miercuri, 15 mai 2013

TV Globo va transmite meciuri de fotbal în 4K Ultra HD

Operatorul de satelit Hispasat cu sediul la Madrid se va folosi de gigantul satelit Amazonas 3 pentru a transmite o emisie test 4K Ultra-HDTV în Brazilia.

Semnalele de test au fost deja redate pe un televizor LG 4k Ultra HD de 84 inch la un eveniment de la Rio, la evenimentul de lansare a noului satelit Amazonas 3.

Hispasat a mai testat tehnologia 4K/Ultra HDTV la Mobile Event World Congress de la Barcelona din februarie 2013.

La evenimentul de la Rio, Fernanda Summa ( directorul de marketing al LG Home Entertainment ) a spus că radiodifuzorul brazilian TV Globo efectuează deja teste 4K și este în negocieri cu FIFA pentru a transmite unele meciuri în Ultra HD.

Al Numez ( Directorul de Ericsson pentru America Latină ) a spus că operatorii de cablu și DTH ar putea incepe sa ofere receptoare interne compatibile cu tehnologia 4K, din a doua jumătate a anului 2014.


4 comentarii despre subiectul „TV Globo va transmite meciuri de fotbal în 4K Ultra HD”:
marian

presupu ca actualele televizozre full hd vor fi conpatibile in redarea pe cablu ?

detrax

Daca intrebi de televizoarele Full HD daca sunt compatibile sa redea 4K Ultra HD, raspunsul este ca nu vor fi compatibile. Trebuie cumparate altele. E exact cum ai spune ca televizoare cu tub pot sa redea Full HD. Asa va fi diferenta din Full HD si 4K, ca dintre SD si Full HD.

Anonim

Daca nu se va vedea inseamna ca nu se vrea.Pe testele actuale se poate ,deci actualele televizoare Full HD -chiar si celelalte ca al meu monitor nu e Full HD -vor fi 4kUHD Ready.

detrax

Pai si televizoare cu tub sunt tot HD Ready pana la urma, pot afisa continut de la un receptor Full HD prin Euroscart.

Asa si televizorul tau HD Ready afiseaza imaginea, dar asta nu inseamna ca imaginea afisata e Full HD ( nici macar meniurile ), ci doar ca e 720p.

La fel e si situatia cu 4K, va putea fi afisat continutul de la un receiver 4K pe un televizor SD ( prin euroscart de exemplu ), pe un televizor HD Ready ( prin HDMI sau Euroscart ) sau pe un televizor Full HD ( prin HDMI sau Euroscart ), dar nu inseamna ca imaginea 4K afisata va fi chiar Ultra HD, ci va fi SD, 720p sau 1080, in functie de televizor.

Dar stai linistit, pana apar televiziuni 4K in Romania, o sa ai si tu televizor 4K . Cel prezent al tau se va defecta cu siguranta pana atunci, iar pretul televizoarele 4K vor fi la fel cu cele ale televizoarelor HD Ready sau Full HD din prezent.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile