vineri, 5 aprilie 2013

Recomandări CNA pentru televiziuni, despre Forumul Constituţional

Consiliul National al Audioviziualului a prezentat un comunicat public in care anunta ca Parlamentul României a informat CNA cu privire la faptul că în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei României, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional.

Acest proiect urmăreşte realizarea unei largi dezbateri la nivelul societăţii româneşti privind temele de interes care vor fi abordate în procesul de revizuire a Constituţiei.

Consultarea populaţiei va fi făcută prin intermediul platformei http://www.forumconstitutional2013.ro unde vor fi găzduite dezbateri tematice. Ulterior, echipa Forumului Constituţional va înainta Comisiei un Raport de sinteză a dezbaterilor şi propunerilor, acesta urmând să stea la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei. Pentru a facilita activitatea Forumului Constituţional, în perioada următoare se va derula o campanie de informare publică.

CNA, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campanie, prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public , având în vedere importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit.

În conformitate cu prevederile art. 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”. Sursa comunicat: cna.ro


Niciun comentariu despre subiectul „Recomandări CNA pentru televiziuni, despre Forumul Constituţional”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile