miercuri, 31 iulie 2013

România a devenit cea mai profitabila ţară pentru grupul CME, care deţine şi Pro Tv

Compania Central European Media Enterprises (CME) , care detine si posturile Pro Tv din Romania, rămâne optimistă cu privire la perspectivele sale de viitor, în ciuda unui alt trimestru dificil.

Cel mai recent set de rezultate publicate de companie, care are interese in sase piete de televiziune din Europa Centrala si de Est si unde detine peste 30 de televiziuni, arată că veniturile sale nete pentru trimestrul al doilea au fost de 180.2 milioane de dolari, comparativ cu 211.2 milioane dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

Anul trecut Cehia a fost cea mai profitabilă ţară pentru CME, dar anul acesta România a devenit ţara care a adus grupului cele mai mari venituri.

Comentând cu privire la rezultate, Adrian Sarbu, presedinte si CEO al companiei, a declarat: "În prima jumătate a anului 2013 am păstrat ferm strategia noastră. Am asigurat o crestere de două cifre procentuale a pretului publicitatii tv în Republica Cehă și creșteri cu o singură cifră în alte țări. Am crescut taxele de redistributie în România și Bulgaria, unde in următorii ani ne așteaptăm la câştiguri mai mult decat duble față de anul 2012. Produsele noastre vor avea o performanta mai bună decât anul trecut."

"Privind in trecut, veniturile din Republica Cehă au afectat rezultatele financiare din al doilea trimestru și prima jumătate a anului 2013, din cauza ca anumite agenții de publicitate cheie au acceptat doar recent prețurile noastre mai mari. Privind în viitor, ne așteptăm ca tendința actuala de scădere a cheltuielilor pentru publicitatea tv sa se inverseze în toamna anului 2013, mai ales datorita inițiativelor noastre de stabilire a prețurilor", a mai declarat Adrian Sârbu.


4 comentarii despre subiectul „România a devenit cea mai profitabila ţară pentru grupul CME, care deţine şi Pro Tv”:
Anonim

ar trebui sa renuntati la partizanatele politice si sa imbunatatiti continutul programelor

marian

vreti sa va dublati venitrile?dar continutl programelor? sa nu aveti surprize neplacute...

detrax

Aloo, comentatorii de mai sus, acum nu sunteti pe site-ul Pro Tv. Sau ati comentat acolo si ati ajuns aici, iar din inertie comentati la fel, la persoana a II-a ? :)

"ar trebuie sa renunte..." si "Pro Tv doreste sa isi dubleze veniturile..." era logic sa scrieti, adica la persoana a III-a. Ca e vorba despre ei, cei de la Pro Tv. Ca nu sunt astia de la HD Satelit de la Pro TV si nici noi, comunitatea care citim ce scriu unii ilogici pe la comentarii pe aici, nu suntem echipa Pro Tv. Deci de ce sa ne mai mirăm că a ajuns publicul din Romania sa fie atât de dus de val, influenţabil si mergand cu turma la grămada, când el, publicul, nu e în stare sa facă diferenta dintre o comunitate pasionată de noutăţi în televiziune si site-ul Pro TV.

Anonim

Şi dacă PRO TV ar transmite numai miră tot ar ieşi pe primul loc la audienţe... ca publicul e deja "dresat".

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile