duminică, 2 iunie 2013

DTH-ul perfect ?

In Romania deja exista mai multe oferte de televiziune cu plată prin satelit, de la diversi operatori.

Din discutiile care le-am observat aici pe site, niciun DTH nu multumeste pe toată lumea. E si normal, gusturile nu se discută.

Unii vor canale multe, dar nu vor la preturi mari. Altii mai înstăriți, doresc cantitate si calitate la preturi mari. Unii vor canale HD mai multe, multi vor sport, altii nu vor sport, unii vor canale regionale, alti nu doresc. Multi spun ca iar interesa mai multe canale documentare, de muzica, de desene animate pentru copii lor. Altii vor canale premium de filme, pe unii îi intereseaza doar știrile. Si așa mai departe...

Operatorii s-au gandit sa ofere pachete cu diferite programe, dar nici aceasta nu a reprezentat o solutie perfectă. Prin acele pachete sunt multe canale nedorite, iar alte programe preferate sunt in pachete care nu erau in general dorite. Si lista continuă...

Si atunci care e soluția? Cum ar putea oferi un operator DTH-ul de vis ?

Tocmai de aceea am deschis acest subiect de discutii, sa scrieti ideile dvs. despre cum ati vedea un DTH perfect.

De exemplu, eu propun ca solutie plata per canal. Iti alegi dintr-o lista de 100-150 de canale doar canalele pe care le doresti. Se face totalul si platesti abonamentul. Probabil o astfel de solutie ar necesita mai multa muncă pentru organizare si activare la operator, dar toata clientii ar fi multumiți.

Sa luam un exemplu fictiv. Sa presupunem ca dintr-o lista de 100 de canale care ar costa full 60 RON as alege Realitatea Tv ( 0,5 RON ), HBO HD ( 7 RON ), RTV ( 0,5 RON ), UTV HD ( 1 RON ), Antena 1 ( 0, 5 RON ), Discovery HD ( 1 RON ), TVR HD ( 1 RON ) si inca 5 programe de 0,5 RON. Sa presupun ca doar canalele acestea 12 le doresc eu. Platesc pentru ele 14 RON. Sunt multumit? Da, fiindca doar acestea ma intereseaza. Plătesc doar ce consider eu că merita. Operatorul mi le activeaza si doar la acestea am accces. Altii poate aleg alte canale, in functie de preferinte si buzunar.

Asadar, aceasta ar fi o solutie extrem de flexibilă pentru DTH-ul aproape perfect. Daca grila ar permite alegerea dintr-o lista de cel putin 150 de canale, atunci chiar ar fi perfect pentru România. Astfel ar observa si operatorii ce canale sunt cerute si le-ar inlocui pe cele nesolicitate cu altele mai dorite, mai ales că la DTH nu se aplica legea "must-carry".

A fost doar o idee, poate nu prea bună, dar alt exemplu nu am găsit.

Dvs. la ce soluții v-ați gândit ? Cum ar putea un DTH sa multumească prin ofertă pe aproape orice client?


15 comentarii despre subiectul „DTH-ul perfect ?”:
Anonim

da o ideie super mie miar conveni!

Anonim

250 de canale la pret de 50 RON ? :) Dar asta nu ar multumi operatorul :P

Anonim

focussat ar fi DTH preferat

detrax

ba tu nu stii sa citesti? nu va puteti abtine sa nu faceti reclama aiurea? nu intreaba nimeni care dth e mai bun, ci cum ar fi un dth perfect care ar multumi pe toata lumea. Discutii teoretice nene, nu reclama.

Vreau DigiSport HD si Dolce Sport HD si 3 programe 3D si altele 30 HD, le are Focus Sat? Nu, deci raspunsul tau este egal cu zero. Nu e DTH-ul perfect pentru mine. Ti-am demonstrat. Si nici un alt dth din Romania, asa ca lasati vrajeala cu reclamele la nu stiu ce dth la comentarii. Idei nene daca aveti , nu publicitate mascata ! Voi chiar nu intelegeti ce s-a propus de oamenii astia aici ca discutie?

DTH Fan

Detrax, calmeaza-te, asa considera anonimul ca Focus Sat e DTH-ul perfect. Pentru EL, bineinteles. E parerea lui pe care de exemplu nici eu nu o impartasesc. Prin partea de intrebare "aproape orice client" el a inteles doar pe el. Ceilalti nu conteaza. Nu a inteles ca nu exista DTH perfect si nici macar pe aproape, a trântit si el o lauda micuță acolo, ce ai cu omul ? :-)))

detrax

Ma enerveaza cand se umplu comentariile cu spam !

:) Eu consider ca DTH-ul perfect ar fi tot cu pachete cum e acum, dar la care poti sa adaugi anumite canale in plus cu taxa / canal, din alte pachete. Dar nu stiu cum ar putea fi tehnic realizata ideea mea.

Anonim

Daca platesc doar ce vreau nu are rost pachetele in care pot fi canale care nu ma intereseaza.Daca acum am sa zicem 80 canale din care vreau 40 atunci si abonamentul sa scada aproximativ la jumate in functie de pret/canal.Nu poate fi acelasi pret pt un canal codat si unul fta.Pt Discovery HD si Pro tv HD consider mult 1leu ,pt TVR HD e corect

Administrator

Normal ca nu afirmam ca ar fi corecte preturile din articol.

Am dorit doar sa exemplificam un model de oferta, pentru a fi mai usor de inteles ideea in sine a articolului.

Preturile ar fi cu siguranta altele, determinate de raportul cerere-oferta sau stabilite pe alte criterii.

Asteptam si alte idei si propuneri care aplicate ar determina oferte ce ar mulțumi aproape orice client, dar care sa fie și aplicabile, deci sa ofere posibilitatea de profit pentru operator.

Anonim

Sa discutam la momentul actual!!

Laurentiu

DTH-ul perfect este cel in care oamenii cred ca nu il platesc. In multe tari ( de exemplu in Germania ) doua treimi din abonatii cablu Tv cred ca nu platesc serviciile tv cablu de baza. Ei primesc "gratuit" pachetul bază de tv cablu, in pachet cu serviciile de telefonie si internet. De fapt ei platesc televiziunea prin cablu, dar este inclusa in pretul total al ofertei ( internet & cablu plus baza "gratis" ). Daca ar opta doar pentru internet si telefonie, pachetul ar fi mai ieftin, dar asa opteaza pentru pachetul cu cablu gratis, si platesc mai mult, dar majoritatea nu isi dau seama de asta :) Numai ca marketingul de la operatorii din Romania nu s-a gandit la astfel de idei smekereinen. :)

Anonim

Sau gindit dar o fac pe smecherii ca romani prosti gasesc destui

Anonim

Asteptam si cel de la orange

Anonim

DTH-ul perfect de la Orange ? :) Mi se pare mie ca nu intelegeti ca asta e o disutie teoretica si voi va legati de lucruri existente sau aproape existente si nu despre cum ar trebui sa fie DTH-ul perfect. Nu prea sunt idei, asa e? :))))

Anonim

DTH-UL perfect nu exista ,eu ca sa am toate canalele care le vreau sunt obligat sa folosesc doi operatori ,in speta DOLCE SI DIGI ,pe platforma DIGI aveti cuvantul meu ca am sters toate canalele si am ramas numai cu digisport (toate trei)si in rest ma uit la DOLCE cele cateva canale HD,dar DOLCE este cel mai scump din Romania ,ex eu am doua set box si platesc doua abonamente si nu mi se pare corect, la DIGI nu platesc mai nimic(47 de ron) dar calitatea la-sa de dorit.

Unknown

Chiar este DTH-ul perfect și mă gândeam mai demult și eu la așa ceva... De ce nu a făcut nimeni asta... Doar că pare o idee de domeniul științifico-fantasticului. Este dth-ul ideal în care cel ce deține drepturile de retransmisie va iși în cea mai mare pagubă. Păcat că nu s-ar putea aplica... Dar oare companiile ce dețin canale tv, de ce nu oferă acces celor interesați canalele lor la prețuri ca acestea? Adică vreau să mă uit la toată grila discovery, să îi contactez pe aceștia și contra unei sume de 10 lei pe lună să i le pot vedea...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile