marți, 20 august 2013

Criza a înjumătăţit profiturile operatorilor de telecomunicaţii din România

365,9 milioane de euro este profitul total al operatorilor de telecomunicatii din Romania, cu 390,6 milioane de euro mai putin faţă de anul 2008, cand a inceput criza economică, rezulta din datelor Ministerului de Finante studiate de Wall-Street.ro.

Orange si Vodafone Romania au fost operatorii cu cel mai mare profit de anul trecut. Insa desi acum 5 ani castigurile celor doi operatori avea o diferenta de 130 de milioane de euro, in 2012 diferenta a ramas doar de 4 milioane de euro.

Cauza a fost bineinteles scaderea veniturilor medii ale abonatilor, dar si scaderea numarului de abonati. Chiar daca companiile de telecomunicatii au incercat sa reduca eficient costurile, totusi reducerea costurilor nu au compensat reducerea veniturilor, si profitul s-a diminuat.

Concurenta acerba a RCS&RDS si Cosmote, care au avut ca prioritate cresterea bazei de abonati, dar si reducerea tarifelor de interconectare a contribuit de asemenea la reducerea profitului companiilor de telecomunicatii consacrate.

Veniturile totale ale celor 30 de companii precizate in analiza publictiei Wall Street au fost in 2012 de 3,64 miliarde euro, mai putin cu 880 de milioane de euro comparativ cu 2008.

Vodafone, Romtelecom, Orangem UPC sau Telemobil au avut cele mai mari scaderi de venituri.

Daca la UPC si Telecom cifrelor de afaceri au fost scazut cu cateva zeci de miloane de euro, la Romtelecom au scazut cu 225 de milioane de euro, iar la Vodafone cu 412 milioane de euro.

RCS&RDS, Cosmote, 2K Telekom (compania lui Sebastian Ghita) si NextGen Telecommunications (un brand al Romtelecom care a atras clienti prin achizitii de alti operatori mici sau abonamente mai ieftine in orasele mici) au avut insa cresteri ale veniturilor in cei cinci ani de criză, mai anunta Wall-Street.ro


Niciun comentariu despre subiectul „Criza a înjumătăţit profiturile operatorilor de telecomunicaţii din România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile