marți, 5 noiembrie 2013

România, țara în care cultura nu este obligatorie

Într-o țară în care educația este tot mai marginalizată, Senatul României a respins o lege care obliga televiziunile să aloce în fiecare săptămână cel puțin 120 de minute emisiunilor și știrilor culturale sau educative.

Același proiect de lege conținea o prevedere care obliga radiodifuzorii din nișa știri să transmită săptămânal cel puțin 30 de minute de știri culturale sau educative.

Una dintre motivațiile respingerii proiectului preciza că o astfel de lege ar impune condiții și ar limita libertatea de exprimare.

Probabil așa este din punct de vedere legal, dar cu siguranță legea propusă ar fi adus beneficii.

Așadar, rămânem în continuare sub asaltul emisiunilor care promovează pseudo-valorile, pseudo-vedetele, pseudo-cultura, difuzate de pseudo-televiziuni.


6 comentarii despre subiectul „România, țara în care cultura nu este obligatorie”:
Laurentiu

Dovada lipsei de interes pentru cultura o va reprezenta chiar numărul mic al celor care vor citi aceasta stire.

Daca ai citit-o, ai laudele mele ! :)

Anonim

Putina cultura nu face rau nimanui.

SI

Suntem 2, sper sa nu ramanem doar noi

Anonim

nu ca e interzisa cultura in Romania ,e vorba ca nu poti impune unor televiziuni niste emisiuni cu tema culturala in timp ce ei tvr a inchis un program ce avea emisiuni culturale 24/24.E aberant sa dictezi in ziua de azi ce tenta sa aiba anumite emisiuni.Acum sa nu credeti ca sunt de acord cu ce tipuri de emisiuni avem prezente pe la televiziunile noastre!

E DOAR PAREREA MEA!

ROmanul

Cultura pentru om e ca si mineralele si vitaminele pentru organism. Sunt consumate in cantitati infime dar fara ele organismul se imbolnaveste grav. Au inchis TVR Cultural pe motiv de audienta mica. Asa o fi. Dar cum spuneam si mai sus, omul consuma cultura adevarata putin. Dar fara ea sufletul/spiritul omului se imbolnaveste grav.

Au mai inchis si TVR Info ca n-au bani. Dar de fapt l-au inchis ca sa-i dea afara pe toti cei care nu erau USL-isti pentru ca la putin timp dupa au deschis... TVR News. Pentru TVR News au fost bani dar pentru TVR Cultural nu. Rusine!

Anonim

@ Laurentiu: Ba da!
Pe de alta parte, cand va iesi oierul de la "bulau", televiziunile vor face coada in Pipera si programe dedicate cel putin o luna. Va fi luna in care guvernul poate baga orice taxa, cat de mare....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile