joi, 31 octombrie 2013

Va reuși noua lege a audiovizualului ce nu a reușit ACTA ? Va controla CNA internetul ?

În urma dezbaterilor inițiate in patru zone geografice ale Romaniei, precum si a dezbaterii nationale (desfășurată recent in Palatul Parlamentului, specialiști și reprezentanti ai societatii civile, ai posturilor de radio si de televiziune, societatilor de cablu, ai autoritatilor locale, parlamentari si membri CNA), Sorin Roșca Stănescu a ajuns la concluzia ca este oportuna elaborarea unui set de teze inaintea redactarii propriu-zise a propunerii legislative privind Legea audiovizualului.

Pe lângă teze de genul "Un CNA mai organizat, mai functional, mai transparent si mai prietenos" și "Abuzurile CN vor fi sanctionate" ori "Serviciile media trebuie sa devina accesibile persoanelor cu deficiente de auz", s-a strecurat și o teză, la punctul 4, care poate da naștere la măsuri legislative ce vor oferi control al CNA-ului asupra ... internetului:

4. Noile frontiere ale audiovizualului

Legea va contine reglementari cu privire la noile modalitati de transmitere catre public a continutului audiovizual, precum si a noilor forme de generare si transmitere de continut prin retele de comunicatii electronice. Normele secundare se vor raporta si ele, conformandu-se directiei generale europene, la extinderea frontierelor audiovizualului, detaliind proceduri specifice.

Să sperăm că teza face referire doar la transmisiile tv prin protocol IP sau redistribuirea televiziunilor ( licențiate de CNA) prin WEB și recepționabile prin dispozitive conectate la internet ( de exemplu telefoane sau televizoare smart ) și nu la conținutul audio-video difuzat pe websiteuri, inclusiv cel de ilustrare din presa scrisă online.


3 comentarii despre subiectul „Va reuși noua lege a audiovizualului ce nu a reușit ACTA ? Va controla CNA internetul ?”:
Anonim

Internetul a fost facut sa fie liber si va fi si pe viitor liber. Isi baga cna coada prin multe locuri dar aicea pe domeniul asta nu. Nu acum si nici in urmatorii ani. Poate ca peste cine stie cati ani va fi putin mai cenzurat internetul. Sunt tot felul de sfortari, de interpretari ale unora, ale altora, dar doar cam atat

Anonim

Si daca cineva face o televiziune pe internet din afara tarii sa inteleg ca CNA va bloca orice televiziune de pe internet din exterior? Va cere furnizorilor de internet sa blocheze unele site-uri? Pai asta se intampla in tari ca Iran, China, ...
E clar ce vor: sa inchida televiziuneapoporului.ro si orice televiziune care nu canta precum vrea puterea politica aflata la un moment dat la putere.

Anonim

cna sa-i controleze pe cablistii cara introduc programe tv prin cablu fara a avea aceptul lor,pai e clar de ce sa dea 10.000ron lunar cind poate sa-i bage in buzunar si mai pierde si statul TVA-ul

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile