joi, 17 octombrie 2013

Manual de utilizare CAM CI + de la RCS-RDS ( DIGI Smart CAM ) și mesaje de eroare

IMPORTANT: Verificați compatibilitatea televizorului dvs. cu standardul CI+ în articolul de AICI.

Acesta este manualul de utilizare al CAM-ului CI+ RCS-RDS ( denumit Digi Smart CAM si despre care am discutat in articolul de AICI ) pentru televiziunea digitală prin cablu, așa cum este prezentat de către operator.

Cel mai probabil acest CAM va fi distribuit cu un smartcard nou, care va fi împerecheta cu respectivul CAM RCS-RDS. Bineinteles, teoretic exista si posibilitatea imperecherii smartcardului pe care il detineti in acest moment, cu noul CAM CI+.

Acest CAM este compatibil numai cu televizoare certificate CI+. Despre interfața CI+ si compatibiliatea televizorului dvs. cu noul modul de acces conditionat de la RCS-RDS puteti citi in articolul de AICI.

DIGI Smart CAM impreună cu SmartCard-ul sunt folosite pentru recepţionarea serviciilor de televiziune digitală criptate, direct pe televizor, fără a mai fi necesar un receiver suplimentar. Deci, DIGI Smart CAM a fost lansat pentru abonaţii la serviciul de cablu TV digital Digi TV, pentru a le oferi o modalitate de decriptare a semnalului direct în televizor. Pentru o uşoară instalare a modulului Digi Smart Cam , puteți folosi de asemenea şi manualul televizorului.

DIGI Smart CAM-ul trebuie manevrat cu grijă, altfel, la o folosire necorespunzătoare acesta se poate deteriora.

DIGI Smart CAM oferă posibilitatea de a alege limba meniului ( română , maghiară sau engleză ).

Cu DIGI Smart CAM există posibilitatea de a controla, prin blocare, accesul la anumite programe.


Cum se instalează CAM-ul de la RCS-RDS

Instalarea modulului se va face numai în televizoarele dotate cu o interfaţă dedicată. DIGI Smart CAM este compatibil doar cu televizoarele certificate CI+. Pentru instalarea modulului, e recomadabil să consultaţi şi manualul televizorului, unde veţi
găsi detalii despre instalarea unui modul de acces conditionat ( CAM ).

Paşi de instalare sunt următorii:

1) Se introduce cartela Smart Card în modul. Pentru a putea funcţiona, Smart Card-ul trebuie să fie introdus corect.

2) Se introduce DIGI Smart CAM-ul în slotul CI+ al televizorului. Introducerea acestuia nu se va face forţat întrucât se riscă  deteriorarea lui.

3) După ce DIGI Smart CAM-ul a fost introdus în slot-ul televizorului, pe ecran va apărea un
mesaj de autentificare. Trebuie să aşteptaţi ca autentificarea să se finalizeze. Aceasta poate
dura câteva minute.

4) Efectuaţi o nouă scanare a frecvenţelor digitale pentru a putea avea lista de programe actualizată.

5) Schimbaţi codul PIN (0000) cu un altul pentru a putea beneficia de control parental.
Controlul parental vă permite blocarea programelor cu conţinut interzis minorilor.

6) Verificaţi funcţionalitatea canalelor TV la care sunteţi abonat. În cazul în care vă apare un mesaj de eroare, vă rugăm comunicaţi-l la Serviciul de Relaţii cu Clienţii Digi TV.


Meniu DIGI Smart CAM

Pentru o mai ușoară folosire a modulului CAM, a fost creat un meniu cu informaţii şi setări:

- Informaţii despre Smart Card ( informaţii despre Smart Card, precum şi seria acestuia ).
- Informaţii modul ( informaţii despre modul, seria acestuia, precum şi versiunea de software).
- Actualizare software ( meniu pentru actualizare software în mod manual )
- Setări modul: limba( se alege limba meniului DIGI Smart CAM, implicit fiind selectată limba televizorului în cazul în care aceasta este engleză, română sau maghiară) si controlul parental ( din acest meniu se poate schimba codul PIN, care implicit este 0000, dar se şi poate dezactiva sau activa folosirea acestuia).

Imagini cu meniul CAM-ul RCS-RDS, amabalajul acestuia, primele impresii și intructiuni de instalare găsiti în articolul de AICI.


Listă erori la CAM-ul RCS RDS

Dacă apar erori la CAM, puteși consulta ghidul de mai jos.

DIGI Smart nu se autentifică

- Verificaţi daca modulul CAM este introdus corect.
- Verificaţi dacă televizorul este compatibil.

Nu se pot viziona canale criptate

- Verificaţi daca modulul este introdus corect.
- În cazul în care apar alte mesaje, verificaţi codul de eroare.

Eroare 3

- Smartcardul nu este introdus.
- Introduceţi Smartcardul.

Eroare 8

- Smartcardul nu este valid.
- Introduceţi Smartcardul ce v-a fost livrat împreună cu modulul.

Eroare 9

- Smart Card expirat, aşteptaţi până când mesajul dispare.

Eroare 10

- Acces nepermis.
- Aşteptaţi activarea Smartcardului.
- Verificaţi plata facturii.

Eroare 17

- Scoateţi şi reintroduceţi modulul.
- Opriţi şi reporniţi televizorul.
- În meniul televizorului, reveniţi la setările din fabrică.

Eroare 20

- Eroare comunicaţie Smartcard.
- Scoateţi şi reintroduceţi Smartcardul.

Eroare 21

- Verificarea Smartcardului a eşuat.
- Scoateţi şi reintroduceţi Smartcardul.

Eroare 23

- Smart Cardul nu este certificat.
- Introduceţi Smartcardul ce v-a fost livrat împreună cu modulul.

Eroare 24

- Smartcard introdus gresit.
- Verificaţi dacă Smartcardul este introdus corect, după cum este exemplificat in prima imagine din articol.

Eroare 26

- Smartcard neîmperecheat.
- Aşteptaţi activarea Smartcardului.

Update 20 august 2014, ora 10:00 - A fost lansat un update firmware ( software ) pentru CAM-urile CI+ utilizate in decriptarea canalelor codate din grila de canale digitale prin cablu tv a RCS-RDS TV. Noua versiune de firmware este 07.00.50.00.01.09. Detalii si tutorial găsiti AICI.


227 de comentarii despre subiectul „Manual de utilizare CAM CI + de la RCS-RDS ( DIGI Smart CAM ) și mesaje de eroare”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii   < Comentarii mai vechi   Comentariile 201 – 227 din 227 comentarii
Anonim

dar mi-a zis ceva interesant ca ei sunt verificati de nu stiu cine cum sa emita si ca au un standard de nu poate umbla la nu stiu ce ...am uitat...sunt in ceata.

Anonim

Tot standardele alea le impun sa transmita semnal fara erori BER care ar cauza defecte vizibile ale imaginii. Vezi, nu ai ascultat sfatul unora care ti-au spus sa nu intri in detalii tehnice, ci pur si simplu sa le spui sa ti-l faca sa functioneze corect sau sa demonstreze cu alt televzior ca functioneaza corect si ca problema e de la televizorul tau. :)

Anonim

Dar mi-a zis ceva interesant controalele le face ANCOM-ul. Parametrii pe care ti-i indica TV-ul sunt raportati la niste valori de referinta, proprii modelului sau chiar producatorului TV-ului. Nu constituie referinta sau indicatori de calitate pentru provider. Daca nu ai intreruperi de imagine si sunet, este ok.

Voi ce spuneti sa fie adevarat ?

Anonim

Pai ti-a pus cineva poze tot de la un televizor LG. Nu ai observat asta ? Acolo de ce e cum trebuie ( calitate mai mare ca semnalul, imagine stablia ) si la tine nu este stabila, fiindca e invers? :). Nivelul calitatii semnalului, pe orice televizor sau receiver cu tuner digital, indiferent ca e de cablu sau satelit, trebuie sa fie mai mare ca puterea semnalului. Stia asta ORICE ÎNCEPĂTOR in ale receptiei digitale. Daca nu ai incredere ce iti spun 5 oameni aici, nu mai intreba. Se pare ca tu vrei alt raspuns care sa confirme ce crezi tu si instalatorul ala. Pune mâna si studiaza pe net ( de exemplu ce insemna BER, de care tu probabil ai cu tonele ) daca nu crezi si nu intelegi

http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_error_rate

Eu unul nu iti mai raspund la problema asta, devine plicitisitor sa repeti mereu acelasi lucru...

Anonim

In digital transmission, the number of bit errors is the number of received bits of a data stream over a communication channel that have been altered due to noise, interference, distortion or bit synchronization errors.

The bit error rate or bit error ratio (BER) is the number of bit errors divided by the total number of transferred bits during a studied time interval. BER is a unitless performance measure, often expressed as a percentage.

In a communication system, the receiver side BER may be affected by transmission channel noise, interference, distortion, bit synchronization problems, attenuation, wireless multipath fading, etc.

Anonim

The BER may be improved by choosing a strong signal strength (UNLESS this causes cross-talk and MORE bit ERRORS).

Fraza asta spune clar ca o amplificare PREA MARE a semnalului creaza erori si mai multe.

Anonim

Nu se vede bine cu SmartCam-ul! Se vede dublu.Va rog ajutati-ma cu raspunsuri.

Anonim

Ba se vede foarte bine. Invata sa iti utilizezi tu televizorul. Poate ai comutat din butonul 3D :) CAM-ul doar decodeaza, atata face. Cu CAM-ul ori vezi imaginea, ori nu o vezi. Nu are rol de afectare sau dublare a imaginii. Scoate-l din televizor si dai pe Digi 24, ca nu e criptat, sa vezi daca mai vezi dublu :)

Anonim

Ieri un alt domn de la rds aceeasi treaba ,el ma comutat singur pe un spliter ,conexiunea mea de cablu nu mai este pusa cu restul conexiunilor de cablu pe amplificatorul din doza,ce sa zic parca se vede o schimbare la imagine,valorile schimbate putin dar inca difera de la post la post.Treaba cu puterea semnalului nu sa schimbat ramne constanta pe toate posturile la valoare de 100%,dar am regasit cateva schimbari la semnal calitate pe unele posturi unde era mai scazut.
La fel si acel domn spune teoria ta mhanor , daca as avea un reciver ar arata alte valori...eu folosesc cartela digi cam+ ,el spune in felul urmator cum ca acest Lg ar arata inversate valorile ,nu prea cred aceasta teorie:D.
Daca cineva are acest model de TV LG 42LN5400 si foloseste acest cam+ de la rds va rog lasati niste pareri referitoare la semnalul primit respectiv putere si calitate

Anonim

Cum se pot lua masuri impotriva lipsei de profeionalism a celor de la RDS? Vad ca majoritatea abonatilor se confrunta cu aceleasi probleme: putere mare si calitate scazuta a semnalului la toate/unele canale HD si raspunsurile infantile ale echipelor de "interventie". La orice sesizare vin cu un aparat de masura in care infig cablul si iti arata puterea semnalului. NU AU CU CE MASURA CALITATEA si va descriu o situatie "rupta" din filmele cu prosti: un angajat catarat pe scara la stalp la cutiuta lor magica, iar celalalt la mine, in fata tv-lui, urmarind oscilatiile semnalului (am un LG, imaginea e asemanatoare cu cea de mai sus). Comunicau intre ei prin telefon: dai, mai ridica, asa, mai coboara, na ca a coborat iar etc... Nici in mintea lor , nici in cea a "specialistilor" de la dispecerat nu exista legatura intre putere si calitate, pentru ei pe primul plan e cantitatea, nu calitatea. Intreb si eu: pe canalele HD "extra" Digi film si HBO, calitatea semnalului oscileaza intre 50-85%, iar in cursul serii, dupa ora 19, scade la 1-2% sau chiar 0, cu urmarile specifice: macroblocuri, lipsa semnal etc. Semnalul isi revine in cursul noptii pe la 30-50% si creste in cursul zilei. Au schimbat tot (numai pe ei nu): mufe, cablu interior, cablu exterior, rezultat zero. Problema e de vreo luna. Pana atunci calitatea era 100%. Restul canalelor HD sunt perfecte. Am faimosul smartcard. Cine ma ajuta?

Anonim

Ti-ai dat raspunsul singur: e necesara o calitate mai buna a semnalului, cu mai putine erori. Iar rezolvarea e si mai simpla. Spui atat la depanatorii RCS: "Nu ma pricep deloc la tehnica, faceti imaginea sa nu mai aiba erori si intreruperi aleatorii pe ecran. Nu puteti ? Considerati problema nerezolvata, iar mie reduceti factura cu contravaloarea abonamentului de cablu, pana rezolvati problema."

Asa se procedeaza cu orice operator, nu doar cu RCS. Insa romanii nu s-au prins de faza asta: nu trebuie sa le spui ca te pricepi la tehnica, ci ca vrei problema rezolvata. Tu nu ai explicatii tehnice, esti habarnist, insa te deranjeaza rezultatul afisat al serviciului si soliciti sa nu il mai platesti, eventual rezilierea contractului, pe aceste motive, daca nu vor, nu stiu sau nu pot sa rezolve problema.

Anonim

Ca o completare: eu sunt tot abonat RCS, dar la mine functioneaza perfect. Deci problema nu e una generala, ci doar angajati nepriceputi in zona ta. Eu de exemplu am Bitrate error = 0 la RCS. Tu cat ai ?

Unknown

Am urmat pasii descrisi si merge ca uns. Multumesc.

Anonim

Tv Samsung LT22A550 merge cu digi smart. Toata traba e sa apesi bine adaptorul in mufa pana nu se mai trage usor, el avand o piedica ce il tine fix acolo. Altfel nu il vede. Spatele din plastic al tv este departat de mufa si din aceasta cauza adaptorul nu intra tot. Eu m-am chinuit ceva pana am gasit problema.

Anonim

Versiunea 09 pentru Smartcam poate fi descărcată de pe posturile: Digi Film HD, AXN White, Nickelodeon, Mezzo, CNN, SuperOne HD, HBO HD!!!

HD Satelit România

Mulțumesc Anonim, am publicat un articol aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/08/update-firmware-cam-ci-rcs-rds.html

Unknown

salutare tuturor!
posed un tv Samsung UE40D5500, iar dupa conectarea CAM-ului de la RCS, totul este ok... cel putin la prima vedere, adica se autentifica, vad tot ceea ce este de vazut, dar a doua zi cand repornesc tv-ul, acesta se restarteaza de 2-3 ori dupa care reincepe procesul de autentificare a CAM-ului, iar acum de cele mai multe ori autentificarea reuseste, alteori primesc ERROR 11, care nu are descriere in manualul CAM-ului...
Stie cineva o rezolvare pt aceasta problema? multumesc!

Anonim

Nu prea exista solutie decat:
1. Update firmware CAM
2. Update firmware televizor la cel mai nou soft ( e soft de la sfarsitul anului 2013 : http://www.samsung.com/ro/support/model/UE40D5500RWXXH )
3. Testare si cu alt CAM, pentru a vedea daca nu e defect acesta sau testarea CAM-ului pe alt televizor, pentru a fi sigur ca nu e defect CAM-ul tau.
4. Alt televizor, de preferinta model 2012-2014, de la LG si poate chiar si Samsung, desi preferabila prima varianta, daca nu rezovli cu punctele 1-3. ( al tau sigur nu e model mai nou de 2011 ).

Anonim

Salutare!

Avem un SAMSUNG LED 32 INCH, de la RDS & RCS, COD MODEL UE32H5000,
Versiune software: T - NT14LDEUC - 1028.0
Problema pe care o întâmpin este că nu sunt recepționate canalele prin acest smartcard CI+HD.
Nouă ne apare:"Autentificarea e în curs de desfășurare, te rugăm să aștepți"... Am așteptat... dar o ia de la capăt și nu ajunge la 100% (în totalitate). Apoi apare: "EROARE CI + CAM: 11 AUTENTIFICAREA NU A REUȘIT".Am sunat de nenumărate ori la Call Center...ne-au activat cardul,l-am predat de două ori pentru a fi verificat în service,au venit și specialiștii de pe teren, dar eroarea și neautentificarea tot persistă... Poate să ne ajute cineva lămurindu-ne. Ei ne spun că atât TV-LED- ul SAMSUNG, cât și SMART CARD-ul CI+HD funcționează...

Anonim

Teoretic UE32H5000 pare compatibil cu CI+. Cel mai nou firmware cred ca este 1042.0 din 20 aprilie 2016:

http://www.samsung.com/ro/consumer/tv-av/tv/hd-full-hd-tv/UE32H5000AWXBT

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_RO&CttFileID=6273584&CDCttType=FM&ModelType=N&ModelName=UE50H5000AW&VPath=FM/201604/20160425190509237/T-NT14LDEUC_1042.0.exe

Daca tu crezi ca modelul tau de televizor este acesta, atunci ai firmware vechi. Incearca un update de firmware.

Anonim

smart cam urile astea,functioneaza si in afara Romaniei?In Danemarca de exemplu?
Stie cineva?Multumesc anticipat

Anonim

Pai are RCS RDS cablu tv in Danemarca ? :)

Anonim

Aceeasi problema cu Error 11 o am si eu pe un blu ray recorder Samsung cu ci+, model BD-D8200, autentificarea nu trece de 90%, o ia de la capat si tot asa. Mentionez ca am doua smartcarduri de la digi care merg perfect pe un Samsung 46es8000 si pe un Samsung 32D6000, care este aceeasi serie si identic in menu cu recorderul Samsung. Am incercat orice, resetare din fabrica, update de firmware, scanare cu si fara smartcard introdus, schimbat tara, nimic...

Anonim

Probabil o problema de firmware incompatibil...
In meniul Common Interface sunt afisate datele despre Smart Card si Smart CAM ?

Anonim

Da, smartcamul il recunoaste, cartela nu o recunoaste. Acum reincerc cu un smartcam digi fara cartela, care merge perfect pe cele doua televizoare. E versiunea 1.3, sta la autentificare in progres de doua ore, nu afiseaza nimic, nicio bara de progres. Am gasit o versiune de soft mai veche, dar samsung zice ca poti face schimbare de firmware doar in sus. Ma chinui sa-l fac sa mearga pentru ca sa pot inregistra filme de pe HBO, Cinemax, pot face si cu televizorul, dar recorderul are doua tunere si poti schimba canalul in timp ce inregistrezi PVR, pe cand la televizor nu se poate.

Anonim

aceeasi problema cu error ci+ 11, o am si eu de cateva zile...daca cand au aparut smartCAM urile a mers perfect pana acum 2-3 zile. nu stiu ce s-a intamplat, dar nu se mai autentifica. a rezolvat cineva situatia asta in vreun fel?

Anonim

Ai incercat sa scoti si sa reintroduci cardul in Cam si CAM-ul in slotul televizorului si apoi sa astepti 10 minute pe un pst tv DIGITAL criptat ?
Daca nu rezolvi astfel si autentificare nu reuseste, ar trebui sa suni la relatii clienti, ar putea sa fie o problema din serverul lor:

http://www.rcs-rds.ro/asistenta/contact

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 201 – 227 din 227 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile