vineri, 25 octombrie 2013

Vor fi lansate televiziunile Intact și în format HD ? Inițial vor fi criptate pe satelit în Conax

Colegii nostri de hobby de pe forumul rdi-board.com au anunțat că din anul 2014 televiziunile grupului Intact de pe satelitul Eutelsat 16 grade Est vor schimba norma de codare în Conax, iar transmisia se va face în DVB-S2/MPEG-4.

Aceasta informatie provine din înștiințarea trimisă operatorilor care retransmit canalele grupului.

Asadar, receptia canalelor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle, GSP TV va putea fi efectuată pe respectivul satelit doar prin intermediul unui receiver HD și smartcardul aferent.

O astfel de trecere la MPEG 4 ar putea ascunde si posibila lansare a unora dintre canalele grupului Intact in format HD, mai ales că deja unele dintre emisiuni sunt produse în High Definition pentru antenaplay.ro. Probabil trecerea la sistem HD se va face la o data ulterioara criptarii canalelor.

Pe acelasi satelit este transmis si DTH-ul românesc Freesat. Este foarte plauzibil un simulcrypt pentru a fi recepționate aceste posibile viitoare canale HD de la Intact de către abonații respectivului operator DTH.

Momentan anumite emisiuni ale Antena 1 sunt transmise in Power Vu, pe satelitul Eutelsat 16A, frecvența 11131.12 V, SR 14815, FEC 5/6, DVB-S QPSK, restul canalelor si emisiunilor fiind FTA ( la liber ).

De asemenea, colegii de pe Rdi Board anunță faptul că se desfășoară sondaje pentru ieșirea din must-carry a canalelor amintite ( principiu aplicabil doar la operatorii de cablu, nu și la satelit DTH ).

Pentru mai multe detalii despre această interesantă discuție, accesați RDI-BOARD, dând click AICI.

UPDATE 14 ianuarie 2014 : Data activarii criptării in Conax va fi 4 martie 2014. Detalii in articolul de aici.


11 comentarii despre subiectul „Vor fi lansate televiziunile Intact și în format HD ? Inițial vor fi criptate pe satelit în Conax”:
Romanian Dreambox Info

Momentan nu a, aparut nici o confirmare oficiala, sunt simple zvonuri ce au ca, punct comun anul 2009:

"Televiziunile Antena 1 şi Antena 3 au primit, miercuri, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită experimental programe în High Definition."

http://www.mediafax.ro/cultura-media/antena-1-si-antena-3-incep-testele-pentru-a-emite-in-high-definition-5080712

De atunci si pana in prezent la sfarsitul fiecarui an se blufeaza pe diverse forumuri cu lansarea in HD la antene in anul urmator.

Anonim

Da, dar acum au trimis instiintare la operatori. In alti ani nu au trimis.

Anonim

Cand altii trec la 4k ,astia de la intact fac eforturi sustinute sa se deschida la punga,sa emita si ei 1080i.

George

Vor iniocul Acasa TV HD Sport.ro HD Pro TV HD Nickelodeon HD si TVR HD!

Anonim

poate le transmit si DVB-T ar fi super

ROmanul

Pana una alta mai bine ar face sa treaca la formatul de 16:9 si sa renunte la 4:3.
Asta ar fi primul pas. Si dupa aia sa se gandeasca la HD. Imi si imaginez HD in format 4:3...

Anonim

Aici sunt mai multe aspecte de discutat:
- Cum se spune si in articol, e posibil sa treaca la HD, dar nu obligatoriu. Mai sigur va fi doar la compresia MPEG 4, despre care se deduce clar si din articol ca nu e sinonima obligatoriu cu HD, dar poate contine transmisii HD
- De obicei toate transmisiile HD sunt 16:9, deci vor trece automat la 16:9 in caz ca aleg sa treaca la HD

Romanian Dreambox Info

Mor de ras nu alta, desi am precizat anul 2009 si am dat sursa ce face referire la HD la grupul Intact dar...este o STIRE APARUTA in 2009 , unii dintre voi au preluat stirea ca NOUA si au postat-o pe diverse forumuri dand apa la moara zvonacilor!!! am ras cu lacrimi....baieti! cand mai cititi o stire, verificati si voi data aparitiei si apoi postati pe alte forumuri, sa preiei o stire din 2009 sa o oferi ca NOUA pe alte forumuri a fost maxima zilei!

Alexandru Călin Nicolescu

Romanian Dreambox Info, știrea e din 23 octombrie 2013, nu e cea din 2009 cu HD-ul pe care ai precizat-o tu. Asta are sursa comunicarea data operatorilor de cablu ca trec in format MPEG 4 aceste posturi, incepand cu data 14 ianuarie 2014 si care a fost postata pe rdiboard. Citeste tu mai atent. Ca e zvon sau nu de pe rdi-board,com, ramane de vazut. Dar e alt "zvon" cu alta sursa, nu articolul acela de care tot amintesti tu, de prin 2009. Aici e vorba ca se trece la MPEG 4 si de aici rezulta si o posibila trecere la HD. Posibila, nu 100%. Stirea in sine e ca se trece la codare Conax si la MPEG4.

Romanian Dreambox Info

Eu faceam referire la softpedia si alte forumuri nu la rdi-board unde dealtfel mi-am exprimat opinia in primul post ca, raman la opinia de zvon, in schimb pe softpedia de ex. cineva a preluat link-ul din 2009 de aici si la postat in sectiunea Tv-cablu-digital HD RCS precizand link-ul din 2009 ca, sursa sigura pentru programe HD la intact din 2014, iar softpedia nu este singurul caz, la asta am facut referire, deh...daca cititi doar 1-2 forumuri nu aveati de unde sti ce a, aparut si unde.

Anonim

Baietii antenele o sa fie hd din 2016(sunt obligati de UE)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile