sâmbătă, 24 august 2013

Ce produse electronice se vând cel mai bine pe plan mondial

La nivel mondial fiecare persoană va cheltui  in acest an in medie 555 dolari pentru achizitionarea de noi dispozitive electronice de larg consum, reprezentand o crestere de 9% față de anul 2012, conform celui mai nou studiu pentru dispozitive de uz casnic al NPD Group. Potrivit raportului, aproape trei din patru (72 %) consumatori vor cumpăra un produs electronic in urmatoarele 12 luni.

Televizoarele LCD cu ecran mare și tabletele vor fi in topul vanzarilor.

In urmatorii doi ani, 28% dintre consumatori vor cumpara un televizor cu ecran plat, în timp ce 20% intentioneaza sa cumpere o tabletă. Aceste doua tipuri de produse electronice au cele mai înalte niveluri in intentia de cumparare a tuturor produselor electronie din comert.

Așteptările de achiziție pentru alte categorii care au fost acum cativa ani la mare cerere sunt acum în declin. De exemplu, intentia de cumparare pentru un player Blu-ray a scazut de la 16% in 2012 la 12% în 2013, reflectând concurența din partea altor dispozitive care oferă de asemenea posibilitatea de redare conținut video. Media playerele de streaming sunt prezente în doar 8% din gospodariile din SUA, dar vanzarile acestora in trimestrul al doilea din anul 2013 au fost aproape in acelasi volum cu playerele Blu-ray. Continua creștere a vânzărilor de tablete și televizoare conectate la internet va provoca de asemenea scaderea vanzarilor de playere Blu-ray.

Consumatorii au la dispozitie o mare varietate de produse atunci când se decid ce vor cumpăra pentru a reda conținut video. Astăzi, se pare că aproape orice dispozitiv modern cu un ecran si eventual cu o conexiune la internet poate fi folosit ca un player video. Ca rezultat, playerele Blu-ray sunt în prezent în competiție cu mai multe produse care faciliteaza vizionarea de conținut video.

De alte modificări în piață au beneficiat de fapt categoriile de produse existente. Achiziţia tot mai mare de dispozitive mobile, cum ar fi tabletele si smartphone-uri, a contribuit la creșterea vânzărilor de căști stereo cu microfoane ( vânzări care au crescut cu până 65% în prima jumătate a anului 2013) sau de difuzoare wirelles ( la care vânzările au crescut de patru ori).

În categoria audio pentru acasă, vânzările de sisteme audio ce oferă sunet surround a scăzut cu 29%, în timp ce vânzările de SoundBar, acum prezente in 9% din gospodării la nivel mondial, au crescut cu 54% față de anul trecut. Consumatorii se axează pe creșterea în calitate, desing si încarcare minimala a spatiului în camera de zi.

În timp ce dispozitivele mobile au fost catalizatorul din spatele multor schimbări actuale din industrie, mai multe modificari ale trendului pot aparea daca dezvoltatorii de aplicații software vor inova noi scenarii de utilizare a produselor deja existente.

Asadar, la nivel mondial se vând mai bine televizoarele cu ecran mare, tabletele, telefoanele, soundbar-urile, castile, boxele wireless, playerele cu streaming, în timp ce interesul pentru playerele Blu-ray si sistemele audio 5.1 a scăzut semificativ.


Niciun comentariu despre subiectul „Ce produse electronice se vând cel mai bine pe plan mondial”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile