vineri, 23 august 2013

Huffington Post - "Ne-am săturat de comentariile fără bun-simţ"

Fondatorul și redactorul-șef al Huffington Post spune că începând de luna viitoare, publicatia online va cere cititorilor să se identifice prin nume in comentarii.

Huffington a făcut anuntul după discursul de miercuri de la o conferinta in Boston, potrivit purtătoarei de cuvânt Katie Burke a HubSpot, o companie de software de marketing care găzduiește conferința.

"Libertatea de exprimare este dată oamenilor care militează cu curaj pentru ceea ce cred și nu pentru cei care se ascund în spatele anonimatului,", au declarat reprezentantii Huffington.

"Menținerea unui mediu civilizat pentru conversație și comunitatea noastră a fost întotdeauna cheia succesului Huffington Post. Din prima zi, comentariile noastre au fost pre-moderate și am investit în tehnologia cea mai avansată pentru moderare, împreună cu angajarea unori moderatori umani. Acum vrem sa mergem mai departe", a mai spus redactorul sef al publicatiei.

"Cu alte cuvinte, trollii si comentatori anonimi care vorbesc urât s-au inmultit ca numar. Ne-am săturat de comentatorii fără bun-simţ. Trolii au devenit mult mai agresivi și au un comportament mai urât. Site-ul Huffington Post s-a luptat de mult timp cu cititorii care au deturnat subiectul de discutie al diverselor articole, postând comentarii care variază de la informatii false intentionate până la unele cu limbaj licenţios, iar animozitatea comentatorilor era protejată de anonimat. Multe alte site-uri au renuntat in ultimul timp să mai fie gazde pentru bârfă anonimă. În ultimii ani, problema a luat amploare, tranformandu-se in hărțuire cibernetică prin social media și alte platforme, fenomen care a avut uneori consecinte grave", au mai anuntat cei de la Huffington Post.

Un purtător de cuvant al Huffington Post a confirmat pentru CNN că noua politică a site-ului va fi implementata de luna viitoare. Purtătorul de cuvânt a spus ca "inginerii noștri lucrează la planul exact de implementare și il vom explica de când acesta va fi finalizat."

Multe site-uri de știri au sisteme de moderare automataă care elimina comentariile ofensive. Unele site-uri au încercat să facă pe comentatori mai responsabili, cerându-le să se înregistreze prin intermediul unui cont pe Facebook sau alte platforme sociale.


"Credem că este foarte important să avem si să citim comentariile, multe ştiri pornind chiar de la acestea. Există o mulțime de oameni inteligenti in publicul nostru, cu perspective unice asupra subiectelor, astfel încât observațiile lor pot fi o resursă valoroasă. Trolii sunt destul de neplăcuti, dar problema mai mare este că devine mult mai greu sa gasesti conversațiile interesante, din cauza gunoiului aruncat de trolli. Suntem mereu în căutarea de modalități de îmbunătățire a calitătii comentariilor pe site-urile noastre", a sustinut si un reprezentant CNN.

De la lansarea sa în 2005, Huffington Post a atras peste 260 de milioane de comentarii de la comunitatea de cititori online, potrivit purtătorului de cuvânt.

"Decizia Huffington de a interzice comentariile anonime este mai bună decât interzicerea tuturor comentariilor", a declarat Sarah Sobieraj, un expert media și profesor de sociologie la Universitatea Tufts din Boston.

"Este important că sa nu fie oprite comentarii cu totul, deși ele sunt un fel de cutie a Pandorei", a spus Sobieraj, care crede că persoanele care doresc cu adevărat să posteze mesaje ofensatoare vor găsi o modalitate de a face acest lucru, fara mari eforturi. "În era digitală nu este dificil să creezi un pseudonim legat la o adresă de e-mail secundară. Capacitatea de a vorbi online in mod anonim nu este folosita doar de trolli. Mulți oameni, prin anonimatul oferit de internet, poarta un dialog corect, civilizat şi ontopic cu privire la subiecte sensibile, precum politica sau incorectitudinea la locul de muncă, care se dovedesc dificil de discutat faţă în faţă în lumea reală", a concluzionat acesta.

Ce credeti despre eforturile lui Huffington a ține în frâu comentariile abuzivi, prin blocarea posibilitatii de a comenta in mod anonim?


10 comentarii despre subiectul „Huffington Post - "Ne-am săturat de comentariile fără bun-simţ"”:
detrax

Credeam ca doar in Romania sunt involuati de acestia, care comenteaza doar pentru a produce scandal sau pentru a devia discutia, dar iata ca americanii au ajuns la disperare. :-)

Anonim

nu rezolva nimica nici ei nici voi care sinteti totii niste ****** daka am chef sa injur io injur ca deaia e internet s-ami fac de cap! !

detrax

Tu de unde mai apăruşi ? Trollul mic pândea la colţ ! :-)

Anonim

jos basistiiiiii! jos cenzura la ce mia-ti cenzurat comentariu hooo comunistilor ! sa va *** in ***** ****!!!!
si tu detrax ia un xanax !

Laurentiu

Pfa... Anonim, ce ai nenea ? Aşa urli când te doare prostia?

Ideea e ca nu vor rezolva nimic, cei care fac troll isi vor face conturi special pentru a jigni. Americanii astia daca ar avea site in Romania, cred ca ar trebui sa angajeze vreo 100 de moderatori numai pentru comentarii. La noi in Romania 90% din comentarii sunt de tip troll. Eu moderez pe un forum cunoscut si va spun ca aici pe HD Satelit e bine moderat, nu vad mai deloc troll, sau mai degraba publicul e de mare calitate. Dar acolo unde moderez, e jale.

got

Uneori comentariile ţin de interese. Probabil exista si comentarori platiti pentru flame si troll. Dar pana la urma, totul tine de educatie. Acum se pare ca au observat si americanii ca rata needucatilor a crescut.

Anonim

interesele mati!! hai pa!

detrax

E greu sa faci faţă la o discuţie, folosind argumente ?
Pa si sa nu ne mai cauţi! :-)

got, s-ar putea sa ai dreptate despre comentatorii cu interese. Dar de cei platiti sa comenteze aiurea nu stiu ce sa zic, dar oricum nu ar fi exclus sa existe si asa ceva.

Anonim

pare benefica hotararea lor dar numai pare desi e bine sa scapi de cei care vin cu injurii in loc de argumente se poate usor ajunge la cenzurarea opniilor "incorecte politic" sau procese pentru false delicte de opinie sau falsa discriminare asta mai ales in procesomana sua

Anonim

Nu se fac procese pentru cenzura, ci doar pentru calomnii. Inclusiv calomniile, in lumea web, au doua optiuni: oferirea dreptului la replica ( adica pur si simplu alt comentariu care poate fi postat de cel care solicita drept la replica ) sau stergerea comentariul considerat calomnios.

Pana la urma e site-ul lor, ei sunt gazda discutiilor, si pot sa publice ce comentarii vor in casa lor virtuala, unde esti doar un simplu oaspete, ca cititor. Daca te invita cineva in casa lui, nu il injuri, ca te scoate in suturi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile