luni, 30 septembrie 2013

Toshiba concediază jumătate din angajații diviziei de producție televizoare

Producatorul japonez de electronice Toshiba a anuntat că va reduce la jumătate numărul de personal al diviziei ce produce televizoare, păstrand doar 3000 de angajati.

Firma va inchide probabil două treimi din fabricile ce produc televizoare.

Toshiba a declarat ca se va concentra pe piețele în dezvoltare, inclusiv Asia și Africa, precum și pe vânzările cu amănuntul din "regiunile neprofitabile".

Ca și alti producatori japonezi de televizoare, Toshiba a fost afectată de scăderea cererii și a prețurilor, dar și de creșterea concurenței.

Divizia de produse digitale ale companiei, care include si producția de televizoare, a suferit pierderi in crestere, ajungând la 166 milioane dolari in primul trimestru al anului 2013, comparativ cu o pierdere de 5 ori mai mică ( 33, 5 milioane dolari ) cu un an mai devreme.

Toshiba, care fabrică si televizoare sub brandul REGZA, a declarat că schimbările vor fi " in scopul îmbunătățirii profitabilității și consolidarii afacerilor".

Firma a anuntat ca va separa activitatea de productie televizoare de cea de servicii digitale și o va fuziona cu Toshiba Home Appliances Corporation ( divizia de electrocasnice).

De asemenea, Toshiba a declarat că îsi va reorienta resursele către productia de televizoare de mari dimensiuni, cu rezoluții ULTRA HD, pentru care speră că va exista o cerere tot mai mare.

Cei mai importanti producatori la nivel mondial s-au orientat deja către acestă tehnologie, care oferă de patru ori mai multe detalii decat televizoarele Full HD 1080p, considerând-o o zonă cu potențiale creșteri.

Panasonic si LG din Coreea de Sud se numără printre producătorii care au lansat televizoare Ultra HD.

Mutarea Toshiba spre noua tehnologie este determinată si de faptul ca Japonia este a decis să devină prima țară ce va difuza programe comerciale ULTRA HD 4K prin satelit, începând cu anul 2014, cand va difuza si meciuri de la Cupa Mondială de Fotbal.


2 comentarii despre subiectul „Toshiba concediază jumătate din angajații diviziei de producție televizoare”:
Anonim

Si Sony a lansat televizoare Ultra hd...si deja exista la Domo in Romania!

Laurentiu

Anonim, pe langa Sony, LG si Samsung, mai au lansat si altii, cum ar fi Toshiba, Philips sau Panasonic. Daca esti interesat de televizoarele 4K, citeste articolul acesta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/09/a-inceput-batalia-televizoarelor-4k.html

Iar daca esti interesat de 4K, gasesti aici foarte multe articole:

http://hdsatelit.blogspot.ro/search/label/4K%20Ultra%20HD%20%28%20UHDTV%20%29

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile