luni, 24 iunie 2013

Cinematograf prin satelit, inclusiv în România

Eutelsat a anuntat că numărul de cinematografe europene capabile să primeasca filme sau evenimente live prin satelit în întreaga rețea DSAT Cinema a ajuns la 1000, ceea ce transforma aceasta rețea europeană în cea mai importanta.

Pentru a asigura transferul filmelor, DSAT Cinema ( o filială a Eutelsat și dcinex ) instalează în cinematografe echipamentul complet, inclusiv o antena de satelit cu LNB dublu și receptor profesional de la International Datacasting cu tehnologie SensioHiFi 3D.

Antena este orientată către satelitul Eutelsat 5 West A la 5 grade Est , unde DSAT are o capacitate permanentă ( frecvența nu este publică ).

Compania asigura astfel distribuirea in diverse cinematografe si multiplexuri (7000 de sali de proiectie in total) la o viteză de download de până la 70Mb/s sau chiar 140 MB/s, dacă se foloseste un al doilea transponder pe același satelit sau de pe satelitul Eutelsat 8 West A. Un film digital pentru cinematograf are in medie 150 GB si este transmis in 3 ore folosind aceasta tehnologie.

Centrul de operatiuni al DSAT Cinema controleaza intreaga transmisie, inclusiv activarea de la distanta a receiverelor de la cinematografe si pornirea inregistrarii filmului transferat, asigurandu-se astfel simplitatea utilizarii sistemului, dar si siguranța transmisiei impotriva posibilei piratari a filmelor direct de la sursă, la calitate de cinema.

Dcinex l-a numit recent pe Christof Federle ca noul supraveghetor al filialele din România, Ungaria și Croația.

Christof Federle a declarat: "De-a lungul anilor, am fost în contact cu Dcinex pe diverse teme și sunt onorat să devin parte în această poveste de succes și să coordonez următorii pași ai procesului de digitalizare a cinematografelor."

Dcinex este furnizor lider pan-european pentru operațiunile de ditribuție film către cinematografe și oferă soluții end-to-end, inclusiv echipamente, instalare, întreținere, instruire și alte servicii pentru cinematografe, cum ar fi o gamă completă de servicii de post-productie și transcodare, precum și livrarea fizică și electronică pan-europeană, dar și servicii de gestionare a drepturilor digitale.

Portofoliul de clienti al companiei include marile lanțuri de cinematografe, cum ar fi GaumontPathé, UGC, CGR, UCI, Kinepolis, The Space și multe alte cinematografe independente.

Rețeaua de cinematografe complet echipate DSAT Cinema este concentrată în special Italia și Franța, care detin peste 300 de complexe cinematografice compatibile, dar si in Austria, Germania și Elveția, care împreună au pentru peste 200 de cinematografe ce folosesc receptionarea filmelor prin DSAT.

Un număr suplimentar de 150 de cinematografe sunt situate în Spania, Benelux, Republica Cehă și Slovacia, iar celelalte 350 de cinematografe sunt situate în principal în Polonia, România și zonele scandinavice.

Operatorul de sateliți Hispasat are un proiect similar de distributie a filmelor prin satelit către cinematografe.


4 comentarii despre subiectul „Cinematograf prin satelit, inclusiv în România”:
Anonim

stiam de asa ceva

nicu

Asa de mult ma intereseaza pe mine ca stiai tu...
Anonim, daca tot esti asa priceput in domeniu, ia spune-mi si mie exact care cinmeatografe din Romania folosesc sistemul ?

Unknown

si eu care credeam ca ajung filmele noi in cinematografe prin posta HA HA HA.

Anonim

Nu e exclus sa fie trimise prin curier sau prin net. Acesta e un sistem relativ nou si probabil e folosit in Romania pe scara restransă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile