vineri, 4 octombrie 2013

Librăriile franceze în război cu Amazon.com

Noul proiect de lege din Franța sprijină librăriile independente împotriva concurenței magazinelor virtuale cu amănuntul și "discriminează consumatorii on-line", a declarat Amazon.com.

Companii precum Amazon au fost obligate sa nu mai ofere reduceri de genul 5 % dacă un client cumpara mai multe produse si nu li se mai permite nici sa facă livrari gratuite, în conformitate cu noua lege ce urmează a fi promulgată .

Amazon a declarat că măsurile "ar reduce puterea de cumpărare a francezilor".

3.000 de librării independente din țară s-au plâns că nu pot concura cu ofertele de prețuri mici din magazinele on-line, mai ales că unele, pe lângă preturile mai mici ale cărtile clasice, au la vânzare si cărti foarte ieftine în format digital.

Unii se vor întreba dacă e legal să se reglementeze prețul cartilor cu măsuri impotriva principiilor legislației europeane în domeniul concurenței economice, ca să nu mai vorbim de stabilirea regulilor piețe în detrimentul unora dintre jucătorii săi majori.

Proiectul de lege a fost catalogat drept o răzbunare "impotriva practicilor Amazon de a vinde vânzările europene printr-un holding din Luxemburg, pentru a profita de rate relativ scăzute de impozitare a profitului".

Francezii sunt recunoscuți pentru faptul că sunt foarte mândri de librăriile locale, considerându-le esențiale pentru propagarea culturii în localitati mici si în sate .


Niciun comentariu despre subiectul „Librăriile franceze în război cu Amazon.com”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile