joi, 15 august 2013

Furnizorii de internet au blocat sute de site-uri din greşeală

Utilizatorii de internet din Anglia au fost împiedicati din greseala să acceseze siteul Radio Times și alte sute de site-uri cu continut legal, ca urmare a luptei Premier League cu un site care încalcă drepturile de autor in privinta transmisiei online a meciurilor, caz despre care am discutat deja in articolul de aici.

Eroarea a avut loc deoarece site-urile respective aveau aceeasi adresa de internet cu site-ul care trebuia blocat ( shared hosting, adică mai multe site-uri gazduite pe acelasi server cu acelasi IP ). Gafa apartine teoretic in totalitate furnizorilor de internet care primiseră ordinul de a bloca site-ul First Row Sports si au ales metoda blocării IP-ului.

Cei de la Premier League au devenit conștienți de problema când BBC i-a contactat, după ce editorul sef de la Radio Times si-a exprimat furia la știri.

"Este scandalos că site-ul nostru să fie blocat și utilizatorii noștri în mod greșit sa fie informati că noi încalcam drepturilor de autor", a spus Ben Preston.

"Premier League pare să se comporte ca un atacant prost care a uitat prima regulă a fotbalului: inainte de a şuta, verifică dacă nu cumva tragi la propria poartă."

Managerii de la Premier League au spus că vor analiza problema și au subliniat că nu aveau in plan să blocheze si alte site-uri. Oricum se va lăsa cu scandal şi probabil si cu daune materiale. :)


Niciun comentariu despre subiectul „Furnizorii de internet au blocat sute de site-uri din greşeală”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile