vineri, 12 iulie 2013

Un transponder de pe satelitul unde emite Orange Tv România a încetat transmisia canalelor pe care le difuza

Nu, nu este vorba despre un transponder utilizat in acest moment de DTH-ul Orange Tv Romania.

Operatorul de satelit SES (Astra) a incetat distribuirea a inca doua canale de știri internaționale pe satelitul Astra 1G (31.5 ° E), unde emite si DTH-ul romanesc Orange Tv.

Dupa incetarea transmisiei CNBC Europe de pe aceeasi frecvenţă, acum a venit rândul si televiziunilor Euronews și France 24 în limba engleză.

Totusi , aceste doua canale se pot viziona in continuare pe alți sateliți (de exemplu, cei de pe poziția 28.5 °, 19.2° E și 13° E ).

Frecvenţa pe care erau transmise aceste canale are următorii parametri tehnici de receptie:

Astra 1G (31.5 ° E) frecvențe 11.758 GHz, pol H SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA.

Nu cunoastem motivul pentru care a incetat emisia, dar cu singuranta este benefica pentru scăderea consumului resurselor satelitului Astra 1G 31.5 ° E ( ce urmeaza a fie inlocuit cu alt satelit nou ).

A incetat asadar emisia unui intreg transponder. Acesta va ramane probabil neutilizat, desi este posibil teoretic sa fie folosit pentru alte noi canale ( de exemplu de cei de la Orange Tv ), desi putin probabil, mai ales ca durata de exploatare de 15 ani a satelitului Astra 1G se apropie de final si va fi inlocuit in cateva luni cu un satelit nou-nouţ, Astra 5B.

UPDATE: Data lansării noului satelit a fost amânată până pe 7 martie 2014. Detalii AICI.


3 comentarii despre subiectul „Un transponder de pe satelitul unde emite Orange Tv România a încetat transmisia canalelor pe care le difuza”:
Anonim

si deci si in concluzie nu ne intereseaza:)

DTH Fan

Anonim de mai sus, te rog nu vorbi in numele meu. Poate nu te intereseaza pe tine, dar pe mine ma intereseaza, ai inteles?

Se vede clar ca nu ai inteles ca era vorba de cateva canale importante, mult mai importante decat Taraful Tv-ul tău, de care probabil ca ti-ar păsa daca nu ar mai fi transmis.

Si mai se deduce ceva foarte important din topicul de aici, dar esti prea neatent ca sa observi si nici eu nu stau sa iti explic.

Deci ( fiindca "deci" se pune la final, daca nu stiai, nu incepi fraza cu el), shut up si dispari de aici si mergi pe siteul Taraf Tv, daca nu esti interesat de subiecte tehnice.

Anonim

Probabil ca frecventa respectiva va fi preluata de orange tv pentru a mai aerisi un pic transporderele sau pentru a mai introduce unele programe ce le lipsesc acum.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile