marți, 27 august 2013

Facebook a fost obligată să plătească 15 dolari utilizatorilor reţelei de socializare

Aproximativ 614.000 de utilizatori Facebook ale căror detalii personale au apărut în anunțurile de pe site fără permisiunea lor, vor primi fiecare o plată de 15 dolari (£ 9.65), anunţă BBC.

Mai mult de 150 de milioane de membri Facebook aveau numele personale și imaginile utilizate în știrile sponsorizate, dar numai cei care au răspuns la un e-mailul primit de la Facebook la începutul acestui an vor fi compensati.

Organizațiile pentru protectia datelor personale vor primi de asemenea compensari de 20 milioane dolari.

Plata a fost aprobată de către o instanță din SUA, luni, ca urmare a unei acțiuni intentate Facebook în 2011 de către cinci din utilizatorii săi.

Grupul a declarat că detaliile lor au fost folosite pentru a promova produse și servicii prin intermediul programului "Sponsored Stories", fără ca Facebook sa le plateasca pentru aceasta sau fără a oferi posibilitatea de a opta pentru interzicerea folosirii datelor personale.

"Sponsored Stories" este o reclamă adaptată, publicitate care apare pe paginile de Facebook ale membrilor, subliniind produsele pe care prietenii unui utilizator le-au aprobat sau "placut".

Judecatorul american Richard Seeborg a recunoscut că plata a 15 dolari este relativ mică, dar a spus că nu a fost stabilit dacă Facebook a "încălcat incontestabil legea".

El a adăugat că reclamanții nu au putut dovedi că au fost "prejudiciati într-un mod semnificativ".

Curtea a estimat că Facebook a obtinut un profit de aproximativ 73 milioane de dolari din "povestile sponsorizate", oferind detalii cu privire la 150 de milioane de membri.

Decizia instantei obligă Facebook sa facă modificari in "Statement of Rights", pentru a oferi utilizatorilor mai multe informații și control asupra modului în care detaliile lor sunt utilizate în viitor.

Avocații reclamantilor au estimat că decizia instantei va costa Facebook 145 milioane dolari din venituri din publicitate.

Aproximativ 7.000 de utilizatori Facebook au optat pentru renunţarea la decontare, miscarea permițându-le să lanseze propria lor acțiune în justiție împotriva rețelei de socializare.


Niciun comentariu despre subiectul „Facebook a fost obligată să plătească 15 dolari utilizatorilor reţelei de socializare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile