luni, 16 decembrie 2013

Compania Google, interesată de robotică

Google a achiziționat compania de cercetare care a dezvoltat Cheetah, robotul cel mai rapid din lume, dar și alți roboți care simuleaza miscarile animalelor.

Boston Dynamics, care are contracte cu armata SUA , este a opta companie de robotică cumpărată de Google in acest an .

Atât valoarea, cât și dimensiunea proiectului, care este condus de Andy Rubin ( fostul șef al proiectului Android) sunt ținute în secret .

Cu toate acestea, analistii spun ca achizițiile semnalează un interes în creștere în robotică din partea companiile cu activitati în domeniul internetului.

De exemplu, portalul de vânzari online Amazon, a anuntat recent planurile de a implementa o flotă de drone pentru livrarea produselor.

Într-o declarație postată pe Google Plus, directorul executiv Larry Page a declarat :

"Suntem încântați de noul proiect al lui Andy Rubin. Ultimul sau mare proiect, Android, a început ca o idee imposibilă, care a ajuns a să aducă un supercomputer în sute de milioane de buzunare. Este încă foarte devreme pentru progrese, dar suntem nerabdatori să vedem rezultatele. "

Boston Dynamics, care nu vinde roboti pe piața comercială pentru publicul larg, ci doar pentru armată, a fost fondată în anul 1992 de către un fost profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts .

Boston Dynamics este consultant si pentru gigantul japonez de electronice Sony cu privire la produse de larg consum, cum ar fi Aibo, un câine robot.

Dar dezvolta mai ales tehnologie robotică mobilă pentru teren accidentat, proiecte finanțate de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) din cadrul Pentagonului.

Google a anuntat că va onora contractele militare existente cu DARPA.

Videoclipurile companiei Boston Dynamics, cu roboții săi in actiune, au acumulat milioane de vizualizări on-line.

Unul dintre acestia, denumit BigDog, este remarcabil de agil pentru un robot și este capabil să se deplaseze pe teren accidentat, cum ar fi zapada si gheata si chiar sa se echilbreze daca il loveste cineva cu piciorul. Poate transporta echipament.

Un alt robot cu patru picioare pe nume WildCat alearga cu viteză și apoi schimbă directia de mers.


Niciun comentariu despre subiectul „Compania Google, interesată de robotică”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile