marți, 10 septembrie 2013

Disney a inventat transmiterea și ascultarea sunetului prin atingerea dintre oameni

Disney a dezvoltat un dispozitiv pentru a transmite sunetul prin corpul uman, anunță BBC.

Tehnologia Ishin-Den-Shin foloseste un microfon standard pentru a înregistra undele sonore și apoi îl convertește într-un semnal neauzit de om, transmis prin corpul persoanei care deține microfonul.

Când se atinge lobul urechii cuiva, un "difuzor" organic se formează și se poate "auzi" mesajul în urechea acelei persoane.

Sunetul poate fi transmis de la o persoana la alta prin contact fizic.

Tehnologia, care a fost dezvoltat la Disney Research din Pittsburgh, care a primit o mențiunea de onoare la festivalul Ars Electronica din această săptămână de la Linz, Austria.

De fapt, tehnologia inregistreaza si ulterior transmite sunetele printr-un dispozitiv suplimentar montat la microfon, care creează un "câmp electrostatic modulat" în jurul pielii utilizatorului.


"Când se atinge urechea altei persoane, acest câmp electrostatic modulat creează o foarte mică vibrație in lobul urechii", explică Disney pe site-ul său.

Ca rezultat, atât degetul, cât și urechea formează împreună un difuzor, care face ca semnalul sonor să ajungă la persoana atinsă.

Semnalul poate fi transmis de la corp la corp, folosind orice fel de contact fizic, însă sunetul poate fi auzit doar de către cel căruia i se atinge urechea.

O tehnologie oarecum similară, care transmite sunetul prin conducția osoasă către urechea internă, prin oasele craniului, este folosită în ochelarii Google Glass și în unele casti de înaltă tehnologie.

"Desigur, se pot transmite semnale prin organism, deoarece aceasta poate conduce electricitatea", a declarat Trevor Cox, profesor de inginerie acustică de la Universitatea din Salford, "dar eu nu prea îmi dau seama ce au de gând să facă cu acestă invenție."

El a adaugat ca tehnologia "e aproape magică, iar sunetul pare că vine de nicăieri" .

Numele tehnologiei a fost împrumutat de la mantra japoneză Ishin-Den-Shin ( o formulă sacră cu valoare magică și educativă, în unele practici și religii orientale cum ar fi yoga, budism, hinduism, tantrism) ), care se traduce "Ceea ce mintea crede, inima transmite" și reprezintă înțelegerea reciprocă nerostită.


Un comentariu despre subiectul „Disney a inventat transmiterea și ascultarea sunetului prin atingerea dintre oameni”:
DTH Fan

Eu as cumpara asa ceva! Cu siguranta ideea va fi fructificata in gadgeturi, mp3-playere si casti !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile