miercuri, 12 iunie 2013

Următoarele lansări de sateliți SES în 2013

SES este deja principalul operator de sateliţi, iar anul acesta va continua să isi consolideze flota.

În 2013 sunt programaţi pentru lansare patru sateliţi.

În luna iunie sunt programaţi trei sateliţi: SES-6, care va asigura încă 49 de transpondere în America La­tină și regiunea Oceanului Atlantic; SES-8, un sate­lit înlocuitor pentru zona Asia-Pacific care va adău­ga 21 de transpondere în regiune şi ASTRA 2 E, un satelit înlocuitor pentru Marea Britanie și Irlanda, care va asigura încă 12 transpondere pentru Afri­ca, prin intermediul unei unde orientabile.

În luna decembrie este programată o altă lansare, deosebit de importantă pentru regiunea Europei Centrale și de Est: un nou satelit, ASTRA 5B, va fi poziţionat la 31, 5 grade Est, unde sarcina sa utilă va adăuga 21 de transpondere la cele 19 disponibile în prezent pe ASTRA 1G.

SES şi Boeing au încheiat un contract privind construirea SES-9, un satelit înlocuitor pentru pieţele asiatice, deservite de la poziţia 108,2 grade E.

Sate­litul va aduce 53 de transpondere în această poziţie orbitală si urmează să fie lansat în anu1 2015.

La mijlocul anului 2013, SES-8 va deveni primul satelit spaţial al Grupului lansat de SpaceX.

SES si SpaceX au Încheiat un acord pentru încă trei lansări pe racheta Falcon 9.

SpaceX aduce diversitate pe piaţa lansărilor de sateliţi și oferă siguranţă suplimen­tară pentru acces în timp util în spaţiu.

Sursă articol: Newsletter ASTRA în format tipărit fizic, trimis de catre Grayling Romania si publicat pe HD Satelit cu acceptul companiei. Mai multe informatii despre SES puteti gasi pe ses.com.

UPDATE 13 noiembrie 2013: DTH-ul Orange Tv România va aștepta și mai mult timp după noul satelit Astra 5B. S-a revocat lansarea anticipată, ba chiar a fost amânată si mai mult. Detalii in articolul de AICI.

UPDATE 15 ianuarie 2014: Data lansării a fost amânată până pe 7 martie 2014. Detalii AICI.

UPDATE 24 februarie 2014: Arianespace a programat lansarea satelitului Astra 5B pentru data de 22 martie 2014. Detalii gasiti in articolul de aici.


Niciun comentariu despre subiectul „Următoarele lansări de sateliți SES în 2013”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile