joi, 15 august 2013

Situaţia televiziunii şi internetului în Uniunea Europeană

Pachetele de servicii de la acelaşi furnizor

45% din gospodăriile din Uniunea Europeana au achiziționat un pachet de servicii de telecomunicații.
Servicii triple-play au 16% dintre abonati, iar la servicii quad-play s-au abonat 3% din abonati, conform celui mai recent studiu al UE.  25% din gospodării au un serviciu dublu-play.

Luxemburg este lider pe segmentul de pachete de servicii, cu 68% din gospodării care au cel puțin două servicii de la un furnizor, urmat de Olanda cu 66%, Slovenia cu 63% și Franța cu 63%. Cei care au un singur pachet de servicii din Slovacia (21%), Finlanda (20%) și Italia (19%) au spus ca vor trece la un pachet dublu sau triple play.

Bulgaria și Luxemburg a avut cea mai mare creștere în achizițiile de pachete de servicii de la acelasi furnizor, in crestere cu 13% din decembrie 2011 pana acum, în timp ce Italia a avut o scădere de 11% a achizițiilor de pachete de servicii.


Televiziunea

Studiul, finalizat în luna martie a acestui an a aratat ca televiziunea digitală terestră reprezintă acum una dintre cele mai frecvente mijloace de accesare a serviciilor de televiziune, 35% dintre gospodăriile din UE receptionand semnale de televiziune în acest mod, procentul evoluând semnificativ de la numai 7% în decembrie 2011.

Accesul la televiziunea prin cablu a scazut cu 2% în aceeași perioadă ( ajungând la 31%), iar televiziunea prin satelit a scăzut tot cu două procente, ajungând la 23%. Televiziunea tv prin protocol IP este receptionata de 6% din gospodării. Tot 6% receptioneaza semnale analogice terestre de televiziune.

Internetul

Studiul a constatat ca 61% dintre cetățenii UE au avut acces la acces la internet în bandă largă, iar 39% din gospodăriile au avut ADSL. Olanda, Suedia și Danemarca au fost liderii de bandă largă, fiecare cu peste 80% penetrare, iar Grecia, România și Portugalia, s-au situat la coada listei, cu sub 50% din locuințe conectate.

Studiul a constatat ca 57% dintre respondenți nu au știut viteza maximă de download pentru conexiunea lor de Internet. 11% au spus viteza lor a fost de 7-15 Mbps, 10% ca au viteza de 16-20 Mbps, iar 8% că au viteza de 30 Mbps sau mai mult. Numărul de respondenți care au raportat viteze de maxim 2 - 6 Mbps a scăzut de la 9% la 7%.


Un comentariu despre subiectul „Situaţia televiziunii şi internetului în Uniunea Europeană”:
Anonim

romtelecom are pana 1n 2014 in primavara investitiile reduse cu 50%....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile