marți, 24 septembrie 2013

Utilizatorii de telefoane BlackBerry privesc spre un viitor incert ?

Încă de la începuturile erei iPhone, în 2007 , utilizatorii fideli de BlackBerry au privit cum telefoanele lor preferate au inceput să intre într-un declin tot mai abrupt.

Unul dintre motivele colapsului a fost trecerea consumatorilor la produsele oferite de Apple si Google Android, iar compania BlackBerry, cunoscută inainte si sub numele de Research In Motion, nu a urmat motto-ul său, lansând cu întârziere produse din linia noului trend tehnologic.

Luni, compania care a fost pionier pe piața smartphone-urilor, a anunțat că a fost luată sub aripa privată a celui mai mare actionar al său, Fairfax Financial, o societate de asigurări canadiană.

Miscarea vine după ce au fost anunțate deja pierderi totale trimestriale de 1 miliard de dolari și disponibilizarea a 4.500 de angajati. Viitorul BlackBerry ca producator de smartphone-uri este incert, spun analiștii financiari.

Revista Forbes estimează că există peste 50 de milioane de utilizatori BlackBerry, care rămân cu înverșunare devotati acestei mărci de telefoane, considerând software-ul de e-mail mai sigur și tastatura fizică mai utilă. Unii utilizatorii speră că societatea se va întoarce la strategiile originale. Chiar dacă sunt frustrați de lipsa de aplicații pentru dispozitivele lor, ei preferă încă experiența generală, pe care o consideră mai bună și mai sigură.

Diversi analiști financiari cred că, trecând în zona privată, nu se vor schimba neaparăt și rezultatele companiei. Dar nu contează cine deține acțiunile, BlackBerry încă mai area forța de a concura pe piață împotriva marilor producători de telefoane, concluzionează aceștia.


Un comentariu despre subiectul „Utilizatorii de telefoane BlackBerry privesc spre un viitor incert ?”:
detrax

Au fost telefoane bune la vremea lor si inca sunt, ar fi pacat sa nu se mai fabrice.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile