miercuri, 14 august 2013

Localitatea unde internetul wireless, televiziunea terestră, radioul şi telefoanele mobile sunt interzise

Locuitorilor din localitatea Green Bank din Virginia de Vest ( SUA ) le este interzis sa utilizeze internet wireless, televiziune terestră, radio, telefoane mobile si chiar bluethoot. Este permisa folosirea doar a apelurilor telefonice pentru urgenţe si a internetului dial-up.

Un politist patruleaza in localitate pentru a verifica daca este incalcata interdictia de a folosi dispozitive electronice care emit unde radio. In Green Bank există un sigur telefon public.

Initial, locuitorii de aici au considerat ca aceste interdictii le îngreunează viaţa. Cu timpul insa, in zona s-au mutat din ce in ce mai multe familii care au dorit sa traiasca departe de efectele tehnologiei, pe care le considera nocive.

Mai mult, un numar considerabil dintre locuitorii din Green Bank considera ca undele electronicelor pot crea reactii alergice sau  ca sufera de asa numitul sindrom Electromagnetic Hypersensitivity (EHS), nerecunoscut ca afecţiune de medicină.

"Viata nu este perfecta aici. Nu exista magazin, nu exista restaurante, nu exista spital. Dar macar aici sunt sanatoasa. Nu ma doare capul tot timpul", a declarat Diane Shou, una dintre locuitoarele din Green Bank.

Localitatea Green Bank are o populatie de 147 de persoane si este situată intr-o zonă de 21.000 km patrati, utilizata pentru diverse cercetari si nu trebuie sa existe interferente cu aceste proiecte tehnice. Aici se gaseste cel mai mare radiotelescop din lume, scrie Daily Mail.


Un comentariu despre subiectul „Localitatea unde internetul wireless, televiziunea terestră, radioul şi telefoanele mobile sunt interzise”:
satenicu

Mamăăăăăăăăăă,câta offsetu' :-)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile