luni, 26 august 2013

Finanţare suplimentară pentru satelitul Amos 6

Israel Space Communications (Spacecom), care operează flota de sateliți Amos peste Orientul Mijlociu și Europa de Est, a obținut un împrumut de 105,5 milioane dolari de la Banca de Export-Import a Statelor Unite ale Americii.

Banii vor fi utilizati pentru a finanța lansarea satelitului Amos-6, acesta fiind construit în mare parte de către Israel Aerospace Industries (IAI). Finantarea IAI pentru constructie a fost asigurata printr-un împrumut de la aceeași bancă. Initial se prognozase costuri de 200 milioane de dolari pentru construirea si lansarea satelitul AMOS-6, dar cu noul imprumut e posibil ca suma sa fi fost mult depasită.


Acest împrumut recent va finanța achizitionarea de generatoare solare, precum și lansarea satelitului la bordul unei rachete SpaceX Falcon-9, dar și o asigurare pentru lansare și riscurile asociate, într-un acord mediat de către gigantul de asigurari Marsh din Statele Unite ale Americii.

Amos-6 va înlocui Amos-2 de la 4 grade Vest ( unde a emis si DTH-ul Boom Tv din Romania ) și va adaugă transpondere suplimentare pentru acoperirea Spacecom din Europa Centrală și de Est și pentru Orientul Mijlociu.

Satelitul AMOS 6 ( Affordable Modular Optimized Satellite ) va fi lansat in primul trimestru al anului 2015 si are o durata de utilizare prognozată la 16 ani. Acoperirea va fi bună in România pentru 2 din cele 3 fascicule in banda Ku.


4 comentarii despre subiectul „Finanţare suplimentară pentru satelitul Amos 6”:
emanuel

Satelitul thor 7 cand se lanseaza ? Si tot pe 1 w ?

detrax

Citeste detalii aici si comenteaza aici despre Thor 7:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/digi-tv-se-muta-pe-thor-7-tot-la-1-grad.html

Sa revenim ontopic, la Amos 6 :)

Anonim

Vad ca Amos 6 va avea acoperire super pentru Romania si mare parte din Europa !

DTH

Sa vedem ce canale o sa fie introduse pe acest nou satelit Amos 6 :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile