joi, 27 iunie 2013

UPC lansează televiziune tv prin protocol IP cu 200 de canale ?

Pe langa televiziunea digitala si analogica prin cablu si televiziunea prin satelit ( DTH ) Focus Sat, SC UPC Romania SRL va intra si în zona televiziunii tv prin protocol IP.

In acest sens, a solicitat la Biroul Licente Autorizări de la CNA eliberarea unui aviz de retransmisie pentru o grila de 200 de canale, prin sistem tv prin protocol IP.

Head-end-ul va fi la Bucureşti.

Cererea a avut nr. 6925 ( depusă la CNA în data de 17.06.2013 ) si a fost aprobată de către Consiliul National al Audioviziualului.

Tv prin protocol IP este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt livrate, folosind suita protocoalelor de internet, printr-o rețea care schimbă pachete de date, cum ar fi Internetul. Asadar, in loc să fie livrat prin intermediul semnalului terestru tradițional, prin satelit sau cablu, televiziunile sunt livrate prin internet.


Teoretic, tv prin protocol IP este definit ca livrarea sigură și de calitate ( catre abonați ) de filme, divertisment video și servicii conexe. Aceste servicii pot include, de exemplu, televiziune in direct ( live tv), continut video la cerere (VOD) sau televiziune interactivă (ITV). Aceste servicii sunt furnizate printr-o rețea care utilizează protocolul IP pentru a transporta semnalele audio, video și de control, convertite in mod digital. Spre deosebire de websiteurile cu filme sau televiziune online de pe internetul public, tv prin protocol IP prevede securitate la accesul continutului oferit, performanță si calitate, incat să asigure o experiență de divertisment superioară.

UPC Romania este afiliata la UPC Broadband, divizia europeana a grupului Liberty Global, Inc., cea mai mare companie de comunicatii prin cablu din lume. UPC Broadband ofera servicii de televiziune, internet de mare viteza si telefonie pentru 13,6 milioane de clienti din 10 tari europene: Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Irlanda, Olanda, Elvetia, Germania si Romania.

Printre cele 200 de canale tv prin protocol IP, 20 vor fi HD si 2 vor fi 3D ( Penthouse 3D si High TV 3D ).

Se mizează pe un numar de 10.000 de abonati.


9 comentarii despre subiectul „UPC lansează televiziune tv prin protocol IP cu 200 de canale ?”:
Anonim

Daca nu se va extinde si in alte orase degeaba.

nicu

Sistemul IPTV cu 200 de cnale va fi adresat clientilor si persoanelor din zona unde exista retea UPC, asa ca nu e degeaba.

Anonim

O sa mearga si in afara tari?

Unknown

este cumva horizon sau este altceva

Anonim

ar fi prea interesant sa mearga in afara tarii. nu cred

detrax

Teoretic se poate sa mearga si in afara tarii daca se vrea, daca ar emite prin internet. Practic depinde daca va fi distributia prin internet sau prin reteaua de fibra proprie, ultima varianta fiind cea mai plauzibila.

Deci slabe sanse sa mearga si in afara tarii, dar nu e exclus.

Unknown

si eu as fi super fericit daca ar merge in afara tarii:)

Anonim

Se confirma deja informatia cu IPTV la UPC, a aparut pe si mai multe saituri.

Anonim

slaba acoperire

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile