duminică, 10 noiembrie 2013

Stadionul clubului Real Madrid va fi redenumit "Microsoft" ?

Microsoft a confirmat că este în negocieri cu clubul de fotbal spaniol Real Madrid pentru a obține drepturile de redenumire a Stadionului Bernabeu.

Stadionul are 85.454 de locuri și este denumit în prezent după Santiago Bernabeu Yeste, unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului, creditat cu meritul de fi transformat Real Madrid din a doua cea mai bună echipă din Madrid în cel mai de succes club din Spania și în unul dintre cele mai bune din Europa. Stadionul Santiago Bernabéu al clubului Real Madrid și-a ales astfel numele în memoria lui Bernabeu, care a și fost și președintele clubului în perioada septembrie 1943 - iunie 1978.

Într-o emisiune la o televiziune spaniolă, Maria Garaña ( președinte și CEO Microsoft Iberica ) a declarat că discuțiile sunt într-un stadiu incipient.

Declarația a stârnit un val de reacții în mediul online spaniol, pe diverse websiteuri propunându-se denumiri ca "Microsoft Estadio Santiago Bernabeu", "Gates Ground", "Surface Microsoft" sau fiind adresate întrebări ironice de genul "Va juca pe tableta MS-DOS și Cristiano Ronaldo ?". Presa spaniolă spune că anunțul nu a fost bine primit nici de către fanii clubului.

Dacă va avea succes în obținerea drepturilor de redenumire, Microsoft se va alătura unui grup de companii ale căror nume sunt legate de stadioane. De exemplu, clubul german Bayern Munchen joacă meciurile pe stadionul Allianz Arena, după semnarea unui acord de 30 de ani cu compania de servicii financiare. Însă nu toate redenumirile de stadioane au avut succes. Când Newcastle United a schimbat numele stadionului din St. James Park în Arena Sports Direct ( în noiembrie 2011 ), consiliul local a refuzat să utilizeze noua denumire pe semnele oficiale de circulație.

Pe de altă parte, o astfel de negociere cu un gigant precum Microsoft ar aduce pentru Real Madrid venituri uriașe, care ar ajuta cu siguranță la dezvoltarea clubului.


Un comentariu despre subiectul „Stadionul clubului Real Madrid va fi redenumit "Microsoft" ?”:
Anonim

Sunt fan Barca,dar mi-ar parea rau ca Santiago Bernabeu sa se numeasca Micro***t.Vin unii dintr-o tara fara istorie indelungata,fara o limba proprie(engleza e a britanicilor),sa ne spuna noua ca nu e buna cultura europeana.Ar trebui sa jucam cu batele si cu casti de protectie in cap in timp ce sorbim din coca si mancam un burger ,dupa mintea lor...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile