duminică, 27 octombrie 2013

Televizoarele 4K vor fi susținute inițial de conținutul Ultra HD și abia apoi de televiziunile 4K

Chris Cookson ( președintele Sony Pictures Technologies) a declarat la un eveniment al Electronics Consumer Association că în prezent există 15.000 de cinematografe echipate pentru proiecție digitală 4K și a prezis că experiența din cinematografe va migra în curând spre casele telespectatorilor.

"Este firesc să așteptăm 4K/Ultra HDTV în casele noastre, fiindcă în ultimii 60 de ani tehnologia televiziunii a imitat cinematografele, care au determinat-o să evolueze mereu la un nivel superior. Cred că dacă oamenii se vor obisnui să vadă imagini pe ecrane mai mari și la rezoluții mai bune, așa cum cinematografele oferă, vor dori să vizioneze imagini similare și acasă."

El a mai precizat că telespectatorii vor începe în următorii ani să observe că televizoarele lor Full HD sunt învechite. Cookson a declarat că se așteaptă ca în 4-5 ani fenomenul Ultra HD să fie larg răspândit. Nu vor fi neapărat dezvoltat inițial prin lansarea deteleviziuni 4K, ci prin filme si alt conținut Ultra HD, care va penetra cu mult înainte de lansarea televiziunilor 4K. De asemenea, și proiectoarele 4K vor avea în următorii ani prețuri asemânătoare sau chiar mai mici decât televizoarele Ultra HD, dar vor oferi o rezoluție identică pe ecrane mult mai mari, contribuind astfel la răspândirea trendului Ultra HD.

"Am văzut viitorul, iar viitorul este deja aici", a concluzionat președintele Sony Pictures Technologies.


Un comentariu despre subiectul „Televizoarele 4K vor fi susținute inițial de conținutul Ultra HD și abia apoi de televiziunile 4K”:
Anonim

Deja se gasesc proiectoare 4K second hand pe ebay mult mai ieftine decat televizoarele 4K.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile