vineri, 24 mai 2013

Televiziunea prin cablu domină, dar stagnează - DTH-urile si tv prin protocol IP sunt în creștere

După un an de creștere solidă cu 8%, pe piața mondială numărul abonatilor la televiziune cu plată ajuns la 804 milioane.

În general, la nivel mondial două treimi din gospodările care au inceput sa beneficieze de televiziune cu plată în 2012 au fost în regiunea Asia-Pacific.

Între timp, cele mai mature piete de televiziune cu plată au crescut greu.

Conform cercetarilor Multimedia Research Group citati de Broadband Tv News, baza de abonați ( pay-TV la nivel mondial ) la cablu tv, DTH prin satelit si tv prin protocol IP a avut cea mai rapidă creștere în regiunea Asia-Pacific.

Anul trecut, peste 38 de milioane de noi gospodării din Asia au semnat contracte pentru servicii de televiziune cu plată.


În America de Nord, abonatii pay-TV au ramas constanti ca număr in cursul anului 2012, numarul de abonati stagnand la 112 milioane.

În Europa de Vest, totalul gospodăriilor abonate la televiziunea cu plată a crescut anul trecut cu doar 3%.

În industria de cablu TV, creșterea majoră a numărului de abonați la nivel mondial a avut loc în Asia, în mod special în China, India și Vietnam.

Alte regiuni, în special America de Nord și Europa de Vest, se confruntă cu o creștere slabă sau nu au crestere deloc la numărul de abonati la televiziune prin cablu.

În general, numarul abonatilor la cablu tv la nivel global a crescut modest în 2012, la puțin peste 520 milioane.

Numarul abonatilor la serviciile de televiziune prin satelit a crescut solid în anul 2012, cererea pentru serviciile DTH în țări precum Rusia și India fiind semnificativă.

Totalul gospodării conectate la televiziune prin satelit cu plată depășește acum 202 milioane, avand o rată de creștere anuală de 12%.

Cererea pentru servicii tv prin protocol IP crescut de asemenea în mod semnificativ în anul 2012, cu un plus de 36%.  Cresterea numarului de abonati tv prin protocol IP a fost de fapt puternică în toate regiunile geografice, totalul gospodăriilor cu televiziune tv prin protocol IP din întreaga lume ajungand acum la mai mult de 77 milioane.

Studiul arata ca pe piața mondială, abonatii la televiziune cu plată reprezinta 56% din cele 1,43 miliarde de gospodării din lume cu televizoare.

Abonați la televiziune prin cablu reprezintă însă cel mai mare segment al abonatilor pay-TV. La sfârșitul anului 21012, 63% din toate gospodăriile care erau abonate de televiziune cu plată au fost gospodării cu televiziune prin cablu.

In concluzie:
 - televiziunea prin cablu domină la nivel mondial, dar stagnează
 - televiziunea prin satelit si tv prin protocol IP are cresteri importante, dar nu domină la nivel mondial.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea prin cablu domină, dar stagnează - DTH-urile si tv prin protocol IP sunt în creștere”:
Anonim

Dth-urile sunt baza. Nu va mai dura mult si ele vor avea cei mai multi abonati, sunt cele mai sigure. Ar fi interesant sa aflam si dth-urile de la noi din tara cati abonati au fiecare.

Dark

Sunt tinute secrete aceste date, nu se publica de autoritatile competente numarul abonatilor separat la fiecare dintre DTH-urile din Romania, asa cum se face in alte tari.

Se publica uneori doar totalul, la toate DTH-uri romanesti impreuna.

Anonim

da asa e si la firmele prin cablu e si mai rau

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile