luni, 20 mai 2013

Doctor Who - "An Adventure in Space & Time" va precede sezonul 8 din Doctor Who

BBC a confirmat al optulea sezon din Doctor Who.

Cea mai lungă franciza science-fiction sarbatoreste 50 de ani de la lansare, in acest an.

Creatorul principal al serialului și producătorul executiv, Steven Moffat, vor realiza noile episoade in care joaca doctorul curent Matt Smith, ce deține rolul din anul 2010.

Smith este al treilea actor care au jucat in rolul Doctorului dupa ce seria a revenit la BBC în 2005, după o absență de 9 ani.

Între timp, un episod special ce va marca implinirea a 50 de ani de Doctor Who, ne va oferi o aventura in spatiu si timp.

Acest episod de 90 de minute va fi difuzat la televiziunea BBC, în noiembrie 2013.

Episodul special se va numi chiar Doctor Who - "An Adventure in Space & Time" si ne va oferi amanunte despre originea Doctorului.

E posibil sa apara in acest episod si David Tennant, actorul pe care actualul Doctor l-a inlocuit, dar ca episodul special sa fie si o retrospectiva a celor 50 de ani de la lansarea Doctor Who.

Pentru cine nu cunoaste fenomenul, Doctor Who este un serial science fiction produs de BBC.

Programul descrie aventurile unui Time Lord (Lord al Timpului), care își spune „The Doctor” și călătorește impreuna cu asistentii lui în timp și spațiu cu nava lui TARDIS, care este camuflată ca o cabină telefonică de poliție din 1960. Scopul lui este de a salva diverse lumi din Univers, dar in general ne sunt prezentate episoade care au mai mult legatura cu planeta noastră.

Serialul este prezent în Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume și de asemenea este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Este recunoscut pentru poveștile pline de fantezie si umor, efecte speciale ingenioase și pentru pionierat în muzica electronică (produsă original de BBC Radiophonic Workshop).

În Marea Britanie și în alte părți, programul a devenit un cult favorit de televiziune și a influențat generații de oamenii de televiziune din Marea Britanie, mulți dintre ei vizionând serialul în copilărie. A fost recunoscut de critici și de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind în anul 2006 premiul BAFTA pentru „Cel mai bun serial de dramă”.

Programul inițial a fost difuzat între anii 1963-1989. După o încercare nereușită de a revigora producția cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune în 1996, programul a fost relansat cu succes în 2005, produs in-house de BBC Wales in Cardiff.

Doctor Who are de asemenea variante conectate: Torchwood orientat către o audiență adultă și The Sarah Jane Adeventures orientat către copii. Altele productii conexe sunt K-9 and Company, K-9, Doctor Who Confidential sau Totally Doctor Who.


Niciun comentariu despre subiectul „Doctor Who - "An Adventure in Space & Time" va precede sezonul 8 din Doctor Who”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile