joi, 9 mai 2013

Experimentează Realitatea Augumentată

Vino pe 10, 11 si 12 mai la AFI Palace Cotroceni ( etajul 1, zona Cinema ) pentru a participa la spectacolul oferit de National Geographic România și UPC.

Tehnologia nu este nouă in sine, fiind folosita de diverse jocuri de pe consolele de jocuri fixe sau portabile, de jocuri si aplicatii pe PC si pe alte dispozitive, inclusiv pe unele modele de telefoane mobile.

Chiar am jucat un joc cu o tehnologie similara pe PlaySation 3 ( Eye Pet ).

Augmented Reality (AR) permite vizionarea direct sau indirect a mediului fizic real-time ale cărui elemente ( inclusiv propia dvs. persoana ) sunt completate de elemente suplimentare adaugate "peste" fluxul video capturat live. Elementele pot fi audio, video, grafice etc. Realitatea augumentata nu este acelasi lucru cu realitatea virtuală ( care înlocuiește lumea reală, simuland-o in intregime), dar poate folosi elemente generate virtual. Suprapunerea de elemente poate fi neinteractiva sau interactiva.

Mai simplu, esti filmat cu o camera video, un software adauga elemente peste imagine, iar rezultatul il vezi pe un ecran ( tu si elementele adaugate). Cu elementele adaugate poti si interactiona uneori, in functie de softwarele si metodele de interactivitate folosite ( de exemplu poti mâgâia un animal si el raspunde prin diverse gesturi la atingerile tale virtuale).

Nu stim daca prezentarea UPC va folosi tehnologie interactiva in experimentarea realitatii augumentate pe care o va oferi publicului.Dar cu siguranta va fi o senzatie exceptionala pentru cei care nu au avut inca un contact cu aceasta tehnologie.


Niciun comentariu despre subiectul „Experimentează Realitatea Augumentată”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile