marți, 9 iulie 2013

Televiziunea mobilă prin streaming va fi un succes începând cu anul 2017

Studii recente prezic o dublare până in anul 2017 a vanzarilor ( faţă de cifra actuală ) în industria de televiziune mobilă prin streaming și continutul video pentru dispozitive mobile, ajungand la venituri de 9,5 miliarde de dolari anual.

Se vor genera în următorii ani venituri tot mai mari din streaming și servicii de descărcare continut video, în special în ceea ce priveste smartphone-urile și tabletele, a caror raspandire va crește din ce in ce mai repede.

Va exista o maturizare a pieței de servicii de streaming pe baza de abonament și de cumparare a conținutului pay-per-titlu, fenomen ce va da nastere la noi modele de afaceri pentru produse media utilizabile pe smartphone-uri și tablete.

America de Nord, Europa de Vest si Orientul Indepartat, dar mai ales China vor fi primele piețe in care televiziunea mobilă și continutul video vor aduce venituri ce impreună vor totaliza peste 80% din veniturilor obtinute pe diverse servicii si produse pentru dispozitive mobile.

În plus, America Latină va deveni probabil o piață importantă pentru dezvoltarea televiziunii mobile prin streaming, având în vedere Cupa Mondială și Jocurile Olimpice ce vor avea loc in acea zona geografică, în anul 2014 si respectiv 2016.

Cu toate acestea există de asemenea unele suspiciuni ale succesului pe piață. Calitatea serviciilor de streaming pe dispozitive mobile trebuie sa crească pentru a deveni populare, iar operatorii trebuie sa fie pregatiti să se confrunte cu provocări considerabile, inclusiv cu suprasolicitarea capacitatii de rețea.

Avem nevoie şi în România de mai multe oferte de televiziune mobilă prin streaming pe bază de abonament, dar mult mai serioase cantitativ şi calitativ. Singurele aplicatii care ofera continut adevarat de televiziune online pe telefoanele mobile sau tablete sunt aplicaţiile "pirat", dar care nu sunt stabile, iar dupa cateva zile sau saptamani sunt blocate pentru incalcarea drepturilor de autor sau marea majoritate a programelor tv devin imposibil de accesat. In plus, deseori aceste aplicatii la limita legalitatii sau chiar ilegale sunt create folosind pluginul Sopcast, care nu functioneaza cursiv decat pe telefoanele smart cu performanţa peste medie.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea mobilă prin streaming va fi un succes începând cu anul 2017”:
Unknown

incercati de pe dreambox, eventual cu restreaming pentru conexiuni slabe :)

DTH Fan

E o solutie, dar complicata tehnic, relativ costisitoare si in dependenta de buna functionare a aparaturii, internetului si alimentarii cu energie electrica de acasa. Nu este pentru publicul larg. Ideea e ca ar trebui dezvoltate serios si astfel de oferte de servicii cu plata in Romania.

detrax

Eu as fi dispus sa platesc 5-7 euro pe luna daca as putea avea acces de calitate pe telefon toate programele pe care le prind acasa pe cablu, fara sa fiu dependent de vreo aparatura de acasa. Bineinteles, in acest pret operatorul sa imi ofere si traficul de date inclus si acopeirire buna de semnal in toata tara.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile