joi, 16 mai 2013

Mobistar oprește furnizarea serviciilor de televiziune

Operatorul belgian Mobistar a declarat că suspendă comercializarea produselor sale fixe de pe piata rezidentiala si ca poate le va relua doar dacă va exista in viitor o legislatie mai favorabilă.

Comercializarea serviciilor de internet, telefonie fixă și TV pentru piața rezidențială va fi suspendată secvential începând cu 22 mai 2013, iar furmizarea de televiizune prin Mobistar va inceta definitiv in toate zonele deservite, până cel târziu pe 15 septembrie 2013.

Mobistar va asigura totusi o perioada nedefinita continuitatea serviciilor de internet și telefonie fixa pentru clientii rezidențiali existenti, dar fara servicii de televiziune.

Toți clienții afectați de întreruperea Mobistar TV vor fi contactati personal incepand de astazi și pana la sfârșitul lunii mai 2013, pentru a le fi oferite mai multe informații despre o soluție alternativă de televiziune prin satelit, negociată de Mobistar cu grupul M7, proprietarii platformelor DTH Telesat (franceză) și TV Vlaanderen (limba olandeză), pe baza unor oferte speciale.


Într-o declarație, Mobistar spus ca "regretă lipsa condițiilor de concurență egală pe piețele de telefonie fixă ​​și mobilă în Belgia. În timp ce concurența este corectă pe piața de telefonie mobilă, după cum demonstrează prezența a peste 40 de jucatori pe aceast segment, mai multe semne demonstrează că piața de telefonie fixă ​​rezidențială din Belgia este de fapt o piață închisă, dominată istoric de operatorii de cablu. Un studiu efectuat la solicitarea ministrului Vande LANOTTE a subliniat că de fapt preturile serviciilor "triple play" oferit în Belgia este deosebit de mare în comparație cu costul lor în țările vecine".

Mobistar Tv oferea in pachetul de baza 250 de canale de televiziune si radio, dintre care 30 HD, la un pret de 16 euro pe luna pentru cei care aveau abonament la telefonie si la 21 de euro pentru alti clienti.

Pachetul Full avea aproape 400 de canale tv ( inclusiv HD si 3D ) si cateva sute de canale de radio, la un pret de 32,2 Euro, repectiv 37,2 Euro pentru clientii fara abonament la telefonie.

Mai exista un pachet suplimentar de 8 canale olandeze la pretul de 5 euro/luna si un pachet premium ( 4 canale de filme ) la pretul de 6,4 euro /luna.

E pacat de un operator cu o oferta cum nu o sa vedem in curand in Romania, sa isi inchida astfel acest segment al afacerii.


Niciun comentariu despre subiectul „Mobistar oprește furnizarea serviciilor de televiziune”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile