miercuri, 11 septembrie 2013

Televiziunea Moldova 1 va intra obligatoriu în grilele operatorilor de cablu din România ?

Ieri CNA a analizat intr-o sedinta adresa ministerului Afacerilor Externe privind Memorandumul  "Negocierea si semnarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea in domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici".

Actiunile au ca scop clarificarea divergentelor, incat sa se ajungă la o intelegere amiabilă pentru transmiterea televiziunii TVR in Republica Moldova, precum si încetarea litigiului de la CEDO dintre SRTV si Republica Moldova.

Pentru a se ajunge la o intelegere, Republica Moldova a propus preluarea televiziunii publice Moldova 1 de catre toti operatorii de cablu din Romania, ca echilibru si reciprocitate pentru preluarea televiziunii TVR din Romania in Republica Moldova.

CNA a avizat memorandumul si a spus că atunci cand se va incheia un acord international în acestă privință intre Romania si Republica Moldova, televiziunea Moldova 1 va deveni obligatorie la retransmisie la toți operatorii de cablu din România, fără a fi necesară o licență prealabilă. Acordul se va încheia automat pentru 10 ani si va fi prelungit automat la fiecare 10 ani, dacă nici una dintre părti nu va comunica în scris încetarea prelungirii automate.

In acest moment, un astfel de acord există in privința televiziunii franceze TV 5, care este obligatorie la retransmisie la operatorii de cablu din România.

Totusi, este posibil sa fie transmise in Romania mai multe canale din Republica Moldova, în condițiile in care vor fi transmise mai multe canale ale TVR in republica Moldova, desi prim-ministrul Ponta declarase anterior că e vorba doar despre un singur studio al TVR de la Chișinau, care a fost închis și trebuie redeschis.

Oricum, daca acordul va fi incheiat ( si autoritatile spera sa il semneze in maxim 2-3 saptamani ), Moldova 1 va intra sigur in lista must-carry din România.

Pentru cei care doresc să isi facă o primă impresie despre programele Modova 1, pot gasi televiziunea transmisă online AICI.


10 comentarii despre subiectul „Televiziunea Moldova 1 va intra obligatoriu în grilele operatorilor de cablu din România ?”:
Anonim

Ar fi inedit sa vedem un post din Republica Moldova in Romania. Asteptam cu interes.

Nick

in sfarsit, ne uitam inainte de revolutie la acest canal, la Tanti Ludmila (cunoscatorii isi amintesc de programul de desene animate) si la filmele dublate in limba rusa :) interesanta si f buna ideea

Anonim

Chiar daca unt dublate filmele straine in rusa, sunt subtitrate in romana. Sau invers.

Anonim

Naspa. Eu vreau sa intre la noi la romanica obligatoriu la dth- uri jurnal tv. Àla da

Unknown

http://trm.md/ro/social/emisia-moldova-1-va-fi-retransmisa-in-romania/

Anonim

sunt bine venite programele de la chisinau,ne-am saturat de frantuzi,jurnal tv DA e BUN

Anonim

da,ar fi bine, dece nu,dar nu cu emisiuni si filme dublate in rusa.inca mai e comunismul in floare...beahhhh !

Anonim

"Programele postului public din România vor fi receptate în mai puţin de jumătate din casele basarabenilor, marea majoritate a localităţilor rurale nefiind cablate." Sursa: EVZ CHIŞINĂU.

Nick

se stie si data de la care intra Moldova 1 pe televizoarele romanesti?

Anonim

Am impresia ca s-au certat iar, nu se stie daca se mai continua proiectul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile