS-RDS nu a explicat aceasta si s-a inteles gresit. Tocmai de aceea am creat acest tutorial pentru a veni in ajutorul celor care au facut deja update si nu au agreat noul firmware. Multi ne-au intrebat cum pot sa revina la vechiul soft 1.00.12, dar acest lucru nu mai este posibil odata ce s-a facut update.

Acum ca aveti toate datele problemei, cei care nu ati facut inca update puteti decide daca veti face su nu trecerea la noul firmware RMCNA 1.00.21. Acesta presupune intr-un final două apăsari in plus pe tasta "Dreapta" de pe telecomanda ( dupa ce porniți receiverul si accesati lista "clasică" de canale, cu care erati obisnuiti) pentru a avea aproximativ aceleasi facilitati la ordinea listei de canale ca in vechiul soft ( nu chiar absolut toate, dar mare parte dintre acestea ), plus ca veti folosi mai des functia de canale favorite, create dedicat si diferit pentru fiecare membru al familiei.


127 de comentarii despre subiectul „Digi+C Humax update firmware RMCNA 1.00.21 - Aranjare listă canale”:
Anonim

mersi chiar merge !
chiar nu ma gandisem sa bifez a doua optune aia cu mod modificare canal nu imi spunea nimic
ca nume e aleasa aiurea denumirea aia.
thanks!!

nea alexe

multumiri imi venea sa arunc risaivaru pe geam!!

Anonim

Mie nu-mi gaseste nici un canal

Anonim

Important! Nu se pot adauga in lista de favorite HBO, HBO Comedy etc (programele din pachetele extra).

Anonim

se poate face downgrade la firmware?

detrax

Nu se poate face downgrade de software. Posibil doar RCS-RDS la sediu, dar nu au nici un interes in aceasta.

Anonim

CEA NAI NARE PROSTIE PE CARE A PUTUT SA O FACA RDS- RCS
AU COMPLICAT MAI MULT DECAT TREBUIA
INAINTE ERA MAI SIMPLU ACUM TREBUIE SA DAI LA BUTOANE .......
PENTRU CINEVA MAI IN VARSTA ESTE UN DEZASTRUUUUUUUU !!!!!!!!!

Unknown

Trebuie neapărat făcut upgrade-ul???

Anonim

Poate ați sesizat și prostia majoră, uitîndu-vă la numerotarea canalelor din lista de favorite. 1, 2, 4, 6... Adică lista nu mai primește o renumerotare. Aveam lista mea făcută de atît amar de vreme, încît știam pe de rost numărul canalelor pe care le urmăream. Acum, la revedere, e o listă nouă, cu numere noi, în care mă încurc îngrozitor. Dacă vreau să ajung la un program anume, trebuie să derulez toată lista pînă la el, de mă apucă toți nervii.

Anonim

o prostie

Anonim

Lasa ca am auzit ca face update si va baga si Android pe el si LInux, ca sa va incurce de tot. :)

ni_mihai

un upgrade facut azi la riciver mi-a adus ``marele avantaj`` de a nu-mi putea ordona lista de programe.
cind faci un upgrade la un program te gindesti la un program mai bun cu mai multe facilitate si mai usor de utilizat.
eu vreau sa-mi zica cei de la rcs-rds, ce avantaj ne aduce versiunea asta noua?

Laurentiu

Nu ai decat sa folosesti metoda cu lista de favorite din articol. Alta solutie nu preea este...

Anonim

Tipic RDS-ului, sa dea cu mucii in fasole si sa-si bata joc de clienti.
Degeaba au trecut atatia ani si probleme peste acesta companie pentru ca nu au invatat nimic din experienta avuta.
Cand ai atatia clienti trebuie sa gandesti pentru ei inainte de a le distruge comfortul primit si ala cu cozi si nervi(unii din noi au umblat mult pana sa obtina un receptor digital).
Concluzia ? Avem nevoie de ceva atentie si respect din partea acestei companii pentru a ne tine de clienti.

Anonim

Problema e ca nu ma satisface doar o lista cu favorite. Sunt anumite canale pe care am nevoie sa le sterg complet. Ma refer la acelea care au legatura cu controlul parental.
Noul update a sters si parola cu care erau blocate pe SW anterior...
Daca nu se va putea voi fi chiar nevoit sa renunt la abonament.

Anonim

nici noi de la focus sat nu oducem prea bine ex tcm doar noaptea-film box netradus-sundance netradus restul grilei sd este sub orice critica ma gandesc sa plec la orange

Anonim

Ieri seara i-am facut si eu upgrade si nu imi gaseste niciun canal.
Nici nu mai pot edita lista de canale.

Anonim

Pai te contrazici singur: daca spui ca nu iti gaseste nici un canal dupa upgrade, cum poti sa ma spui ca nu iti poate edita lista de canale? Ori nu ai canale si deci nici ce lista edita, ori ai canale si nu le poti edita? Nu se prea potrivesc, hotarastete ce "nemultumiri" ai...

Anonim

Oricum sa spun ca e un mic ajutor..."sa spun"...a mers...dar trebuie mereu cand deschid tv-ul => selectez "favoritul" (adica 5 mii de selecti sa ajung) => am 10,30,50 de canale in favorit...le pun eu cum doresc...dar in lista imi arat nr canal..2,3.6,7,11,22,26 etc...o prostieee...."cautare automata"..nu-mi mai gaseste canalele...cu toate ca eu le am...DECI...vrem soft-ul vechi...118 canale...stergeam canalele neinteresante din grila..aveau o ordine...din lista care a ramas...imi faceam un 'favorit'...(in care aici nu-si pierdea ordinea...logic..dar in lista asta bagai cateva..nu ?)

Anonim

Care e noutatea?...ca ne chinuim?...soft-ul vechi solutia...
Daca ne respectati...

Anonim

Ce ne invatati acum, era...si cred ca toata lumea o folosea ca optiune pt "favorite"(adica foarte putine canale Ex favorite: Sport, Muzica,Desene..etc.) din cele 118 canale existente (unele persoane din 118 si-au mai pastrat doar 80 pt ca exista optiunea asta si canalele pastrau ordinea pe care o vroiam noi) .....ACUM ...daca vreau doar 80 de canale din cele 118 trebuie sa am "favorit" cu 80 canale iar daca selectam OK/List vedem toate celelate 118 canale in ordinea oferita de soft, fie ca dorim sau nu dorim aceste canale...Reveniti la cel vechii...multumim de intelegere

detrax

Mie cand pornesc receiverul cu metoda asta imi apare lista de favorite in loc de lista normala, asa cum am setata-o ultima data. Nici nu imi dau seama ca sunt in favorite. Nu trebuie sa selectez nimic, nu trebuie sa fac nimic. Porneste direct pe favorite. Nu stiu cum la voi nu merge. Precis gresiti ceva. Sau sunteti rautaciuosi ca sa denigrati RCS si acum ca s-a gasit de oamenii astia o solutie cat de cat nu va convine. Si nu prea inteleg IQ-ul vostru, auzi la asta anonim de mai sus "Care e noutatea?...ca ne chinuim?...soft-ul vechi solutia... Daca ne respectati...". Pai cine nu va respect[, fraierii astia de pe site care incearca sa va ajute sau aia de la RCS, care nu au nici o legatura cu fraierii astia , daca cascati mai bine ochii ? Aici e siteul www.rcs-rds.ro ? Doamne ce oameni tampiti unii care comenteaza pe aici, nici o adresa nu sunt in stare sa verifice.

LeTMeSee

Detrax, cei care au comentat probabil nu au cunostiinte de bază de internet sa inteleaga ca aici e un site de pasionati de sateliti care dezbat diverse subiecte, fara nici o legatura cu vreun operator. Totusi trebuia sa le explici ca se afla pe http://hdsatelit.blogspot.ro/( adica o comunitate de pasionati ) si nu pe www.rcs-rds.ro ( adica nu websiteul RCS-RDS ). Cititorii anonimi trebuiau sa fie doar putin mai atenti ca nu se adresează la RCS-RDS. Au facut o confuzie, dar totusi tu cam ai exagerat.

Anonim

Un upgrade care inrautateste experienta utilizatorului este, fara indoiala, o initiativa slaba. Probabil a imbunatatit altceva, invizibil dar iata, oamenii au nemultumiri. Probabil rcs rds se gadeste la o solutie. Sau nu. Aici se face diferenta intre un brand si niste instalatori. Detrax, esti in timpul serviciului sau cum sa ne explicam inversunarea ta? Citeste nuantele,intelege-le si apoi cearta-i pe altii. Iar daca suntem cu iq prea mic pentru tine, mergi pe alt blog, nu te plafona.

detrax

Ok, scuze la admin la cititorul anonim, probabil nu am inteles eu bine comentariile si am crezut ca face confuzie intre siteul asta si siteul rcs. Scuze inca o data.

MADA

Cum fac sa nu ma mai intrebe mereu do you want to update?

Daca am un TV Sony hx855 prin oare toate posturile fara receiverul asta.
Am inteles ca nu ar merge tV 1000,Digi Film ,BBC knoledge.

Am la usa un cablu coaxial si abonamnet la UPC si RDS.
Cum fac sa ii am pe amandoi in acelasi timp la TV fara a mai schimba cablul .
Am gasit un simplu receiver care uneste cele 2 semnale.Oare daca le combin nu or sa fie probleme la vecini?
Tv meu Sony hx855 vad ca e destept si identifica 2 operatori si imi baga toate posturile de la RDS si UPC Dar la celelate tv- uri se suprapun.
Cum sa fac asa am RDS si UPC la toate tv urile?

Anonim

Pai probabil la Sony ai tuner digital, iar la celelalte ai doar tuner analogic, iar frecventele digitale nu se suprapun, insa cele analogice se suprapun. In aceasta situatie nu prea ai ce face la cele analogice, decat poate sa iti iei un comutator manual si prin care sa comuti intre cele doua surse de semnal.

La vecini nu ai cum sa le faci probleme.

V.I. King

Desi initial pare sa dezavantajeze, politica RCS nu face decat sa urmeze trendul din tarile dezvoltate pe acest segment (America de Nord, Asia in buna parte). Va poate surprinde insa Europa mai are mult de invatat la capitolul asta, poate si pt ca in Europa de Vest in special, televiziunea a intrat intr-o perioada moarta, in care lumea pur si simplu nu prea se mai uita la TV.
Pe de alta parte solutia pe care o oferiti dvs este cea corecta si pe care, inainte de a fi inaintata spre implementare, ar fi trebuit adusa la cunostinta publicului, in special a celor de varsta a treia, marii consumatori de media.
Ideea nu este decat de a-ti personaliza TV-ul, functie de componenta familiei. Poti face astfel grupuri gen: tata, mama, fiul, fiica, in care fiecare dintre ei isi stabileste lista de canale si isi va accesa grupul de canale la fiecare pornire. Ca sa nu se mai rataceasca mama prin canalele de sport, sau tatal prin canalele de telenovele.
Felicitari dvs. ca ati popularizat aceasta solutie!

Anonim

Din cate inteleg din articol, autorul sugereaza ca e bun acest update si ca ai avea de fapt aceleasi facilitati ca si la vechiul software. Atunci pun si eu o intrebare simpla. Cum poti, in noul software, sa treci de exemplu direct de pe canalul 1 pe canalul 9, 15, 30 din lista de favorite. Inainte apasai pur si simplu pe butoanele 9, 1 si 5, 3 si 0 de pe telecomanda. Acum trebuie sa treci cu sagetile prin toate canalele de la 1 la 9, 15, 30, pentru ca daca apesi pe butoane, canalele 9, 15, 30 din lista ta de favorite este foarte probabil sa nu aiba acelasi numar de ordine in lista generala si atunci te arunca afara din lista de favorite. Inainte treceam de pe canalul 20 pe canalul 70 in mai putin de o secunda, prin simpla apasare a 2 butoane. Acum imi ia cel putin 5-10 secunde si trebuie sa trec prin toate canalele de la 20 la 70. Si atunci cum avem aceleasi facilitati?

Anonim

Magarie tipic RDS-RCS, bataie de joc mai ales pentru cei in varsta care acum "mor" cu telecomanda in mana.Exista o singura solutie,ROMTELECOM care cel putin in Militari dar cred ca in tot bucurestiul ofera semnal TV direct prin cablul de telefon!!!!!!

Anonim

Chestia asta cu "Favorite""nu ati descoperit-o voi ci a fost sugerata de angajatii de la RDS-RCS. Actualizarea programului de la receiver s-a facut in decembrie 2012. Cel putin eu atunci am facut-o.
E destul de nasoala actualizarea, iar gaselnita aceasta cu Favorite iti ocupa aiurea 1 din 5 locuri de pe lista de favorite. Le-am sugerat celor de la RDS sa mareasca lista de Favorite, dar inca nu au facut nimic.

Anonim

In ce priveste romtelecomul....e jale. Daca ai contract cu ei nu mai scapi de ei decat cu politia. Si e si mai scump....Pe de alta parte se zvoneste ca RDS e o firma controlata de Serviciile Secrete.

Anonim

Programele nedorite se pot sterge intrand la Instalare -Setare implicita ,dupa ce apare noua lista de programe se sterg programele nedorie se salveaza si totul este ok insa numerele programelor sterse nu vor fi ocupate ,vor fi locuri goale.

detrax

Hai ca asta cu serviciile secrete m-a distrat. Vezi poate ai vreun James Bond in spatele tau chiar acum. :))Iar la romtelecom am rupt contractul cu ei foarte simplu, am facut o cerere inregistrata la ei, am cerut copie cu nr. de inregistrare, am predat echipamentele cu proces de predare primire si nu a fost nici o problema. A venit ultima factura, am platit-o si gata. Nu am avit nevoie de Politie cum spune anonim. Oamenii au fost foarte OK.

Laurentiu

Pentru cei care nu agreaza aceasta metoda, pot sa nu o foloseasca. Oamenii astia ne-a oferit o solutie cat de cat acceptabila, daca aveti alta solutie folosit-o pe aia. Se spune multumesc, nu huooooo cand cineva incearca sa ne ajute.

Anonim

Mai baiatule, mai Laurentiu, i-a spune tu tata cum au incercat sa ne ajute "oamenii astia", cand toata lumea spune ca e mai complicat acum?

Anonim

O intrebare: stie cineva cum poate fi dezactivat mesajul privind actualizarea firmware-ului, ce apare in mod repetat pe ecran?
Este destul de suparator, deranjant. (Nu updatati firmware-ul sub nicio forma!)

PS. Grila RDS a ajuns sa fie una catastrofala: 80% dintre canalele transmise sunt de ...-t.

Anonim

mai bine sa refaca softul si toata lumea va iar "multumita" decat sa stam sa bagam favorite preferate samd

Laurentiu

Anonim, cand m-am referit la "oamenii astia" am spus de astia care au scris articolu. Nu m-am referit prin oamenii astia la RCS si e clar ca nu e bine ce au facut. Ai tu alta solutie? Ca mi-ar fi si mie utila.

detrax

lol frate ce complicat este. :))))))) Ce IQ ai nevoie oare pentru a utiliza asa ceva? Unul de geniu ? Nu cred ! Iar "batranii" care au a ramas in urma cu tehnica sa-nvete. Sau ii puteti invata voi, daca tineti la ei. Bunica-mea are aproape 70 de ani si a invatat smecheria in 5 minute, dupa ce i-am explicat si i-am aranjat lista de canale favorite ( cu etno si favorit pe primele locuri :))). Ce mare scofala?

Mihail Stefano

Cum pot scapa de "Actualizare lista canale" de fiecare data cand porneste. E enervanta treaba, plus ca ia ceva timp.

Anonim

Nu cred ca poti scapa, asa ami face si mie.

Anonim

noul soft este o prostie. raspunsul rds la o sesizare in acest sens este ca a fost facut pentru binele clientului. in plus codeaza programe care in grila digitala ar trebui sa fie la liber tv1000, history, etc pentru a folosi receiverul lor. neseriosi

Anonim

asta e nimic ! urmeaza codarea tuturor canalelor sa nu mai mearga decat cu risaivaru !

Anonim

Pe mine ma multumeste oarecum metoda asta, pana se vor hotara sa faca ceva vreun nou soft. Chiar mai stie altcineva altfel cum putem aranja cumva prin alta metoda canalele? Ca daca nu o folosesc pe asta,, e buna si asta decat deloc

Anonim

thx cum de nu mam gandit la asta inainte

danutz

intradevar daka stingi risaivaru dupa ce salvezi favoritele si esti in ele kand pornesti iara apare favoritele ca lista originala si nu mai trebe sa apesi butoanele ale ca sa ajungi la favorite apare diirect sooooper

Anonim

detrax, spune-mi te rog, cum pot trece in lista mea de favorite, de la canalul de pe locul 20 direct la canalul de pe locul 70?

detrax

Pai tu tii minte numerele la canale?!! Nu am folosit niciodata acet tip de navigare, fiindca am si antena de satelit unde sunt mii de canale si ar fi imposibil sa tin minte numerele, mai ales ca se modifica prin adaugarea zilnica de noi canele si se pierde ordinea numerelor.

Daca vrei sa folosesti numerotatia si nu vrei navigarea prin lista cu butoanele P+ / P-, atunci foloseste lisa normala, nu cea de favorite, de ce te mai complici cu lista aranjata de favorite? Aranjarea canalelor intr-o ordine anume devina inutila daca ai memoria buna si folosesti accesarea prin numarul canalului.

Lista aranjata de favorite nu are probabil aceasta functie, nu sunt acasa sa verific, sunt de acord cu tine, dar nu am incerat niciodata accesarea prin numere, mi-e inutila si nu o prefer. Din cauza obisnuintei pe care o am de la recptia satelit.

Deci, daca vrei accesarea prin numere, te sfatuiesc sa folosesti lista normala, iar daca vrei navigarea prin butoanele p+ / p-, folosesti favoritele. Fiecare in functie de cum prefera.

stefanita

multumiri merge foarte bine asa mati scapat de un stres nota 10!!

Anonim

sa incerc si eu ca tare enervant este, zi de zi cand dechid televizorul si apoi receiverul apare mesajul - s a modificat lista de programe, e ca un banc prost zau asa- si are dreptate si cineva de pe aici privind persoanele mai in varsta, o bila neagra pentru rcs rds.
aurelia

Anonim

in sfirsit fara pr unguresti si de muzica populara in lista mea! poate baga vreun ubdate nou acum ca au vazut ce scriem peaci o fii gresit cind au facut ubdateu
da nu mi se pare greu deloc sa faci asa cu favoritele astea
eu mai incercasem da nu mergeau butoanele de programe sus si jos ca nu facusem smecheria aia sa bifez IN LISTA DE CANALE CURENTA mia scapat
aia era tot spilu
acu cand pornesc recu apare direct favoritele si merge si butoane de dat in sus si jos alea cu P+- ca alea imi trebuie

Anonim

Sa nu poti schimba numarul canalului e chiar deranjant.Te obisnuiesti cu un numar apoi iti updateaza softul si iti baga alt numar. Tampenii. Mari specialisti.

DTH Fan

Lumea mai si evolueaza. Uneori evolutia poate fi involutie sau doar poate fi privita ca involutie. Specialistii de la RDS au avut ei probabil niste ordine sa faca updateul asa, dar cu siguranta ca se pricep la soft. Daca vroiau cred ca il putea face softul sa faca mult mai multe. Eu citesc de mult timp blogul acesta, nu l-am descoperit acum si am observat un lucru ingrijorator: este CERT ca unii lupta cu comentarii fatis impotriva RCS-RDS. Altii pe la alte articole despre alti operatori lupta fatis impotriva acelora ( Romtelecom, Focus Sat, Freesat etc).

Oare de ce? Eu banuiesc de ce: interese. In general ( exista si exceptii ) aproape nimic util, nimic practic la comentarii. Doar incercari de denigrare ba a RCS, ba a UPC, ba a Romtlecom, ba a Freesat. Chestii de români. In functie de interese.

stefanita

ai dreptate dhfan peste tot pe saituri am vazut si eu asta la commenturi indiferent de subiect mereu se gasesc gigacontra cu interese. pe mine m a ajutat mult da mult de tot idea cu favoritele dupa schema asta
ca eram dezamagit cu nou soft da acum e foarte OK si recomand la totipana se face un nou soft care sa scoata bugu asta LIKE

Anonim

dacă actualizaţi noul soft, veţi da de necaz, nu mai puteţi să introduceţi altă fregvenţă , şi vă dau ei de la rds-rcs programele ce le pun ei,cele la liber nu le mai dau sub nici o formă, înainte de actualizare recepţionam 68 de programe, acu m numai 36, deci unde este avantajul?

Anonim

Din fericire inca nu sunt toate canalele codate si cu receptorul DVB_C din televizor poti sa iti ordonezi cum vrei canalele.
Eu mi-am facut o lista favorita a receptorului DVB_C Digi SD doar cu canalele codate si folosesc receptorul doar la canalele codate. Pana vor coda toate canalele poate mai am optiuni.

Lista lor de canale, acum impusa tuturor e aberanta. De exemplu ai canale HD precedate de un canal SD!! Mai mult, daca ai receptor SD nu vezi deloc canalele HD dar le ai inutil in grila!

Masura loveste in primul rand in cei care au cutiuta Digi impreuna cu un televizor vechi analogic. Probabil nu prea se mai vand televizoarele noi si cineva de la tehnic RDS a primit indicatii sa faca asta.

Mi se pare ciudat si ca in Bucurestiul anului 2013 se emit in aer DVB-T doar 2 canale ProTVHD si Sport.roHD (1 singura frecventa ocupata din banda). Banda ar permite transmisia absolut tuturor Televiziunilor romanesti in aer. Dar si aici e suspect.

Anonim

Pai detrax, hai sa-ti dau un exemplu. Inainte aveam ProTV pe locul 4 si ProCinema (ca sa vorbesc despre acelasi trust) pe locul 30, asa am dorit eu sa le pun. Daca vroiam sa trec de pe ProTV pe ProCinema apasam pe 3 si 0 si gata, dura mai putin de o secunda. Acum, cu favoritele astea, trebuie sa trec cu P+ / P- prin toate canalele dintre 9 si 30. O sa-mi spui acum sa memorez noile pozitii ale posturilor din lista de favorite, pentru ca degeaba pun eu ProCinema in favorite pe locul 30, ca isi pastreaza numarul din lista originala a RCS. Dar inainte, asa cum le pusesem aveau o ordine succesiva, usor de memorat. Acum degeaba le pun in ordinea dorita de mine, cea memorata, pentru ca nu vor mai fi succesive, ca inainte. Nici eu nu sunt acasa sa pot verifica, dar e posibil ca Pro TV, pus de mine pe locul 4 sa aiba de fapt numarul 25, postul de pe locul 5 sa aiba nr. 42 iar ProCinema de pe 30 sa fie de fapt canalul cu nr. 12. Ia de memoreaza o ordine aleatorie.

detrax

Ok, ai dreptate in aceasta privinta. Dar alta solutie nu e momentan pana se face un nou update.

Anonim

se mai poate si in alt fel, dupa cautare automata a canalelor nu dati direct SAVE, selectati canalele care nu va intereseaza si le dati DELETE si salvati numai canalele ramase "canalele utile" :)

Anonim

Din respect pentru abonati ,ar fi trebuit informati din vreme de schimbarile pe care au de gind sa le faca.Schimbarile sa fie pentru o usurare a accesarii nicidecum o complicare.Sunt abonati de" 102 ani"cum poti pune pe cineva de aceasta virsta sa faca minunile astea ?unde va este personalul de interventie ?o intrebare daca o pui si ai norocul sa-ti raspunda o neprofesionista care vorbeste pentru ea si nu pentru tine ca si client,iti vine sa arunci si televizorul.A-ti reusit sa ne stricati confortul si asa ve-ti reusi sa va pierdeti si clientii daca nu o sa luati masuri in sprijinul clientilor (sa aveti personal de interventie si capabil)Asteptam cu interes sa veniti in sprijinul clientilor dumneavoastra ,altfel:"te sarut pa,pa"vorba cintecului.

Anonim

In loc de 'am creat acest tutorial' sau cum ati scris mai bine ati fi scris 'am copiat acest tutorial de pe situl rcs' pentru ca asa si este de fapt , pe situl rcs gasiti acelasi tutorial si nu cred ca ei au copiat de la voi ci invers ;)

e aiurea si cu listele favorite pt ca daca apesi butoanele cu numere din telecomanda vei vizualiza iarasi lista intreaga . nagarea intre favorite se face doar inainte si inapoi .

Administrator

Acest articol este 100% original, scris de noi si publicat sâmbătă, 6 aprilie 2013. Inclusiv imaginile le-am realizat tot noi.

Articolul la care faceti referire este http://www.rcs-rds.ro/asistenta/Creare-lista-canale-favorite este oarecum asemanator, dar acesta nu prezinta solutia listei de favorite ca o solutie aproximativ alternativa pentru eliminarea posibilitatii editarii listei de canale dupa update-ul.

Dupa cum observati, imaginile sunt total diferite. La dumnealor sunt realizate cu aparat foto, la noi sunt captura digitală de ecran cu televizor smart.

hdsatelit.blogspot.ro este un website al unei comunitati de pasionati receptiei satelit si noutatilor din lumea media conexa, iar astfel de sfaturi sunt extrem de simple pentru orice membru al acesteia.

Ne-ar face placere sa va avem in comunitatea noastra si sa invatati zilnic lucruri noi.

Cristi

Lasa-l admin, ca anonim e din categoria "Mai egzistă altă televizuiune decat cablul?" :)

Anonim

O mare idiotenie !!! Imi facusem o anuimta ordine in minte si in lista de programe. Stiam ca pe 13 am sport si pe 9 am stiri si pe 90 am filme. Si comutam de la unul la altul !!!!! Acum, nu ! Intra, favorite ( daca vroiam favorite, aveam si co sftul nou, schimba favoritele...freaca-le..5 minute de nervi si haos ! Asa cum am facut un up-date sa mai faca unul sa remedieze treaba asta !!! E o prostie mai MARE cat sediul lor ! Cand deschizi TV-ul iti apare mereu si mereu si mereu actualizare canale. De ce daca ceva merge bine trebuie mereu stricat ???????? Favoritele sunt o mare tampenie ! Si voi ar trebui sa semnalati asta !
Toate bune !

Administrator

Stimate Cristi, nu trebui sa catalogați negativ pe ceilalti cititori. Fiecare are dreptul la opinia proprie, atât timp cât este exprimată civilizat, asa cum a făcut si cititorul Anonim. Multumesc pentru intelegere si multumim Capital.ro ( acum am observat de ce acest articol vechi de cateva luni are atat de multi cititori ) pentru promovarea comunitatii noastre.

Să revenim ontopic.

Anonim

Pana mea, prostia pe care trebuie neaparat s-o reparati e faptul ca avem un numar limitat de grupuri favorite. Puneti mai multe ce naiba!!

flavius

Corect.

Referitor al metoda scrisa de anonim la comment din 7 iunie 2013, 14:14, am 2 intrebari:

1. permite si schimbarea ordinii canalelor, asa cum merge cu metoda cu Favoritele de aici din articol ? Sa nu ma apuc sa stric iar dupa ce am facut cu Favoritele si de care sunt multumit.

2. este eliminata posibilitatea aparitiei la restartare a mesajului ca va fi actualizata lista de canale ?

Multumesc pentru un eventual raspuns de la acel anonim, dar nu as vrea sa muncesc degeaba daca unul dintre cele doua intrebari ale mele are raspunsul NU. In aceasta situatie mai bine pastrez metoda de aici din articol.

Dan

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu cum pot cauta cu softul vechi, daca s-a mai introdus un nou program, si mai ale cum pot memora numai programele noi introduse.
Dau cautare automata, imi gaseste anumite programe noi, dar se pot memora numai acestea, sau trebuie memorate toate, si apoi sa le asez iar in ordinea dorita de mine?

Anonim

Se cam dubleaza daca faci asa sau raman canale vechi in lista, care nu mai sunt emise. Eu dau foarte rar cautare dupa canale noi si cand o fac dau resetare la setarile de fabrica si caut pe curat, asa stiu sigur ca nu mai am dubluri sau canale care au iesit si apar in lista. Apoi le aranjez in 15 minute si gata, am si canalele noi si lista actualizata corect.

mihai tanase mihai.tanasee

daca aveti televizor care decodeaza semnalul rcs-rds,sunt anumite programe la care apare pe eccran scris semnal demodulat. Am intrebat la rcs si mi-au zis ca alea sunt decodate numai de cartela.Eu n-am dat curs la chestia asta cu soft sau cum se cheama.

Anonim

trimite-ti mesaje toti la rcs sa revina la soft anterior. pe site la ei mesaje direct la ei, nu pe email. cu cat trimitem mai multiu cu ata revin mai repede

detrax

Softul asta e de prin 2012 :) Numai ca acum a fost activat si pentru alte zone geografice. Daca din 2012 pana acum nu au revenit la vechiul soft pentru zonele unde fusese deja adaugat, ba din contra a fost adaugat si in alte zone, cum crezi ca vor renunta la el ?

Anonim

Buna ziua,

ideea generala este va moul soft enerveaza clientii, iti da batai de cap, lista favorote este prea scurta, si a ingreunat folodirea. Este frustrant, dar RCS s-a invatat sa impuna, sa faca cozi si sa iti rida in nas.

Dinu

O foarte MARE prostie! Eu nu am HD si dau peste canalele HD, pe care acum nu le mai pot sterge, astfel ca tot a-l doile canal nu imi emite. E foarte frustrant, ca si cum as avea un aparat defect.

Romanian Dreambox Info

Chiria unui receiver HD este de 10 ron, sau.. il poti cumpara cu 250 ron, intotdeauna exista solutii numai sa vrei.

Anonim

Chiria unui receiver HD este de 8 lei/luna.
Asta daca il au pe stoc, daca nu astepti cu anii.
Dar problema este ca platesti aceasta suma la nesfarsit, atat timp cat ai contract cu ei.
Ar trebui sa ni se ia aceasta suma pana la amortizarea receiverului(pana la valoare de 250 ron).

detrax

250 lei / 8 lei = 31, 25 luni, deci vreo 2 ani jumatate. Deja l-am achitat ? :)

Romanian Dreambox Info

Eu am platit 10 ron/luna chiria receiverului HD, apoi lam cumparat deoarece....ma pot " juca " cu softul lui, in esenta un receiver foarte bun, am platit 250 ron si acum stau linistit, cat despre ..achitare..poti plati si 10 ani chiria..tot in custodie ramane, ai optiunea sa il cumperi in rate daca doresti, mai multe afli direct de la ei telefonic.

Anonim

imi vine sa plang si sa urluuuuuu...blestem clipa in care am apasat ok pt update la receiver.....nu imi place....de ce complicam lucrurile care merg bine?????

Anonim

problema cu lista de canale fsvorita este ca daca scimbi canalul din numere iti iese din lista favorita si le vede iar pe toate.

Ileana

Din suflet multumiri ! Nici nu va imaginati ce nervi aveam ca nu puteam sa imi aranjez canalele dupa preferinte

Anonim

Intr-o tara civilizata, in care cetatenii isi cunosc drepturile si lupta pentru ele, acest lucru s-ar rezolva foarte simplu. Timp de o saptamana, zilnic, cateva mii de clienti nemultumiti protestand in fata sediului celor care si-au batut joc de ei. Dar la noi nicio sansa, noi nu iesim in strada nici macar pentru lucruri mult mai importante...

detrax

Astea sunt copilarii. Nu e mai simplu cand nu iti place o firma sa treci la alta? Sau e cam greu, fiindca esti indragostit de actuala ? :)

Anonim

si totusi aceste nemultumiri au fost trimise de cineva la RDS ??? Ca aia nu o sa stea sa se uite pe forumuri si raman cu impresia ca update-ul a fost un real succes...

DTH Fan

Ba stau si se uita, stai linistit. Stiu ca nu convine acest update. Dar au ei politicile lor.
Iar legat de trimiterea nemultumirilor, oare nu crezi ca au primit deja cateva mii de telefoane legate de acest update?

heo

Stimate abonat,

Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat si va asiguram ca facem
tot posibilul pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu
solutii optime, pastrand cele mai inalte standarde de calitate.
Mentionam ca update-ul de soft este necesar pentru imbunatatirea
transmisiei si permite actualizarea grilei de programe care se va putea
face in mod automat, eliminand astfel disconfortul creat de o eventuala
rescanare in meniul decodorului.
Editarea listei de programe se poate face in Lista de canale
Favorite, lista care poate fi denumita in functie de preferinta si care
va putea contine doar canalele agreate de catre dumneavoastra.
Totodata, va asiguram ca RCS-RDS urmareste in permanenta imbunatatirea
calitatii serviciilor oferite, motiv pentru care sesizarea dumneavoastra
ramane in atentia noastra si va fi analizata.

Va multumim pentru sugestia facuta si dorim o zi placuta in continuare!

Anonim

e o timpenie cit casa; cel mai simplu era sa ma lase sa imi editez singur lista de canale - nr. si pozitie si nu sa le alterneze modulate si demodulate sau cum le zice; referitor la optiunea de actualizare - nu exista asa ceva: pe ecran apare doar un buton de ok si atit; l-ai apasat, i pus-o, nu l-ai apasat ramine acolo pina il apesi :-); si daca se opreste curentul, actualizarea se face iar automat la repornirea decodorului; asa ca pe mine m-au fortat sa trec la decodor hd 2nd hand ( la asata inca faci ce vrei cu lista de canale )ca noi nu aduc nici de frica[ comportament tipic de monopol, dar de acum apare di orange tv asa ca poate se mai gindesc de 2 ori inanite sa-si bata joc e clientul platitor...

Anonim

Stimate heo..asteptam cu interes o noua actualizare care sa ne faca sa ne dorim a mai folosi decodoarele RDS...
Nu de altceva dar Romtelecom si Orange TV vine puternic din spate cu oferte tentante si cum concurenta pe piata TV este atat de acerba ..consumatorul o sa aleaga ce este mai bine pe EL.

Hapau Marius

Deabea astept sa se termine contractul care il am cu voi k instant va arunc troaca si toate ce le am de la voi si trec pe RTC sau orange , oricare din astea doua k mi sa pus pata de voi k la orice modificare fac voi imi prelungiti contractul pe 18 luni si daca peste 2 luni fac alta modificare iar il prelungiti pe 18 luni Aveti niste smecherii in voi de va doare!!!

ali.g123

dau sa caute actualizare automata si nu gaseste nimic, ce trebuie facut ?

Anonim

Daca nu e transmis semnalul de update in localitatea ta, nu ai ce face.

ali.g123

bucuresti :)

Anonim

Pai si ce daca esti in Bucuresti? Daca nu e transmis semnalul de update nu ai ce face. Poate a fost trimis si nu mai e acm transmis. Mergi la un vecin si vezi daca lui ii merge sa faca update pe receiverul lui.

Anonim

Sau poate ai deja ultimul update pentru modelul tau de receiver.

Laurentiu

De ce ai vrea sa faci update, cand sunt numai probleme la noul firmware? :-)
Tu nu ai citit articolul complet?

Anonim

Am deja update-ul ala de kkt , si vroiam sa fac update la cel din post ,pentru ca nu pot edita lista de programe.

Laurentiu

Pai in post se vorbeste tocmai de cel cu probleme la lista de canale si care este ultimul si cel mai nou firmware. Nu poti reveni la alt firmware mai vechi.

Foloseste lista de favorite, e singura solutie până lanseaza RCS alt firmware mai nou ( slabe sperante sa faca un nou firmware ).

Anonim

cel mai misto e ca dupa ce ai dat scanare inainte de a da save alegi doar canalele pe care le vrei salvate si dupa ce bagi in lista de favorite(mama cat e de scris)si ti l-e aranjezi la prima cadere de current o sa aveti o surpriza ca si canalele la care nu ati dat save apar din nou in lista obisnuita e ca dracu

DOBRIN ION

sa va fie rusine ca v-ati batut joc de noi cu softwl acesta ,sa il bagati undva ca ati reusit sa dictati voi ce avem noi in cas sa limitati programele sa nu mai putem pune nimic sa va fie rusine ma mut la alta companie ,sinteti ne seriosi,vam suportat destul ati scos din programe cum va venit ,nu credeti ca ati sarit calu?.PRINTRE PRIMI ABONATI SINT,SA VA FIE RUSINE

Anonim

Daca esti printre primii abonati, doresti tratament preferential ? Asa e la toata lumea, asta e. Cui nu ii convine pleaca, cui ii convine ramane. Daca ramai, inseamna ca iti convine, mai ales ca esti printre primii abonati si ti-a expirat de mult perioada contractuala obligatorie.

ady

toate comentariile ar trebui trasmise celor de la rds-rcs

Anonim

Stai linistit, ca le citeste si RCS. Sunt multi pe aici care lucreaza la RCS si recunosc si ei ca e o problema. Eu de exemplu. Dar asta e politica, nu luam noi astia mici de pe tehnic deciziile.

Anonim

softul ca soft..ok..dar daca eu am cumparat conserva...reziliez contractul cu rds..ma intreb de ce nu pot sa folosesc un aparat cumparat fara cartela rds..la cumparare se spune ca cartela nu poate functiona fara decodor nu si ca decodorul nu merge fara cartela..asta-i o incalcare grava a clientului.

Anonim

in momentul in care rds perde drepturile pentru fotbal...sa vezi atunci ce rezilieri de contracte....

gean

Pai le pot castiga drepturile de difuzare altii, care sunt transmisi la RDS si Digi Tv, deci nici o pierdere. De exemplu cum e faza asta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/09/cupa-romaniei-se-joaca-la-sportro-si.html

Anonim

stimate domn care ai explicat atat de detaliat modul in care trebuie procedat pt salvarea listei de canale favorite, indraznesc sa te rog sa imi spui ce se intampla in cazul in care desi am urmat intocmai pasii mentionati de catre dta, dupa repornirea receiverului, acesta nu retine setarile facute; mai exact in tabelul de editare canale favorite a salvat in coloana din dreapta lista cu canalele selectate de mine, in coloana din stanga au ramas cele ce nu le-am dorit (trinitas, etc.) iar dupa repornirea receiverului in continuare la favoritele mele apar si cele gen trinitas, etc. Ma poti ajuta cu o explicatie tehnica te rog?

Laurentiu

Va raspund eu pana va raspunde administratorului, mai ales ca mi imi functioneaza procedura perfect.

Vedeti sa nu fi sarit pasul 9 (9. Vi se va cere o confirmare a salvarii listei dvs. de canale favorite, selectati si CONFIRMATI cu OK) si apoi pasul 12 (12. Apoi selectati ( bifați ) optiunea "În lista de canale curentă" si apoi iesiti din meniul receiverului cu tasta "Back" sau "Exit" de pe telecomandă.)

Acum ce e mai important e pasul urmator: trebuie sa inchideti din telecomanda receiverul ( inainte de a schimba prin canale sau a-l stinge mai tarziu, fiindca orice alta stingere decat din telecomanda nu va salveaza lista de canale favorite) si apoi sa il porniti imediat tot din telecomanda si mutati la lista de favorite.

Apoi dupa o stingere si pornire din nou din telecomanda, ar trebui sa porneasca doar pe canalele favorite alese de catre dvs.

Eu am testat procedura prezentata aici pe receiverul meu si la inca la cativa prieteni si a functionat perfect la toti cu acest firmware RMCNA 1.00.21.

Anonim

Eu chiar astazi,08.noi.2013 am dat telefon la RCS-RDS Bucuresti,at.tehnic,pt.a intreba cum pot sa fac ca lista de favorite sa ramina,dupa salavare,cind accesez posturile tv.cu tasta CH.Am vorbit cu 3 operatori si nici unul nu a stiut sa-mi spuna (sau nu a vrut) despre obtiunea ,,In lista de canale curenta'' si despre obligativitatea inchiderii din telecomanda a receiverului,repornirea lui tot din telecomanda si apoi,f.important,intrat in lista de favorite cu tasta,,list'' de pe telecomanda si dat OK pe unul din canale.Numai asa va ramine lista de favorite setata.Daca operatorii RDS nu mi-au spus asta,bineinteles ca la schimbarea canalelor cu tasta CH imi apareau canalele dupa lista originala (cu toate hd-urile). Daca am sunat din nou la rds stiti ce mi-au spus?M-au spus sa ma duc cu receiverul la at. de reparatii din orasul meu pt. ca este stricat si trebuie reparat.!!!!!!!!!!! INTRIND PE ACEST SITE SI URMIND PASII EXPUSI DE ADMIN AM REUSIT SA REZOLV PROBLEMA SI SA NU MAI UMBLU CU RECEIVERUL LA REPARAT (de fapt nici nu era stricat,numai ca operatorii lor nu au stiut cum se face treaba).MULTUMESC DIN SUFLET ADMIN. Bineinteles ca,chiar daca am reusit sa ramina lista favorita cind schimb canalele,toate neajunsurile prezentate mai sus sunt reale.Acest soft este mult mai PROST decit cel anterior si este si mai greu de lucrat cu el.Poate depinde si de TV-ul pe care merge,dar oricum compania RDS a facut un lucru de KK,complicind lucrurile in loc sa le simplifice.Nu stiu ce sa mai zic,dar am impresia ca noi degeaba comentam,putem doar sa ne ajutam cu diferite sfaturi.........

Eugen Pîrvu

Daca cineva de la RCS&RDS citeste din intamplare aceste comentarii va afla ca nimeni, in afara de angajati probabil, nu este multumit de acest upgrade. Domnilor de la RCS&RDS, daca tot ati facut-o de oaie, dregeti-o in ultimul ceas si reveniti la softul anterior, sau modificati-l pe acesta nou, in sensul crearii posibilitatii renumerotarii programelor TV.

Unknown

NU NE BAGA IN SEAMA RDS-RCS SUNTEM NIMICURI PT EI

Anonim

Si pe mine ma enerveaza rau de tot porcaria de actualizare! Am aflat de schimbarile tampite pe care le presupune noul soft, si nu l-am actualizat! La decodorul digital, de cate ori ma intreba daca doresc actualizarea alegeam NU!
Ca frecventa a aparitiei acestei cereri de a actualiza, la cat ma uitam eu seara aparea de ... sa zicem 10 - 15 ori.
Faza cea mai tampita este ca de vreo doua zile au creat un nou soft de "actualizare" si pentru decodoarele HD, iar aici ma intreaba APROAPE LA FIECARE SCHIMBARE A PROGRAMULUI!
Ma scoate din sarite!

Ar trebui sa ne unim, noi utilizatorii de decodoare DIGI, si sa facem o reclamatie semnata de multi multi utilizatori, reclamatie in care sa solicitam sa faca un nou soft, care sa fie identic cu cel precedet, cel care a fost de fapt inainte, si, dand "actualizare" pe el de fapt sa se revina la starea anterioara!

Aceea in care poti sa stergi canale, in care le poti ordona cum vrei si asa mai departe!

Stie cineva cum putem organiza o reclamatie/petitie, eventual online, reclamatie care sa fie semnata de utilizatorii de decodoare RCS RDS, si pe care sa le-o dam celor de la RCS RDS?

Anonim

Chiar nu va dati seama cat de manipulati sunteti prinnacest "update"? Ce-am speperat ca o sa castigam in "89" a fost o iluzie! urmarea sa o vedem!!

Anonim

Un Update de totata prastia , la mine apar o gramada de posturi cu nr.-ul "0" , dau pe ele nu se-ntimpla nimic .Numai daca dau setarile de fabrica si rescanez tot atunci dispar dar dupa vreo doua- trei reporniri iar apar. NU MAISTIU CE SA FAC!!! Firmware-ul anterior a fost EXCELENT nu am avut probleme cu el , acuma i-mi vine sa daude pamint cu el.

Anonim

dupa actualizare soft nu mai intra programele de pe thor, de ce ?

Anonim

Nu de la updateul acesta, ci de la unul chiar mai vechi ( probabil nu ai facut update de mult timp ) a fost blocata de RCS-RDS receptionarea altor canale decat cele din grila lor de programe.

Anonim

in lista de favorite nu intra decat un anumit numar de canale..singura speranta e sa comand un adaptor de card de la rds(daca cineva stie cam cat ar costa..mersi) si sa scap de cutia asta:)

Anonim

Inca nu s-a zis faptul ca prin update, o lista de favorite nu poate primi mai mult de 100 canale, deci nu poti pune toate canalele in lista de favorile, ca apoi sa te decizi daca vrei sau nu sa stergi din ele. Apoi, inca un lucru deranjant: cand apesi pe butonul optiuni, nu mai poti sterge canalul. Am sesizat RCS-RDS, inclusiv faptul ca acum manualele nu mai corespund realitatii (si oamenii care au nevoie sa foloseasca manualul practic nu se pot descurca fara sa apeleze la cineva mai instruit). Urat domnilor de la RCS-RDS!

Vezi că aici e vorba de receiverul SD

Vezi ca aici e vorba de receiverul SD, nu de cel HD, adica nu de cel la care s-a facut update recent.
Apropo, chiar ai mai mult de 100 de canale favorite ? :)

Anonim

Sustin toate comentariile in care se spune ca noul firmware a adus numai nervi tuturor.
Problema mea este ca atunci cand dau cautare automata nu imi intra in lista TVR1 si inca cateva canale pe care le vreau. Cum procedez pentru a avea si TVR 1 in lista?
Mltumesc celui care ma poate indruma !

Anonim

Ai problema de semnal pe frecventa unde este transmis TVR 1. Probabil nu receptionezi înca vreo cateva canale transmise pe respectiva frecventa, desi nu iti dai seama. Cheamă pe cei de la RDS-RCS si pune-i sa verifice nivelul semnalului si sa iti caute ei TVR 1, daca spun ca nu e problema de la semnal.

Laurentiu

De data asta e posibil sa nu fie din cauza semnalului prost. Si mie mi-au disparul de pe receiverul Humax Digi HD 2 mai multe canale, inclusiv TVR 1. Cauza este o updatare defectuoasa a listei de canale impusă. Trebuie sa dai la receiver resetare la setarile din fabrica, apoi face rescanare si vor reaparea canalele. Daca nu functioneaza astfel, atunci e intradevar din cauza semnalului pe anumite frecvente.

Anonim

Locuiesc in Bucuresti si am primit, de la un prieten din alt oras, care pleaca un timp din tara, un reciever Digi + C HD. Abonamentul lui este baza+hbo (doar hbo hd). Al meu, mai vechi, 59 lei, analog si pachetul digital. Instalez recieverul, cere update firmware, fac update si vad, la inceput, o gramada de programe, inclusiv cele hd si cele codate din pachetul hbo - hbo comedy etc. Dupa cateva ore, cand redeschid recieverul, imi apare peste tot scrambled programme. Ce sa fie?

Anonim

Nu are cum sa iti apara peste tot scrambled ( codat ), fiindca RCS-RDS nu are codate decat vreo 12 canale, restul sunt la liber. Dai o resetare la setarile de fabrica. Pentru cele 12 canale criptate, verifica daca face contact cardul corect, sa nu fie oxidat, scoate-l si baga-l din nou...

Si eventual intreaba pe prietenul tau daca a platit abonamentul, ca nu merge cu abonamentul tau,chiar daca esti la tine acasa, ci trebuie al lui sa fie platit daca folosesti cardul si receptorului lui, care sunt imperecheate.

Anonim

Am dat resetare la setarile din fabrica si apoi scanare completa. A aparut acel scrambled care nu ma lasa sa schimb programele. De aceea am banuit ce e peste tot. Oricum, era tarziu si am zis sa mai incerc azi. Cand ajung deseara acasa o sa scot cardul si o sa il reintroduc.
Abonamentul e platit la zi, amicul a primit cardul CI+ de la rds si nu mai are nevoie de reciever. Am lasat bani pentru 6 luni chiria recieverului parintilor sai.
Multumesc pentru raspuns.

Anonim

Ha! Cand am ajuns acasa, am constatat ca iesise, putin (mai mult), mufa de la cablu din reciever. Totul e super ok acum.

F.G.

Digi Tv Slovacia a lansat un editor web a listei de canale, prin care poti edita cum vrei canalele din grila, apoi le descarci si le incarci prin stick USB in receptorul de satelit KAON NA1170:

http://stb.digislovakia.sk/

Puteti testa: trageti cu mouseul canalele si apoi apasati butonul verde din stanga sus si descarca o arhiva care se copiaza pe USB.

Atentie, nu functioneaza la Digi Tv Romania, am prezentat ca idee pentru tehnicul de la Digi Tv Romania, ar putea sa implementateze o astfel de metoda si la noi. Cei de la Digi Tv Slocavia ( care nu mai apartine de RCS RDS, din cate stiu ), au lansat si un update firmware la receptor pentru a fi compatibila aceasta modalitate de aranjare a canalelor din grila.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile