marți, 14 mai 2013

Pro Cinema și-a prelungit licența

CNA a prelungit astazi licenta televiziunii Pro Cinema, deţinută de societatea Pro TV SA, ce face parte din Central European Media Enterprises (CME), anunta zf.ro.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Lucia Antal, directorul executiv al Pro Cinema, a amintit că Pro Cinema este o televiziune de filme şi seriale.

"Vrem să fim în continuare principalul canal dedicat filmelor şi serialelor. Noi avem şi producţii locale de top, chiar dacă ele sunt din cadrul grupului nostru, şi avem şi documentare. Ne dorim să încercăm să culturalizăm publicul larg", a spus Lucia Antal.

Ea a spus că, în ultimii ani, Pro Cinema a introdus în grilă filme româneşti. "Avem trei seri din săptămână, de la ora 20.00, film românesc. Astfel ne putem încadra şi în cota de film european", a spus Lucia Antal, precizând că Pro Cinema susţine cinematografia românească, fiind şi principalul partener media al galei Gopo.

Totodată, Antal a spus că Pro Cinema difuzează filme de cinematecă, româneşti şi străine. "Sunt filme prin care încercăm să introducem populaţia în ceea ce este filmul de specialitate. Avem şi o emisiune de specialitate - «CineTePrinde» - în care încercăm să explicăm oamenilor ce înseamnă un film de calitate", a spus Antal.

"Suntem singurul canal românesc dedicat filmelor. Asta facem de nouă ani de zile şi principalul nostru scop nu este aducerea de audienţă. Ne dorim să fim un canal de nişă care să atragă mai mult populaţia de peste 30 de ani, cu educaţie medie şi peste medie", a spus Lucia Antal.

Ea a mai spus că, în 2012, Pro Cinema a fost liderul pe categoria de filme şi seriale, pe publicul cu studii superioare şi medii.

"Grila de programe nu o să o schimbăm foarte mult. Ne dorim să păstrăm cele trei sloturi importante şi puternice ale canalului: «Serii fără limite», «Comedia în esenţă tare» şi «Filmul de 10». Vineri, sâmbătă şi duminică avem filme de la ora 20.00, iar 99% sunt filme româneşti", a spus Lucia Antal.

Ea a mai spus că Pro Cinema difuzează şi producţii locale. În timpul zilei, Pro Cinema difuzează în reluare emisiunea "Happy Hour" şi, de la ora 19.00, serialul "La Bloc".

Filmele şi serialele difuzate de Pro Cinema fac parte din pachetele mari achiziţionate de grupul CME de la companii precum Warner şi Sony.

"Avem şi două emisiuni dedicate - «Lumea Pro Cinema», dedicată noutăţilor şi ştirilor din lumea filmului, şi «Zoom în 10», tot un fel de mini-emisiune despre cele mai noi apariţii în cinematografe", a mai spus Lucia Antal.


2 comentarii despre subiectul „Pro Cinema și-a prelungit licența”:
marian

pe cind sa speram la versiuna hd?

Anonim

pro cinema nu dã filme bune

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile