miercuri, 14 august 2013

Televiziunea va fi în viitor doar prin internet ?

Transmisiunea TV s-ar putea face în viitor doar prin intermediul internetului, ceea ce ar determina operatorii de cablu precum compania americană Cablevision Systems să nu mai ofere servicii de cablu TV şi să se axeze pe furnizarea serviciilor de internet, a declarat James Dolan, CEO-ul Cable­vision Systems, unul dintre cei mai mari operatori de cablu din Statele Unite, într-un interviu pentru publicaţia The Wall Street Journal.

CEO-ul Cablevision Systems a mai afirmat că în prezent industria de cablu TV se află într-o perioadă de creştere nesustenabilă în condiţiile în care jucătorii pun accent prea mare pe pachetele de programe TV pe care utilizatorii trebuie să le cumpere pentru a avea acces la conţinut. Această „bulă” se va sparge „urât”, pentru că tinerii optează să urmărească online conţinut video decât să plătească pentru servicii TV tradiţionale, a spus Dolan citat de zf.ro.


„Ar putea veni o zi în care să nu mai oferim şi servicii de cablu TV”, a spus Dolan. Aceasta este pentru prima dată când un director executiv al unei companii de cablu TV admite în public că există posibilitatea unei astfel de schim­bări, speculată îndelung de ana­lişti. Aceasta vine după ce tensiunile dintre operatorii de cablu şi proprietarii canalelor TV s-au intensificat în con­diţiile în care tarifele solicitate de sta­ţiile TV se află într-o continuă creştere.

Dacă operatorii de cablu vor renunţa la serviciile de TV şi vor furniza doar servicii de internet, atunci proprietarii canalelor de televiziune vor trebui să vândă direct către public sau prin magazine online.

Pentru a se asigura că operatorul Cablevision este pregătit pentru schimbarea din viitor, Dolan a menţionat că investeşte masiv în reţeaua de internet a companiei şi face reparaţii capitale pentru a îmbunătăţi eficienţa.

„Dacă Cablevision va renunţa la serviciile de cablu TV, atunci nu vreau să fiu împovărat cu o infrastructură la fel de mare ca cea pe care o am acum”, a spus Dolan.

El a menţionat de asemenea că industria de cablu TV se confruntă cu o competiţie din partea companiilor din online care oferă servicii la un preţ mai redus. În pofida investiţiilor realizate, în ultimele două trimestre compania a pierdut abonaţi la serviciul de cablu TV, mai mult decât în aceleaşi perioade ale anului anterior. În acelaşi timp Cablevision a câştigat clienţi la serviciile de internet şi voce, dar într-un ritm mai lent.

Anul trecut, Dolan a majorat cheltuielile de capital cu 32%, la 1,1 miliarde de dolari şi a investit aproximativ 150 milioane de dolari în reţeua de internet. Până în prezent rezultatul investiţiei s-a văzut în viteza mai mare de internet, extinderea serviciului wi-fi în spaţii publice, noi modemuri pentru clienţi şi o listă întreagă de produse care va duce la creşterea numărului de abonaţi. Printre acestea se numără şi posibilitatea de a înregistra şi stoca în cloud până la zece emisiuni simultan chiar şi prin intermediul unor dispozitive mai vechi. CEO-ul Cablevision a consolidat sistemul de monitorizare a reţelei astfel încât compania să detecteze întreruperea semnalului înainte ca abonaţi să sune pentru a sesiza problema.

Cablevision, al cincilea cel mai mare jucător de pe piaţa americană de cablu TV, este considerată de către mulţi o ţintă de achiziţie pentru că operează în zona oraşului New York şi are un portofoliu de clienţi de trei milioane, mai anunta zf.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea va fi în viitor doar prin internet ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile