miercuri, 13 noiembrie 2013

Top 5 operatori europeni de televiziune cu plată după numărul de abonați și venituri

102 operatori de televiziune cu plată din 26 de țări au fost incluși într-un nou studiu oferit presei de către Digital Tv Research.

Numărul total al abonaților acestor operatori va crește de la 105.8 milioane în 2008 și de la 131.9 milioane în 2012 la 147.1 milioane în 2018. Acești operatori dețineau 85 % din abonații ( din zona europeană și învecinată ) la televiziunea cu plată la sfârșitul anului 2012.

Liberty Global ( compania care deține si UPC Romania si Focus Sat ) a extins numarul săi de abonați la televiziunea cu plată, ahiziționând Virgin Media din Marea Britanie si devenind astfel operatorul cu cei mai multi abonati din Europa.

Compania a avut la sfârșitul anului 2012 un număr total de abonati de doua ori mai mare decat BSkyB. Cu toate acestea, numărul de abonati ai Liberty Global nu este de așteptat să crească prea mult, conform studiului. De asemenea, se estimează că Tricolor Rusia va deveni al doilea cel mai mare operator în anul 2018, cu 15.7 milioane abonați.

La totalul veniturilor provenite din abonamente și achizitii video la cerere ( VOD ), situatia stă diferit, pe locul 1 fiind compania BSkyB, urmată de către Liberty Global.

Liberty Global a achizitonat în vara acestui an Virgin Media de la compania BSkyB, cu echivalentul a 23,3 miliarde dolari. Liberty Global a vândut în octombrie 2013 divizia de conținut Chello Media contra sumei de 1,053 miliarde dolari.


Un comentariu despre subiectul „Top 5 operatori europeni de televiziune cu plată după numărul de abonați și venituri”:
Anonim

creeam ca nemti se tin pe 2 sau 3 per total dar sunt alti si mai buni succes la toti in favoarea clientului :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile