luni, 15 iulie 2013

Vor fi vânzări record de receivere în anii 2013-2015

Rezultatele cercetatorilor de la IHS sugerează că, în ciuda accentului tot mai mare în industria de televiziune cu plată pe furnizarea de servicii prin dispozitive alternative, cum ar fi PC-uri, smartphone-uri și tablete, totusi producatorii de receivere vor continua să prospere, iar receptoarele standalone "clasice" vor avea un nivel record de vânzări în anii 2013, 2014 și 2015.

Vânzările globale de STB-uri folosite pentru servicii de televiziune digitală prin cablu, satelit, terestră și tv prin protocol IP sunt prognozate să urce la 269 milioane de unitati in acest an, in crestere cu 8 procente faţă de cele 250 milioane de receivere vandute în anul 2012. Vanzarile vor creste cu inca 6% , la un număr de 286 de milioane receptoare ce vor fi vândute în anul 2014 și cu încă 1% în 2015, la un total de 290 milioane receivere vândute. Aşadar, anul 2015 va reprezenta vârful pieței receiverelor din viitorul apropiat.

"STB-urile se confruntă cu o provocare a rolului lor de dispozitiv dominant in vizionarea programelor tv, din cauza accentului tot mai mare pe care operatorii îl pun pe dispozitivele multiscreen", a declarat Daniel Simmons, analistul senior principal pentru tehnologie de televiziune de la IHS .

"Cu toate acestea, operatorii continuă să implementeze receivere, pentru a asigura compatibilizarea reţelelor de distributie cu dispozitivele electronice de larg consum pe care utilizatorii le folosesc pentru a vizualiza conținutul."

IHS sugerează că prezicerile false despre dispariția iminentă a receiverelor au fost alimentate de importanță tot mai mare care a fost dată prematur pentru dispozitive multiscreen.

Si chiar daca tehnologia multiscreen va domina piata, acest lucru nu înseamnă că nu vor mai fi folosite receivere in viitorul apropiat. IHS se asteaptă ca operatorii de televiziune cu plată să continue să utilizeze receiverele ca dispozitive principale pentru serviciile video si in urmatorii ani.

"În mod ironic, fenomenul multiscreen va ajuta la creșterea pieței receiverelor în următorii câțiva ani, eventual receptorul clasic transformandu-se intr-un receptor Home Gateway Multimedia (MHG), cu posibilitati tehnice de oferi serviciile de televiziune prin restreaming catre PC-uri, smartphone-uri, tablete si alte dispozitive conectate la reţea sau la internet. Mai mult, în piețele mature unde digitalizarea televiziunii cu plată este completă sau aproape finalizată, trecerea la tehnologia HD și receivere MHG va contribui la creșterea veniturilor în urmatorii ani.

De asemenea, continua migrația graduală la televiziunea HD, iar 2014 este de așteptat să fie primul an în care mai mult de 50% din receiverele de televiziune cu plată, livrate la nivel global, vor fi capabile sa redea continut HD.

Acestea migratie va creste veniturile din industria receiverelor la 22,2 miliarde de dolari în 2013, ceea ce il face anul cel mai valoros din istoria pieței receiverelor.

În viitor, peste aproximativ 5 ani, piața receiverelor va primi un impuls substantial oferit de tehnologia Ultra High Definition (UHD), iar necesitatea schimbarii receptoarelor "vechi" HD va creşte vânzările de receivere Ultra HD.

Creșterea volumului de vânzări pe piața receiverelor în următorii câțiva ani va fi determinată si de cererea pentru modele simple, ce vor fi vândute pentru a sprijini digitalizarea cablului în India.

Vânzarea de receivere DVB-T2 va fi propulsată de digitalizare televiziunii terestre din Europa Centrală și de Est ( inclusiv România ) care va trebuie incheiată până in anul 2015, precum si digitalizarea televiziunii în America de Sud și America Centrală, ce va fi finalizată pana în 2016- 2017.

După ce vor avea un nivel record în anul 2015, vânzările globale de receivere vor incepe să scadă cu 5% în anul 2016 și cu încă 2% în 2017.

"Trecerea la nivel mondial de la televiziunea analogică la televiziunea digitală va fi aproape completă până în anul 2016, ceea ce va aduce o scădere a numărului total de receivere vandute după anul 2016", a explicat Simmons.

Si cum in cativa ani vor scade vanzarile record de receivere, producatorii si comerciantii vor trebui sa profite si sa se poziționeze cât mai bine, oferind receptoare cat mai avansate tehnologic, cu suport firmware de calitate si cu preturi cât mai convenabile pentru cumparatori.

Mai pe scurt, cum spune românul, "să bată fierul cât e cald"...


2 comentarii despre subiectul „Vor fi vânzări record de receivere în anii 2013-2015”:
Anonim

Intrebare,de unde imi pot cumpara un receptor de acest gen si daca bulgari la 45 grade est se vede cu acest tip de receptor.flutur italia

Alexyss

De aici poti cumpara:
http://www.aliexpress.com/item/Dm800-hd-se-with-wifi-S-T-C-With-Triple-Tuner-With-WIFI-EMS-DHL-Free/1085746848.html
Si da, poti vedea orice program doresti chiar si criptat daca esti in share.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile