vineri, 23 august 2013

Cât consumă televiziunea din viaţa oamenilor

Analiza vizionarii televiziunii pentru prima jumătate a anului 2013 arată cât ocupă televiziunea din viaţa oamenilor.

Potrivit Thinkbox, corpul de marketing pentru televiziuni comerciale din Marea Britanie, vizionarea medie zilnica în perioada ianuarie - iunie 2013 a fost de 4 ore si un minut pe zi per persoană, mai putin decat aceeasi perioada din anul trecut.

Motivul poate fi că economia internationala are o usoară tendinţă de revenire, iar oamenii nu mai au timp liber atat de mult de televizor. Totusi, diferenta nu e semnificativa.


Acest timp de vizionare zilnic cuprinde 3 ore si 58 minute la televiziunile liniare ( clasice) si 3 minute pe zi prin alte modalitati sau dispozitive, cum ar fi tablete, smartphone-uri si laptop-uri.

Acest timp mediu de 3 minute este in cea mai mare parte consumat pe vizionarea de materiale video la cerere, dar si pentru vizionarea unor fluxuri video live. Aceasta categorie este in usoara crestere faţă de aul trecut.

În mare parte din acest timp telespectatorii au urmarit publicitate si materiale promotionale. În ultimii zece ani, vizionarea de publicitate la tv a crescut cu 15%.

În privinta abonatilor care au dispozitive cu capacitatea de a înregistra digital programe de televiziune, nivelul mediu in care au folosit sistemul de inregistrare - redare a emisiunilor este de 15-20 % din vizualizarea totală, mai mult decat anul trecut. Majoritatea emisiunilor inregistrate sunt vizionate la maxim 1-2 zile de la inregistrare.


Niciun comentariu despre subiectul „Cât consumă televiziunea din viaţa oamenilor”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile