miercuri, 21 august 2013

Adrian Sârbu a demisionat de la şefia CME

Central European Media Enterprises Ltd. ("CME" ) a anuntat intr-un comunicat ca efectiv de astăzi Adrian Sârbu demisionează ca Presedinte si Chief Executive Officer al companiei, motivand ca misiunea sa este incheiată.

Adrian Sarbu a jucat un rol important in cadrul companiei timp de aproape două decenii. Inițial, el a fost partenerul CME atunci când a lansat Pro TV in România în 1995. Ulterior, el a fost ca Chief Operating Officer al companiei intre 2007-2009. Din 2009 el a fost președinte și CEO al CME.

Ronald Lauder, fondator și președinte al Consiliului de administrație al CME, a declarat în numele Consiliului: "Aș dori să-i mulțumesc lui Adrian pentru numeroasele sale contribuții la succesul CME și pentru pasiunea, dedicarea și viziunea creativa pe care a arătat-o începând cu anul 1995. În această perioadă, Adrian a pus în aplicare strategia multi-canal CME și noi inițiative media. El a lucrat cu sârguință și succes în calitate de CEO pentru a menține poziția companiei de lider de piață in condiții macroeconomice dificile și intr-o perioadă de tranziție în industrie. Suntem recunoscatori pentru activitatea de conducere a lui Adrian."

Adrian Sârbu a spus: "Sunt mândru că am fost parte din CME timp de aproape 20 de ani și am asigurat succesul continuu al companiei in această perioadă foarte dificilă. Este o organizație remarcabilă, cu angajații talentați. Sunt convins că firma este bine poziționată pentru a avea un succes identic si viitor. Misiunea mea la CME este realizată. "

Pentru a asigura o tranziție lentă, Sârbu va continua să fie angajaț al CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul a desemnat pe Duco Sickinghe, un membru al Consiliului, pentru a conduce un comitet de directori ce va asigura o tranziție lină, în timp ce Comitetul caută un nou CEO permanent.

Consiliul a declarat ca sprijină cu fermitate strategiile asumate de către CME cursul anului 2013, inclusiv inițiative importante cum ar fi creșterea prețurilor publicitare in televiziune și taxele de distributie pentru operatori, care sunt de așteptat să producă celel mai mari venituri pentru CME și să ofere companiei o performanță puternică.

CME este o companie media și de divertisment care operează afaceri in sase piete din Europa Centrala si de Est, cu o populație totală de aproximativ 50 de milioane de spectatori potentiali. CME are canale de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady și Ring.bg), Croația (Nova TV, Doma Nova World si MiniTV), Republica Cehă (TV Nova, Nova Cinema, Nova sport, Fanda, Smichov, Telka și MTV Czech), România (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România), Moldova (PRO TV Chișinău și Acasa Moldova), Republica Slovacă (TV Markiza , Doma, Dajto și Fooor) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino). CME opereaza de asemenea Voyo, serviciul video la cerere pan-regional. CME este tranzacționată la NASDAQ Global Select Market și la Bursa de Valori din Praga sub simbolul "CETV".


6 comentarii despre subiectul „Adrian Sârbu a demisionat de la şefia CME”:
detrax

Pleaca la RCS RDS si va incerca sa ia de la Pro Tv toate vedetele pe care le-a creat in anii cat a fost sef. Era normal din moment ce Time Warner a cumparat pachetul majoritar la PRO TV, sa vrea sa faca schimbari prin conducere. Asa ca va merge Adrian Sarbu cu vedete sau mai sigur cel putin cu echipa de manageri pe care i-a format sa conduca partea de televiziune si media de la RCS RDS, care deja a devenit si o companie multi nationala media, la fel cum e si CME.

Anonim

si daca se retrage doar pe o insula si navigheaza cu iahtul pe mediterana?! Cat timp sa mai lucreze? Are mai multi bani de cheltuit decat zile de trait! Vom vedea!
P.S. Andreea Esca va fi inlocuita si ea?! Da' salariul, salariul cat il are? :))

Anonim

ies si eurosporturile de la digi

detrax

Anonim cu Eurosporturile, cred ca ai gresit topicul.
Pai aia e bomba ce dai tu? Iti spun eu bomba anului: ies Digisport-urile de la RCS-RDS. :-)

Si acela cu Andrian Sarbu pe insula tropicala: crezi ca nu e sătul de plimbat cu iahtul pe mediterana ? Aia face in weekend. Orice om are nevoie de activitate si o munca sustinuta, altfel orice om decade daca isi iese din ritm. Si apoi se grabeste inevitabil finalul. Asa ca Adrian Sarbu isi va continua munca.

Anonim

Adrian Sarbu va primi 5,4 milioane de dolari ca recompensa ca pleaca si plus 1,8 milioane de euro salariu pana la sfarsitul anului si 3 milioane investiti de CME intr-o noua afacere media pe care o va lansa Sarbu. Buna demisie, nu ?

Anonim

Va lansa Cancan Tv.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile