joi, 31 octombrie 2013

CME va avea la sfârșitul anului cu 1000 de angajați mai puțin ?

Posibilitatea de a vinde o parte din activele sale majore pe una sau mai multe dintre piețele din regiunea central și est europeană nu este exclusă de către CME, compania care deține și canalele Pro Tv din România.

La conferința în care au fost prezentate ultimele rezultate ale companiei, co-CEO Michael del Nin și Christophe Mainusch au spus că nu s-a luat o hotârâre cu privire la vânzarea de active, dar că orice vânzare ar fi o decizie strategică care ar ajuta CME sî se concentreze mai mult asupra activelor sale de bază.

O posibila vânzare ar fi aceea a operațiunilor de distribuție video pentru cinematografe și pentru acasă.

CME a subliniat că prioritatea de top a companiei este îmbunătățirea performanțelor din Republica Cehă.

În plus, CME va accelera planurile de restructurare anunțate anterior, încât la sfârșitul lui 2013 compania va avea cu 1000 de angajati mai puțin decât la începutul anului.

Prin toate aceste măsuri de restructurare ( inclusiv cele de diminare a numărului de angajați ) se va realiza o reducere a cheltuielilor CME la nivel central și est european de 30 de milioane de dolari. Însă costurile de restructurare în acest an se vor ridica la 20 de milioane de dolari, dintre care 7 milioane de dolari vor consta în plăți compensatorii pentru ultimele două trimestre din 2013 .

De asemenea, Capital.ro a anunțat că ieri acţiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, au înregistrat o cădere de aproape 60%, după ce compania a avertizat că ar putea să aibă probleme în rambursarea datoriilor fără capital suplimentar, citând Bloomberg.

În jurul orei 12.40 p.m., la bursa de la New York acţiunile CME înregistrau o scădere de 55% până la 2,76 dolari pe acţiune, cea mai mare scădere din ultimii 13 ani. De asemenea, randamentele pentru euroobligaţiunile cu scadenţa în luna septembrie 2016 au crescut cu 418 puncte de bază până la 13,84%, cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni. În acelaşi timp, pe bursa de la Praga acţiunile CME înregistrau la ora 14.16 GMT o scădere de 58% până la 57 de coroane per titlu.

Scăderea vine după ce CME, companie deţinută parţial de Time Warner Inc, a anunţat că evaluează mai multe opţiuni inclusiv finanţarea prin emiterea de datorii şi equity precum şi vânzarea de active pentru a-şi finanţa operaţiunile. De asemenea, compania înregistrată în insulele Bermude şi-a redus estimările pentru acest an după ce în al treilea trimestrul a înregistrat pierderi operaţionale.


Un comentariu despre subiectul „CME va avea la sfârșitul anului cu 1000 de angajați mai puțin ?”:
Anonim

Cat sa tot fi cel mai tare. La un moment dat vine randu cand mai si cazi, si vine altul in locul tau. Asa si cu CME asta. Au venit alte companii care au profit frumusel

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile