marți, 21 mai 2013

Schimbări în acționariatul Kanal D

CNA a aprobat, în şedinţa de marţi, modificarea acţionariatului televiziunii Kanal D, al cărei acţionar majoritar este în prezent Dogan TV Holding A.S (Turcia), care a preluat acţiunile pe care le deţinea la acest post Dogan Media International GMBH (Germania), anunta Mediadax.ro.

Societăţile care deţin licenţe audiovizuale au obligaţia să notifice Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu orice modificare apărută în licenţă, în conformitate cu Legea audiovizualului şi cu Decizia CNA numărul 488.

Astfel, CNA a analizat în şedinţa de marţi o adresă primită de la Dogan Media Internaţional SA, potrivit căreia acţionariatul societăţii a fost modificat recent. Conform reprezentanţilor CNA, modificarea de acţionariat s-a petrecut în cadrul grupului Dogan.

Înainte de modificarea acţionariatului, acţionarii Dogan Media Internaţional SA erau: Dogan Media International GMBH (Germania) - 99,99997% şi Rukiye Sevda Boduroglu - 0,00003%. Acţionarii Dogan Media International GMBH sunt, potrivit CNA, Hurryiyet A.S. (Turcia) şi Dogan Media Holding A.S. (Turcia), ambele cotate la bursa din Istanbul.

În prezent, potrivit documentului depus la CNA, acţionarii Dogan Media Internaţional SA sunt: Dogan TV Holding A.S (Turcia) - 99,99997% şi Rukiye Sevda Boduroglu - 0,00003%.

Pe de altă parte, în şedinţa din 13 noiembrie 2012, CNA aprobase o altă modificare a acţionariatului Dogan Media Internaţional SA. Atunci din acţionariatul Dogan a ieşit Ringier (Nederland) B.V. (Olanda), care avea 16,8268% din acţiuni.

Televiziunea Kanal D este operată în România de Dogan Media International SA, subsidiară a grupului Dogan din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la CNA. Kanal D a început să emită din februarie 2007.

Compania elveţiană Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S. În ultimii ani, Ringier şi-a tot redus participaţia la Kanal D.


Niciun comentariu despre subiectul „Schimbări în acționariatul Kanal D”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile