vineri, 17 mai 2013

Un miliard de dispozitive mobile în Europa anului 2016

În Europa va exista în următorii trei ani o creștere semnificativă a utilizarii dispozitivelor mobile.

Numărul total cumulat de smartphone-uri și tablete va fi de aproape un miliard.

Datele publicate de statisticienii de la Idate în anuarul Digiworld 2013 arată că numărul total de smartphone-uri din Europa va creste de la 421 milioane in acest an la 737 milioane în anul 2016, iar numărul de tablete se va dubla, de la 71 milioane la 185 milioane.

De asemenea, la nivel mondial vor fi folosite în anul 2016 un număr de 3,3 miliarde de smartphone-uri și 648 milioane tablete .

Idate subliniază faptul că există limitări pentru dispozitivele multiscreen, majoritatea serviciilor VOD oferite pentru acestea avand restricții teritoriale, dar si restrictii privin numărul de dispozitive pe care pot fi utilizate (conținutul plătit este de obicei limitat la un anumit număr maxim de dispozitive/ per abonament / plată). De asemenea, si experienta este diferita si inegală, in functie de performantele si diagonala ecranului pentru diverse dispozitive mobile.

Totusi, cercetatorii de la Idate au observat că principalul obstacol cu care se confruntă dezvoltarea multiscreen nu este limitarea tehnică, ci evoluția inegală si neindependenta a sectorului de afaceri, care ar trebui sa aibă oferte la nivel international si nu doar local sau regional.

Intradevar, majoiritatea serviciilor VOD din strainatate, in momentul in care le accesezi, iti identifica IP-ul si iti comunica faptul ca nu sunt disponibile ( incă ) in țara de unde ai accesat serviciul.


Niciun comentariu despre subiectul „Un miliard de dispozitive mobile în Europa anului 2016”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile