vineri, 23 august 2013

Investitori media se retrag din Rusia

Numărul de investitori strategici străini în industria tv din Rusia ar putea fi în curând redus la doardoi, și anume Modern Times Group (MTG) și Walt Disney Company.

Intr-o declaratie privind ultimele rezultate financiare, RTL a precizat doreste sa vândă participatia sa de 7,5% din National Media Group (NMG), deși o decizie finală a companiei este încă nespecificată.

Motivul pentru aceasta este că pricipiul general de investiții al RTL este de a fi lider sau cel puţin puternic în fiecare piață in care compania operează.

Actionarii rusi din NMG au indicat între timp că RTL va putea exercita opțiunea de retragere din societate și acționarii existenți ar putea achiziționa pachetul său de acțiuni.

RTL a achiziționat pachetul de 7,5% din NMG în schimbul a 30% din actiunile de la Ren TV, acum doi ani.

Compania suedeza MTG ( care opreaza Viasat Broadcasting ) a fost prezentă în Rusia inca din 2002, iar Walt Disney detine o participatie de 49% din versiunea rusă a Disney, lansată în ianuarie 2012.

Se pare că RTL nu e pe placul ruşilor, care preferă, exact ca şi românii, televiziuni de cancan in detrimentul celor mai serioase.


Niciun comentariu despre subiectul „Investitori media se retrag din Rusia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile